Kuuden talon perinteinen putkiremontti alkaa Olarissa

Consti käynnistää elokuun lopulla kuuden kerrostalon putkiremontin Espoon Olarissa. Urakan toteutusvaiheen arvo on noin 4,5 miljoonaa euroa.

 Asunto-osakeyhtiö Matkalax muodostuu kuudesta kolmikerroksisesta rakennuksesta, joissa on 88 asuntoa ja liiketiloja. Vuonna 1970 rakennettujen talojen putket olivat remontti-iässä ja talotekniikka kaipasi päivitystä.

Putkiremontti tehdään perinteisellä menetelmällä lukuun ottamatta pohjaviemäriä, joka sukitetaan. Lisäksi piha-alueen salaojitusta uusitaan.

 Perinteinen putkiremontti oli taloyhtiön tarpeisiin varmin ja paras vaihtoehto. Kun vesijohdot, viemäriputket ja talotekniikka uusitaan, ne kestävät luotettavasti taas vuosikymmeniä.

 – Perinteinen putkiremontti on edelleen menetelmistä suosituin, mille on hyvät perusteet. Talotekniikka on helppo uusia, ja rakenteet korjataan perusteellisesti myös pintaa syvemmältä. Remontti antaa vakaan pohjan jatkaa kiinteistön muuta kehitystyötä, Consti Talotekniikan asiakkuuspäällikkö Jaakko Suomela kertoo.

Asuntokohtainen työaika on 10–12 viikkoa. Remontin on määrä valmistua runsaan vuoden kuluttua. Urakan projektijohtajana on Insinööritoimisto Aarno.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.2.2022

Putkiremonttien kiivain vaihe on jo hellittämässä – nyt korjataan 1980-luvun rivitaloja

Tilastokeskuksen asiantuntijan, Eetu Toivasen, mukaan näyttää siltä, että putkiremonttibuumi saavutti huippunsa vuonna 2017. Vuonna 2020 putkiremontteihin käytettiin 790 miljoonaa euroa, kun niihin vuonna 2017 käytettiin 880 miljoonaa euroa. Väliin mahtuu kaksi vielä laihempaa vuotta Putkiremontteihin käytetystä rahamäärästä ei kuitenkaan voida suoraan päätellä putkiremonttien määrää.

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rivitalon energiakulut aisoihin

Pian alkava Hattelmalantie 8–10:n energiaremontti rahoitetaan Nordean historian ensimmäisellä vihreän taloyhtiön lainalla. – Vihreä rahoitus ohjaa tulevaisuudessa taloyhtiöiden korjauksia energiatehokkuuden parantamiseen, arvioi Kimmo Karvinen. 1970-luvun rivitalon maalämpö, aurinkosähkö ja muut energiatehokkuusparannukset rahoitetaan energian säästöllä.

HSY

7.10.2021

Ryhmähankkeella taloyhtiö voi säästää rahaa

Ryhmähankkeissa on monia etuja. Säästöä syntyy voimien yhdistämisestä monessa kohtaa. Suunnittelu on edullisempaa, pankeilta saa lainaa helpommin ja remonttifirmat voivat tehdä korjaukset edullisemmin, kun työmaa on suuri.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti