Lämmön talteenotto tuo säästöjä

Vantaalainen kerrostalo säästi puolet lämmityskulutuksesta, apuna oli lämmön talteenotto. Helsingin opiskelija-asuntosäätiön omistamaan 13-kerroksiseen taloon asennettiin poistoilmalämpöpumppu viisi vuotta sitten.

Lämmön talteenotto vielä harvinaista

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen ilmasta lämmön, joka menisi koneellisen ilmanvaihdon mukana harakoille. Toistaiseksi poistoilmalämpöpumput ovat vielä suhteellisen harvinaisia. Niiden avulla kaukolämmön kulutus voidaan jopa puolittaa.

Taloyhtiöt kaipaavat apua

Tällä hetkellä taloyhtiöille ei ole tarpeeksi tarjolla neuvontaa ja rahoitusta energiaremonttien tiimoilta. Taloyhtiöillä on kuitenkin useita eri vaihtoehtoja oman energiatehokkuutensa parantamiseen, muun muassa seinien lisäeristäminen ja maalämpö. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva ratkaisu energiansäästöön.

Lue alkuperäinen artikkeli Ylen nettisivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpö

12.10.2022

Espoon Aurinkokaari vaihtoi maalämpöön

Suomessa arvioidaan olevan jo yli tuhat maalämmöllä lämpiävää asuinkerrostaloa. Yksi näistä on Asunto Oy Espoon Aurinkokaari, jossa vuosittaiset lämmityskulut puolittuivat lämmitysmuodon vaihtamisen jälkeen.

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

ilma-vesilämpöpumppu

14.10.2022

Ilma-vesilämpöpumput yleistyvät vauhdilla

Kerrostalot etsivät nyt vaihtoehtoa kaukolämmölle. Erilaiset lämpöpumput ovat taloudellisesti järkevä ratkaisu. Vesi-ilmalämpöpumppu sopii myös suurempien asuintalojen lämmönlähteeksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti