Kuntosali tai pesula taloyhtiön vajaakäytössä oleviin tiloihin

Hyvin varustetut talopesulat tai kuntosalit voivat olla merkittävä viihtyvyystekijä taloyhtiössä. Molemmat ovat myös linjassa ympäristöarvojen ja nousussa olevien yhteiskäyttöarvojen kanssa, kirjoittaa KITA-lehti.

Taloyhtiön yhtiöjärjestys asettaa tilamuutoksille vaatimuksia, koska yhtiöjärjestyksessä on määritelty jokaiselle tilalle oma käyttötarkoitus. Tilamuutos on käsiteltävä yhtiökokouksessa ja asukkaiden toiveet on syytä kartoittaa muutosta suunnitellessa.

Tilamuutoksen hyväksyminen vaatii kaksi kolmasosaa osakkaiden äänistä. Yhtiökokouksessa päätetään myös vaadittavasta budjetista tai mahdollisesta rahoituksesta.

Varhaisessa vaiheessa on syytä keskustella myös rakennusvalvonnan kanssa ja ottaa selvää mahdollisista rajoitteista. Kaavassa ja rakennusluvassa on määritelty, kuinka suuri osa taloyhtiön tiloista tulee olla yhteisiä tiloja.

Lue KITA:n artikkeli talopesulan tai kuntosalin rakentamisesta taloyhtiön tiloihin kokonaan tästä!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti