Kylmäkellarit ajan tasalle

kylmäkellarit

Helsinkiläistaloyhtiössä kylmäkellareita uudistettiin yhtiöjärjestyksen määräysten rajaamana kompromissiratkaisuna. Kylmäkellarikomerot säilyivät mutta tilaa vapautui muuhun käyttöön.

Kuusi- ja seitsemänkymmentälukujen lähiötalojen kylmäkellareista on tullut riippakiviä taloyhtiölle: niitä käytetään vähän, tekniikka on vanhentunutta ja energiaa kuluu suuria määriä.

As Oy Porttikuja 3 ja 5 ovat ensimmäisiä Hakan rakentamia kerrostaloja Helsingin Kontulassa. Vuonna 1965 valmistunut yhtiö muodostuu kahdesta 7-kerroksisesta talosta, joissa on 168 huoneistoa. Yhtiössä käynnistyi kaksi vuotta sitten linjasaneeraus, jonka takuutarkastuksia parhaillaan tehdään.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

urakoitsijan konkurssi

6.11.2023

Urakoitsijan konkurssi korjaushankkeen aikana – mitä tehdä?

Tämänhetkisessä taloudellisessa ympäristössä ei ole ollenkaan tavatonta, että urakoitsija menee konkurssiin kesken korjaushankkeen. Urakoitsijan taloudellista tilannetta arvioidessa työmaalta saatu käytännön informaatio on usein keskeisessä asemassa.

Tilaajille

talousarviossa

9.3.2023

Taloyhtiön toiminnantarkastajalle apua tarjolla

Kevään yhtiökokouksissa valitaan taloyhtiöille toiminnantarkastajia. Osalle heistä voi valinnan hetkellä olla epäselvää, mitä kaikkea tehtävä sisältää.

huoneistotietojärjestelmä

17.2.2023

Venäjän valtion omistus ei estä taloyhtiön lainansaantia

Lainan myöntämiselle ei ole estettä, jos Venäjän valtio omistaa usean huoneiston taloyhtiössä vain joidenkin huoneistojen hallintaan oikeuttavat osakkeet, mutta ei osakkeiden enemmistöä.