Kuuden talon perinteinen putkiremontti alkaa Olarissa

Consti käynnistää elokuun lopulla kuuden kerrostalon putkiremontin Espoon Olarissa. Urakan toteutusvaiheen arvo on noin 4,5 miljoonaa euroa.

 Asunto-osakeyhtiö Matkalax muodostuu kuudesta kolmikerroksisesta rakennuksesta, joissa on 88 asuntoa ja liiketiloja. Vuonna 1970 rakennettujen talojen putket olivat remontti-iässä ja talotekniikka kaipasi päivitystä.

Putkiremontti tehdään perinteisellä menetelmällä lukuun ottamatta pohjaviemäriä, joka sukitetaan. Lisäksi piha-alueen salaojitusta uusitaan.

 Perinteinen putkiremontti oli taloyhtiön tarpeisiin varmin ja paras vaihtoehto. Kun vesijohdot, viemäriputket ja talotekniikka uusitaan, ne kestävät luotettavasti taas vuosikymmeniä.

 – Perinteinen putkiremontti on edelleen menetelmistä suosituin, mille on hyvät perusteet. Talotekniikka on helppo uusia, ja rakenteet korjataan perusteellisesti myös pintaa syvemmältä. Remontti antaa vakaan pohjan jatkaa kiinteistön muuta kehitystyötä, Consti Talotekniikan asiakkuuspäällikkö Jaakko Suomela kertoo.

Asuntokohtainen työaika on 10–12 viikkoa. Remontin on määrä valmistua runsaan vuoden kuluttua. Urakan projektijohtajana on Insinööritoimisto Aarno.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

suorituskyvyttömyysvakuus

7.11.2022

Mitä tarkoittaa perustajaosakkaan suorituskyvyttömyysvakuus?

Kun uusi asuinrakennus on valmistunut, alkaa perustajaosakkaana toimivan rakennusyhtiön vastuuaika. Joskus perustajaosakkaan taloudessa tapahtuu muutoksia, eikä se pysty kantamaan vastuutaan. Sitä varten on suorituskyvyttömyysvakuus.

Tilaajille

vakuutus korvasi

23.2.2023

Vakuutus korvasi uuden rivitalon palaneen tilalle

Viime kesänä Mäntsälässä palaneen rivitalon tilalle nousee uudisrakennus. Vakuutuksen turvin siitä rakennetaan lähes entisenkaltainen. Rivitalopalot ovat Suomessa valitettavan yleisiä, mutta palo-osastointi voi auttaa vähentämään niiden aiheuttamia tuhoja.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti