Kuukauden kasvo: uudetkin ikkunat tarvitsevat huoltoa

uudetkin ikkunat

Vetääkö ikkunoista? Karkaako lämpö? Uudetkin ikkunat tarvitsevat aika ajoin huoltoa, jotta ne pysyvät toimintakunnossa. Usein taloyhtiöt havahtuvat huoltotarpeeseen vasta ongelmien edessä.

KUKA?

Jani Harja

Pihla Group Oy:n liiketoimintapäällikkö.

Työura: 39-vuotias pitkän linjan ikkunamies. Alalta 16 vuoden työkokemus Pihla Groupin palveluksessa.

Perhe: Avovaimo ja kaksi ala-asteikäistä lasta.

Harrastukset: Erilaisten pallopelien aktiiviharrastaja, uutena lajina padel.

MIKÄ?

Pihla on suomalainen puu–alumiini-ikkunoiden, parveke- ja terassiovien sekä ulko-ovien valmistaja. Yhtiö on osa Pihla Group Oy:tä, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Ruovedellä, Kannuksessa, Haapajärvellä, Pudasjärvellä, Kuusamossa, Joutsassa, Nokialla ja Hyvinkäällä. Yhtiön tuotemerkkejä ovat muun muassa Pihla ja Tiivi. Pihla Group työllistää Suomessa noin 830 työntekijää.

Taloyhtiössä on uudehkot ikkunat. Pitääkö myös niitä huoltaa?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

ikkunoiden kunnostus

8.7.2022

Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus tulee pidemmän päälle taloyhtiölle edullisemmaksi kuin uusiminen. Se on myös ekologisempaa.

16.5.2022

Kuka vastaa ikkunoiden kunnossapidosta?

Ikkunoista kannattaa pitää huolta, niin asumismukavuuden kuin ympäristönkin takia. Vetoa voidaan vähentää ja vuotoja paikata pienillä korjaustoimenpiteillä tai isolla remontilla. Mutta kenen vastuulla nämä toimenpiteet ovat?

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.