latauspiste

Uusimmat artikkelit

1.12.2021

Uusia latauspisteitä rakennetaan samaa tahtia kuin sähköautoja ostetaan

STK on koostanut sähköautojen latauspisteitä koskevan tilaston kaikkiaan 15 sähköteknisen alan valmistaja- ja maahantuojayrityksen myyntiluvuista. Tilasto täydentää julkisten latauspisteiden tilastoa ja kertoo etenkin koti- ja työpaikkalatauksen kehityksestä. Vuoden kolmen ensimmäisen kvartaalin tilastoluvuissa myynniltään suurimmaksi nousevat peruslatauslaitteet.

11.10.2021

Onko taloyhtiöllä velvollisuus toteuttaa sähköauton latauspaikka?

Valtion kunnianhimoiset sähköautoilutavoitteet eivät voi toteutua, ellei taloyhtiöihin saada latauspisteitä. Taloyhtiöistä ollaankin asian tiimoilta päivittäin yhteydessä Kiinteistöliittoon. Liiton neuvontalakimies Tapio Haltian mukaan suuremmilta kiistoilta on toistaiseksi vältytty.

21.6.2021

Miten sähköauton saa ladattua taloyhtiössä?

Taloyhtiössä asuvan on syytä selvittää hyvissä ajoin ennen sähköauton ostoa, onko latauspisteiden toteuttaminen omassa yhtiössä mahdollista. Jos asiaa ei ole taloyhtiössä edes harkittu, niin ainakaan täyssähköautoa ei kannata mennä ostamaan vielä huomenna. – Ei tosiaan voi mennä vain ostamaan sähköautoa, ja sen jälkeen vaatia taloyhtiötä rakentamaan latauspisteen, toteaa Porvoon kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Marika Sipilä.

12.10.2020

STUL: Sähköistyksen kartoitus antaa valmiuden päättää latauspisteistä

Nyt on oikea aika aloittaa sähköautojen latausmahdollisuuden valmistelu ensi kevään yhtiökokouspäätöstä varten. Kun asukkaiden kiinnostus hybridin tai täyssähköauton lataukseen on selvitetty, on aika kääntyä sähköurakoitsijan puoleen ja tilata sähköistyksen kartoitus, tiedottaa Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry. Vaihtoehdot ja kustannukset esiin Ammattilainen arvioi latauspisteiden toteuttamismahdollisuudet sekä eri ratkaisuvaihtoehdot ja niiden kustannukset.

30.9.2020

Sähköautojen latauspisteitä tarvitaan yhä enemmän

Sähköautojen lataus taloyhtiössä helpottuu uudella Terra AC -latausasemalla. Terra AC -latausasema tarjoaa turvallisen, älykkään ja kestävän latausratkaisun. Latausasema voidaan liittää kotien ja rakennusten sähköjärjestelmiin, joten se sopii niin omakotitalojen kuin taloyhtiöiden käyttöön.

27.1.2020

Latausvalmius paranee oululaisissa taloyhtiöissä

Sähkö- ja hybridiautojen latausvalmiutta on parannettu oululaisissa taloyhtiöissä. Pisimmälle ovat päässeet asunto-osakeyhtiöt Pajarinkulma ja Hiirroskangas, kirjoittaa Forum24.fi. Pajarinkulmassa on toteutettu latausvalmius asunto-osakeyhtiön kaikille 35 autopaikalle, jotka sijaitsevat kauppakeskuksen parkkihallissa.

29.10.2019

Yritysten latauspistevelvoitteet ylimitoitettuja

Elinkeinoelämän edustajat vastustavat hallituksen suunnitelmaa ulottaa sähköautojen latauspisteiden rakentamisvelvoite vähintään joka kymmenennelle liikekiinteistön parkkipaikalle. Ympäristöministeriön lakiluonnoksessa velvoite koskisi kaikkia uusia ja laajamittaisesti korjattavia ei-asuinrakennuksia maaliskuusta 2021 alkaen. Vanhojenkin ei-asuinrakennusten tulisi rakentaa latauspisteet vähintään kymmeneen prosenttiin parkkipaikoista vuoteen 2025 mennessä.

8.5.2019

Sähköpyörien akkujen lataaminen herättää kysymyksiä asukkaissa

Pyöräilykauden alettua on selvästi voinut huomata sähköpyörien ja muiden sähköisten kulkuvälineiden yleistymisen kevyessä liikenteessä, kertoo Seinäjoen Sanomat. Samalla ovat myös muiden sähköisten kulkuvälineiden lataamiseen liittyvät kysymykset lisääntyneet Kiinteistöliitto Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan neuvonnassa. Taloyhtiön pyörävarastossa on yleensä yksi tai kaksi pistorasiaa, joista sähkökäyttöisiä kaksipyöräisiä voisi ladata.

19.1.2018

Avustus sähköajoneuvojen latausinfraan haettavaksi syksyllä

Ladattavien sähköajoneuvojen määrä on kasvussa, muun muassa useissa taloyhtiöissä on suunnitteilla latauspisteiden toteuttaminen lähivuosina. Vuoden 2018 aikana asuinrakennuksen omistavalle yhteisölle voidaan myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksiin on valtion talousarviossa varattu määrärahoja yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

29.9.2017

Uusia ratkaisuja sähköautojen lataukseen

Kaikki merkittävät autonvalmistajat ovat tuomassa markkinoille sähköautoja ja ladattavia hybridejä. Ratkaistava kysymys on ollut sähköajoneuvojen lataaminen kerrostaloissa ja toimistoissa. Sähköauto ladataan helpoiten siellä missä se on pysäköitynä pitkään: kotona ja työpaikalla.

25.4.2017

Salmisaaren pysäköintihallissa 250 ruutuun tulee latausmahdollisuus

Varman pääkonttorin pysäköintihallissa Helsingin Salmisaaressa voi kesällä 2017 ladata sähkö- ja hybridiautoa noin 250 parkkiruudussa. Varma ja Parkkisähkö Oy asentavat pysäköintihalliin parhaillaan latausjärjestelmää, joka on laajuudessaan maailman suurimpia. Varman ja Parkkisähkön yhteisen hankkeen asennustyöt Salmisaaressa alkoivat huhtikuussa ja rakennustyöt saadaan päätökseen kesäkuussa.