Valokuitu lisää asuinmukavuutta ja tekee taloyhtiöstä houkuttelevan asukkaille

Loimaalaisen isännöitsijä Ari Laaksosen edustamassa taloyhtiössä tehtiin vuonna 2016 sisäverkkosaneeraus. Saneerauksessa kerrostaloon asennettiin Lounean valokuitu ja nyt asunnoissa on valokuidulla toimivat kaapeli-tv ja lankapuhelin sekä mahdollisuus nopeaan laajakaistaan.

Saneeraus tuli ajankohtaiseksi, kun vanhan kupariverkon kanssa alkoi olla yhä enemmän ongelmia.

– Saimme valtavasti palautetta asukkailta tv-kuvan häiriöistä ja yhteyksien toimimattomuudesta, Laaksonen kertoo.

Isännöitsijänä hän koki haasteelliseksi vastailla asukkaiden jatkuviin tiedusteluihin, kun varsinainen syy oli silloisen operaattorin ajan syömissä kuparikaapeleissa.

– Asialle kun ei oikein voinut tehdä mitään. Taloyhtiön hallitus sitten innostui uusimaan yhtiön tietoliikenneyhteydet valokuidulla. Saatiin samalla kuntoon sekä tv-kuva että nettiyhteydet.

Ari Laaksonen

Ari Laaksonen

Lounealta hyvä tarjous

Taloyhtiön ajoitus valokuituasiassa oli hieman onnekaskin, sillä Lounea oli juuri hieman aiemmin aloittanut verkon kaivutyöt Loimaan keskustassa. Koska aiempi operaattori ei ollut vetämässä valokuitua paikkakunnalle, tarjous pyydettiin Lounealta.

– Lounean tarjous miellytti hallitusta ja asia vietiin yhtiökokouksen päätettäväksi.

Tarjoukseen sisältyi valokuidun kaivutyöt taloyhtiöön ja asennus asuntoihin. Laaksonen kertoo hankkeen sujuneen moitteettomasti.

– Erityisen hyvin toimi Lounean tiedotus ja esimerkiksi asennuksista sovittiin jokaisen asukkaan kanssa erikseen.

Isännöitsijä kiittää Lounean modernia palvelua. Vikatapauksissa virhe pystytään paikantamaan heti Lounean päivystävässä puhelinnumerossa.

– Yhteydenottojen määrä isännöintiin on romahtanut, kun asukkaat hoitavat asiansa suoraan Lounean kanssa. Taloyhtiössä ollaan tyytyväisiä; noin viiden vuoden kokemuksella voidaan sanoa, että valokuitu on parantanut tv-kuvan laatua ja tekee vaivattoman etätyön sekä opiskelun mahdolliseksi.

Valokuitu lisää taloyhtiön vetovoimaa

Laaksosen mielestä valokuitu lisää taloyhtiössä asumismukavuutta niin osakkaalle kuin vuokralaisellekin. Vuokranantajan näkökulmasta toimivat tietoliikenneyhteydet ovat selkeä etu pienellä paikkakunnalla, jossa vuokrausmarkkinat ovat muutenkin haastavat.

– Sinne halutaan asumaan, missä verkko toimii. Etenkin opiskelijat ovat kiinnostuneita nopeasta netistä, Laaksonen sanoo.

Koronan tuoman etätyöbuumin aikana kiinteä verkkoyhteys on lisäksi osoittautunut varteenotettavaksi kilpailueduksi.

– Valokuitu tuo netin asuntoon sillä nopeudella, mistä on sovittu. Muissa tekniikoissa on aina niin sanotusti ilmaa välissä, mikä heikentää yhteyksien laatua.

Kiinteiden nettiyhteyksien arvo korostuu, kun yhä useampi kodin laite on nykyään yhteydessä verkkoon. Laaksonen muistuttaa, että myös modernit älytelevisiot vaativat tietoliikenneyhteyksiä toimiakseen.

– Tietoliikenneyhteydet kannattaa taloyhtiöissä jo senkin takia laittaa pikaisesti kuntoon!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Lounea

Lounea luo alueille elinvoimaa, yrityksille tehoa toimintaan ja ihmisille iloa elämään. Tarjoamme parasta paikallista palvelua ja olemme toimialueellamme aidosti ja vastuullisesti läsnä ja osa paikallisyhteisöjä. Olemme Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tuomme luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ja datan siirron varmistavan valokuituverkkomme yhä uusille alueille.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

valokuidusta

2.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki kohisevat valokuidusta, mitä siitä pitäisi nyt tietää?

Valokuitu kiinnostaa tällä hetkellä ennennäkemättömän paljon. Valokuitunen listasi tärkeimmät seikat, jotka jokaisen tulisi nyt tietää valokuidusta.

Valokuitunen

valokuituyhteys

22.11.2023

Valokuituyhteys taloyhtiöön? Ota nämä huomioon

Valokuituyhteyksien hankintaa koskevia päätöksiä ei pidä taloyhtiössä tehdä kaupallisten toimijoiden esitteiden pohjalta. Tärkeämpää on selvittää osakkaiden tarpeet ja toiveet, ja muistaa avoimuus kaikessa päätöksenteossa.

valokuitu

20.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Valokuitu päivittää vanhankin talon nykyaikaan

Valokuidun hankinta kerros- tai rivitaloon on helppoa. Taloyhtiöt päätyvät tyypillisesti toteutukseen, jossa valokuidun rakennus- ja asennustyöt ovat veloituksettomia ja kuidusta maksetaan kuukausimaksua nettipalveluiden ohella.

Valokuitunen

sähkönsäästötalkoisiin

21.12.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiö mukaan Euroopan sähkönsäästötalkoisiin?

Pitkäikäinen valokuituverkko on viisas valinta niin kuluttajan kuin koko maailman energiansäästön kannalta. Kiinteä yhteys kuluttaa nimittäin huomattavasti vähemmän sähköä kuin mobiiliverkko.

Valokuitunen