Kuukauden kasvo: Mitä tekee tekninen isännöitsijä?

tekninen isännöitsijä

Teknisen isännöinnin palveluihin tukeutuminen keventää taloyhtiöiden hallitusten valvontavastuuta osakkaiden muutostöissä. Puuttumalla virheisiin ajoissa säästetään remonteissa myös riihikuivaa rahaa.

KUKA?

Eero Oldén

Tehtävä: Tekninen isännöitsijä, kouluttaja.

Koulutus: Rakennusinsinööri, Tampereen ammattikorkeakoulu 2012.

Työura: Pamis Oy:n isännöitsijä joulukuusta 2014 ja osaston päällikkö vuodesta 2018 lähtien. Toimii töiden ohella Kiinteistöalan koulutuskeskus ja -säätiö Kiinkon kouluttajana. Teknisen isännöinnin jatkokoulutus (Jatko TEK), märkätilatöiden valvojan ja rakenteiden kosteuden mittaajan pätevyydet.

Harrastukset: Kaikenlainen ikämieskuntoilu: jalkapallo, padel, lenkkeily. Kahden alakouluikäisen lapsen kanssa touhuaminen.

MIKÄ?

Pamis Oy on tamperelainen isännöintiyritys. Sen toiminta-aluetta on koko Pirkanmaa. Yhtiö perustettiin vuonna 1987, ja sen palveluksessa on yli 60 alan ammattilaista. Pamiksen hoidossa on noin 500 kohdetta: asunto-osakeyhtiöitä, vuokratalokiinteistöjä, teollisuus- ja liiketaloja, parkkitaloyhtiöitä sekä alueellisia huoltoyhtiöitä. Pamis sai isännöinnin laadun osoittavan ISA-auktorisoinnin vuonna 1989.

Miten teknisen isännöitsijän tehtävät eroavat perinteisestä isännöitsijän työstä?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.7.2022

Omatoimi-isännöitsijä on paljon vartija

Omatoimi-isännöitsijällä eli oto-isännöitsijällä on paljon vastuuta. Hänen täytyy tuntea asunto-osakeyhtiölaki ja ymmärtää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpitoa. Oto-isännöitsijän tehtävään ei pidä lähteä kylmiltään.

Isännöitsijän valinta

18.5.2022

Isännöitsijän valinta kuuluu hallitukselle

Taloyhtiön hallitus valitsee toimikautensa alussa uuden isännöitsijän. Tämän lisäksi hallituksen täytyy laatia isännöintisopimus ja sopia sen ehdoista. Isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus toimivat yhteistyössä, ja hallitus voi myös vaihtaa isännöitsijän, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

hissiremontti

23.5.2022

Veräjähissi kuntoon vanhaa taloa arvostaen

Helsingissä Uudenmaankatu 13:ssa tehtiin vaativa hissiremontti historiallisessa taloyhtiössä. Hissit peruskorjattiin alkuperäinen ulkonäkö säilyttäen. Projekti onnistui hallituksen, isännöitsijän ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille