Kuuden talon perinteinen putkiremontti alkaa Olarissa

Consti käynnistää elokuun lopulla kuuden kerrostalon putkiremontin Espoon Olarissa. Urakan toteutusvaiheen arvo on noin 4,5 miljoonaa euroa.

 Asunto-osakeyhtiö Matkalax muodostuu kuudesta kolmikerroksisesta rakennuksesta, joissa on 88 asuntoa ja liiketiloja. Vuonna 1970 rakennettujen talojen putket olivat remontti-iässä ja talotekniikka kaipasi päivitystä.

Putkiremontti tehdään perinteisellä menetelmällä lukuun ottamatta pohjaviemäriä, joka sukitetaan. Lisäksi piha-alueen salaojitusta uusitaan.

 Perinteinen putkiremontti oli taloyhtiön tarpeisiin varmin ja paras vaihtoehto. Kun vesijohdot, viemäriputket ja talotekniikka uusitaan, ne kestävät luotettavasti taas vuosikymmeniä.

 – Perinteinen putkiremontti on edelleen menetelmistä suosituin, mille on hyvät perusteet. Talotekniikka on helppo uusia, ja rakenteet korjataan perusteellisesti myös pintaa syvemmältä. Remontti antaa vakaan pohjan jatkaa kiinteistön muuta kehitystyötä, Consti Talotekniikan asiakkuuspäällikkö Jaakko Suomela kertoo.

Asuntokohtainen työaika on 10–12 viikkoa. Remontin on määrä valmistua runsaan vuoden kuluttua. Urakan projektijohtajana on Insinööritoimisto Aarno.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

puutaloyhtiössä

22.6.2023

Hyvää elämää puutaloyhtiössä

Turkulaisessa puutaloyhtiössä As Oy Nummenpuistokatu 9:ssä elämä on yhteisöllistä ja tunnelma idyllinen. Seitsemän asunnon yhtiössä on tekninen isännöinti ja kunnossapitotyöt otettu omiin osaaviin käsiin. Kulut pysyvät kurissa, kun korjaukset tehdään vähin erin.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

26.4.2023

Energiatodistusten hinnat nousseet hieman

Energiatodistusten hinnat ovat nousseet lievästi parin vuoden takaisesta, käy ilmi valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan selvityksestä. Energiatodistus tarvitaan, kun rakennusta tai huoneistoa myydään tai vuokrataan.

monimuotoisuus

30.6.2023

Näin lisäät luonnon monimuotoisuutta kerrostalopihalla

Kerrostalonkin pihasta voi tehdä monimuotoisemman, kun lisää sinne enemmän kasveja. Ne houkuttelevat pölyttäjiä, jotka osaltaan ehkäisevät luontokatoa. Monimuotoinen piha ei tarkoita hoitamatonta pusikkoa, vaan hallitusti rajattuja niittyalueita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti