Tilakohtainen vedenmittaus auttaa muuttamaan kulutustottumuksia

Tilakohtainen vedenmittaus

Kun vedenkulutuksen näkee todellisina litroina ja euroina, on helpompaa tehdä vastuullisia valintoja. Tilakohtaisella vedenmittauksella on mahdollista säästää selvää rahaa.

Vedenkäyttö muodostaa yhden suurimmista taloyhtiöiden kulueristä. Valtaosa energiakustannuksista syntyy pelkästään vedestä. Näistä kustannuksista lähes puolet koostuvat lämpimästä vedestä, sillä veden lämmittäminen tapahtuu itse kiinteistössä.

Vettä on helppo käyttää tuhlailevasti, jos oma kulutus ei ole tarkasti tiedossa. Vedenkulutuksen seuranta, kulutuksen mukainen vesilaskutus ja henkilökohtaisten tottumusten muutokset ovatkin tärkeimmät askeleet säästöihin niin veden kuin energiankin kulutuksessa.

Tilakohtaisella vedenmittauksella turhaan vedenkäyttöön on mahdollista vaikuttaa vaivattomasti ja tehokkaasti, kun asukas voi nähdä todellisen kulutuksensa suoraan huoneiston infonäytöltä. Näin vedenkulutusta on helppo tarkkailla ja muuttaa samalla omia kulutustottumuksia.

Vedenkulutustiedot jopa tunneittain

Smartvatten Verto on kokonaisvaltainen palvelu, joka tekee vedenmittauksesta tarkkaa, ajantasaista ja erittäin vaivatonta. Sen avulla vedenkulutusdata on aina ajan tasalla, laskutus onnistuu kulutusperusteisesti, ja maksuttomalla mobiilisovelluksella tai infonäytöllä asukas saa huoneistonsa vedenkulutustiedot suoraan taskuunsa.

Smartvattenin vedenmittausjärjestemä on:

  • Suomessa valmistettu
  • langaton
  • etäluettava
  • helppo asentaa

Järjestelmä on asennettavissa niin saneerauskohteeseen kuin uudisrakennukseen, ja se mittaa vedenkulutuksen tarvittaessa jopa tunneittain. Jokaiseen huoneistoon asennetaan huoneistokohtaiset virtausanturit, huoneistoyksiköt ja infonäytöt.

Mobiilin infonäytön avulla asukas voi tarkkailla lämpimän ja kylmän käyttöveden kulutusta omassa asunnossaan. Huoneistonäytöltä näkee halutessaan myös huoneiston ilmankosteuden ja lämpötilan. Näyttö voidaan sijoittaa kuivaan tilaan laitteiston mukana toimitettavalla seinätelineellä, jossa on magneettikiinnitys näytölle.

Oikeudenmukaisuutta vesilaskuihin

Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus perustuu huoneiston henkilömäärään tai veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti, ja vesi laskutetaan kiinteänä osana vuokraa. Säästeliäs vedenkäyttäjä saattaakin siksi maksaa myös naapuriensa runsaammasta vedenkulutuksesta.

Smartvatten Verto -järjestelmän avulla on mahdollista säästää veden ja energian lisäksi selvää rahaa. Kulutuksen mukainen vesilaskutus nimittäin vähentää vedenkulutusta usein jopa kolmanneksella. Lisäksi se tuo oikeudenmukaisuutta vesilaskutukseen, kun jokainen maksaa oman kulutuksensa mukaan.

Kun vedenkulutusta mitataan ja laskutetaan huoneistokohtaisesti, jokainen maksaa vain itse kuluttamastaan käyttövedestä. Kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen pääsee siirtymään nopeasti ilman putkiremonttia, ja sen tuomat hyödyt kannustavat asukkaita vähentämään kulutustaan. Näin säästyy rahaa ja myös ympäristö kiittää.

Haluatko lisätietoja Smartvattenin palveluista. Lue vedenmittauksesta tarkemmin täältä ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Smartvatten

Smartvatten on kasvava vuonna 2013 perustettu Pohjois-Euroopan johtava vesitehokkuusteknologian toimittaja. Kehitämme, valmistamme ja myymme kiinteistöalalle ja vesilaitossektorille tuotteita ja palveluita, jotka kattavat veden koko kiertokulun. Luomme vesitehokkaan tulevaisuuden, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Meillä on yli 110 työntekijää kahdeksassa eri maassa ja toimitilat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa. Olemme yritys, jossa niin työntekijät kuin sidosryhmämme ovat sitoutuneita auttamaan globaalin vesikriisin ratkaisemisessa yhdessä innostuen, asiantuntevasti, yhteistyöllä ja vastuullisesti.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

puhdas vesi

31.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys

Suomessa veden saatavuus saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta maailmalla miljoonat ihmiset kärsivät veden puutteesta päivittäin. Vedenkäytön mittaaminen ja optimointi auttaa säästämään rahaa ja suojelemaan sinistä planeettaamme.

Smartvatten

veden säästäminen

17.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi

Lämpimän veden osuus on jopa puolet kiinteistöjen energiakustannuksista. Vedenkulutus aiheuttaa myös ison osan kiinteistöjen hiilidioksidipäästöistä. Siksi vedenkulutusta täytyy taloyhtiöissä seurata ja vettä alkaa säästää.

Smartvatten

vesivuoto

13.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Havaitse kiinteistön vesivuoto ajoissa

Piilevä vesivuoto voi huomaamatta tehdä pitkään tuhojaan. Smartvattenin päävesimittauspalvelu valvoo vedenkulutusta ja auttaa estämään mittavat korjauskustannukset.

Smartvatten

taloudellinen hyvinvointi

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Säästäminen ja lainojen yhdistely – tie taloudelliseen hyvinvointiin

Taloudellisen hyvinvoinnin rakentaminen vaatii viisaita päätöksiä. Tässä artikkelissa tutustutaan kahteen tärkeään seikkaan, jotka voivat muodostaa vankan perustan vauraammalle taloudelle: säästämiseen ja lainojen yhdistelyyn.

Halvinlaina.fi