Kuukauden kasvo: Puhtaan sisäilman puolesta

sisäilma

Kodin sisäilman laatu vaikuttaa paitsi asumisviihtyvyyteen, myös asukkaan terveyteen. Valitut pintamateriaalit, ilmanvaihdon toiminta ja ylläpito sekä omat teot vaikuttavat siihen, millaista ilmaa hengitämme.

KUKA?

Anne Korpi

Ammatti: Senaatti-kiinteistöjen erityisasiantuntija 2015 lähtien. Kehittää valtion työtilojen sisäolosuhteiden hallintaan liittyviä toimintatapoja sisäilmaongelmien vähentämiseksi.

Koulutus: Filosofian tohtori 2001 Kuopion yliopisto, nyk. Itä-Suomen yliopisto. Yliopistotutkijana Kuopiossa toistakymmentä vuotta, sisäilma-altisteiden riskiarvioinnin dosentti 2010.

Harrastukset: Musiikki. Pianistina eri kokoonpanoissa. ”Teini-ikäisen musisoinnin ja voimistelun kannustus käy omastakin harrastuksesta.”

MIKÄ?

Sisäilmatutkimusten markkinoilla on monenmoista tarjoajaa. Senaatti-kiinteistöjen julkaisu ”Sisäilmatutkimusten viidakossa” avaa alan termistöä: millaisin menetelmin sisäilmaa voi tutkia ja kuka on tehtävään pätevä. Opas on suunnattu niin suurelle yleisölle kuin ammattimaisille kiinteistönomistajille. Sen ovat kirjoittaneet Senaatti-kiinteistöjen sisäolosuhteiden erityisasiantuntijat Anne Korpi ja Risse Koponen. Opas on luettavissa osoitteessa senaatti.fi/julkaisut.

Miksi sisäilma-asiat ovat ajankohtaisia taloyhtiöissä?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lämmitysverkoston perussäädöt

4.9.2023

Lämmitysverkoston perussäädöt kuntoon

Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän täytyy olla säädetty oikein, jotta lämmitysenergiaa ei kulu hukkaan ja asunnoissa saavutetaan viihtyisät sisäolot. Jos rakennuksen lämmitysverkosto on epätasapainossa, voi eri asuntojen sisälämpötilojen välillä olla suuria eroja.

parvekelumi

13.12.2022

Parvekelumi voi aiheuttaa vesivahingon

Parvekkeen tukkeutunut ränni voi aiheuttaa massiivisen vesivahingon asuntoon. Siksi asukkaan tulee siivota parveke lumesta ja jäästä. Jos asunnossa asuu vuokralainen, tätä tulee ohjeistaa parvekkeen puhdistuksesta.

16.1.2023

Asumisviihtyvyys huomioon

Rakennuksen asumisviihtyvyyteen vaikuttavat keskeisesti asumisterveys ja esteettömyys. Muun muassa sisäilman laadulla ja äänieristyksellä on paljon merkitystä. Asumisviihtyvyyteen tulee panostaa jo rakennusvaiheessa.

Tilaajille

6.3.2023

Vastuu yhtiölainasta on yhteistä

Taloyhtiö voi ottaa yhtiölainaa esimerkiksi korjaushankkeita varten. Sitä lyhennetään yleensä osakkeenomistajilta kuukausittain kerättävillä pääomavastikkeilla. Jos joku osakkaista ei pysty maksamaan vastikettaan, se jää viime kädessä muiden osakkaiden maksettavaksi.

Tilaajille