Valokuitu lisää asuinmukavuutta ja tekee taloyhtiöstä houkuttelevan asukkaille

Loimaalaisen isännöitsijä Ari Laaksosen edustamassa taloyhtiössä tehtiin vuonna 2016 sisäverkkosaneeraus. Saneerauksessa kerrostaloon asennettiin Lounean valokuitu ja nyt asunnoissa on valokuidulla toimivat kaapeli-tv ja lankapuhelin sekä mahdollisuus nopeaan laajakaistaan.

Saneeraus tuli ajankohtaiseksi, kun vanhan kupariverkon kanssa alkoi olla yhä enemmän ongelmia.

– Saimme valtavasti palautetta asukkailta tv-kuvan häiriöistä ja yhteyksien toimimattomuudesta, Laaksonen kertoo.

Isännöitsijänä hän koki haasteelliseksi vastailla asukkaiden jatkuviin tiedusteluihin, kun varsinainen syy oli silloisen operaattorin ajan syömissä kuparikaapeleissa.

– Asialle kun ei oikein voinut tehdä mitään. Taloyhtiön hallitus sitten innostui uusimaan yhtiön tietoliikenneyhteydet valokuidulla. Saatiin samalla kuntoon sekä tv-kuva että nettiyhteydet.

Ari Laaksonen

Ari Laaksonen

Lounealta hyvä tarjous

Taloyhtiön ajoitus valokuituasiassa oli hieman onnekaskin, sillä Lounea oli juuri hieman aiemmin aloittanut verkon kaivutyöt Loimaan keskustassa. Koska aiempi operaattori ei ollut vetämässä valokuitua paikkakunnalle, tarjous pyydettiin Lounealta.

– Lounean tarjous miellytti hallitusta ja asia vietiin yhtiökokouksen päätettäväksi.

Tarjoukseen sisältyi valokuidun kaivutyöt taloyhtiöön ja asennus asuntoihin. Laaksonen kertoo hankkeen sujuneen moitteettomasti.

– Erityisen hyvin toimi Lounean tiedotus ja esimerkiksi asennuksista sovittiin jokaisen asukkaan kanssa erikseen.

Isännöitsijä kiittää Lounean modernia palvelua. Vikatapauksissa virhe pystytään paikantamaan heti Lounean päivystävässä puhelinnumerossa.

– Yhteydenottojen määrä isännöintiin on romahtanut, kun asukkaat hoitavat asiansa suoraan Lounean kanssa. Taloyhtiössä ollaan tyytyväisiä; noin viiden vuoden kokemuksella voidaan sanoa, että valokuitu on parantanut tv-kuvan laatua ja tekee vaivattoman etätyön sekä opiskelun mahdolliseksi.

Valokuitu lisää taloyhtiön vetovoimaa

Laaksosen mielestä valokuitu lisää taloyhtiössä asumismukavuutta niin osakkaalle kuin vuokralaisellekin. Vuokranantajan näkökulmasta toimivat tietoliikenneyhteydet ovat selkeä etu pienellä paikkakunnalla, jossa vuokrausmarkkinat ovat muutenkin haastavat.

– Sinne halutaan asumaan, missä verkko toimii. Etenkin opiskelijat ovat kiinnostuneita nopeasta netistä, Laaksonen sanoo.

Koronan tuoman etätyöbuumin aikana kiinteä verkkoyhteys on lisäksi osoittautunut varteenotettavaksi kilpailueduksi.

– Valokuitu tuo netin asuntoon sillä nopeudella, mistä on sovittu. Muissa tekniikoissa on aina niin sanotusti ilmaa välissä, mikä heikentää yhteyksien laatua.

Kiinteiden nettiyhteyksien arvo korostuu, kun yhä useampi kodin laite on nykyään yhteydessä verkkoon. Laaksonen muistuttaa, että myös modernit älytelevisiot vaativat tietoliikenneyhteyksiä toimiakseen.

– Tietoliikenneyhteydet kannattaa taloyhtiöissä jo senkin takia laittaa pikaisesti kuntoon!

Lounea

Lounea luo alueille elinvoimaa, yrityksille tehoa toimintaan ja ihmisille iloa elämään. Tarjoamme parasta paikallista palvelua ja olemme toimialueellamme aidosti ja vastuullisesti läsnä ja osa paikallisyhteisöjä. Olemme Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tuomme luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ja datan siirron varmistavan valokuituverkkomme yhä uusille alueille.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

2.11.2015

Taloyhtiön osakkaat eivät aina tunne oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan

Yli 2 miljoona suomalaisista asuu asunto-osakeyhtiössä. Osalle taloyhtiön toiminta on tuttua, mutta joillekin yhtiön toimintatavat ovat täyttä hepreaa. Uutuusopas Sata ja yksi kysymystä taloyhtiöstä auttaa vähentämään osakkaiden epätietoisuutta ja murtamaan vääriä käsityksiä osakkaiden oikeuksista ja velvollisuuksista.

25.2.2019

Miten toimit tulipalon sattuessa? – Pelastusturvallisuutta kannattaa harjoitella

Lähes viikoittain syttyy tuhoisa rakennuspalo, missä menetetään myös ihmishenkiä. Turvallisuudentunteeseen ei pidä tuudittautua, vaan oman taloyhtiön paloturvallisuutta tulisi miettiä ja tilanteita harjoitella etukäteen. Mitä teet kun kotona palaa?

15.5.2017

Polkupyörien säilytys ja pyörävaraston tyhjennys

Taloyhtiön pyörävarastoon kertyy helposti tavaraa ja ajoittain on syytä tehdä varaston tyhjennys, jotta asukkaiden pyörät ja muut tarpeelliset välineet saadaan sinne mahtumaan. Näillä sivuilla kerrotaan polkupyörien säilyttämisestä, pyörävaraston siivoukseen liittyvästä tiedottamisesta sekä toimivista menettelytavoista sen suhteen mitä merkitsemättömille polkupyörille taloyhtiössä voidaan tehdä. Askelmerkit hylättyjen pyörien poistamiseksi taloyhtiön pyörävarastosta sekä pihan pyörätelineistä: Taloyhtiön hallitus päättää asiasta […]