Talvi – Nyt on aika toimia!

Elementtisaumojen uudistaminen tavallisesti vie 1-2 kuukautta taloa kohden, mutta yksittäisen asukkaan kohdalla haitta on vain muutamia päiviä.

Julkisivukorjaukset ja huoltotyöt ajoittuvat pääsääntöisesti huhti-marraskuun väliin. Eli aikaan, jolloin parvekkeilla ja pihalla haluttaisiin viettää aikaa, sekä ikkunoita pitää auki. Talvi on aikaa jolloin suurinosa tulevan kauden urakoista sovitaan tehtäväksi, suunnitellaan alustavasti työn toteutusaika, sekä resurssoidaan työvoima. Taloyhtiön kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, eikä jättää tarjouspyynnön lähettämistä taikka urakoitsijan valintaa liian myöhään keväälle. Mikäli tarjouspyynnön jättämisessä tai päätöksen tekemisessä aikaillaan liikaa, on mahdollista, että haluttuna aikana ei urakkaa pystytä suorittamaan tai pahimmassa tapauksessa urakka saattaa siirtyä jopa vuodella eteenpäin.

Mihin urakoitsijan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota?

Taloyhtiön julkisivujen korjaustöissä on kyettävä sovittamaan yhteen niin asukkaiden kuin tehokkaan työn tekemisen tarpeet. Valitun toteutustavan lisäksi asukkaiden kanssa käytävällä kommunikaatiolla on suuri rooli urakan onnistumisessa. On tärkeää informoida esimerkiksi siitä, miten työ etenee, sekä koska ja kuinka pitkään yksittäinen asukas joutuu kokemaan haittaa korjaustyöstä.
Saumalaakso on ratkaissut kommunikaatiohaasteen sillä, että he käyttävät työkohteissaan suomalaisia asentajia ja suomalaista työnjohtoa. Asukkaiden kanssa kommunikoidaan suomen kielellä. Henkilökunnalle on myös painotettu hyvän kommunikaation tärkeyttä.

 

Äärimmäisessä tapauksessa koko ulkoseinärakenne voidaan joutua vaihtamaan.

Työtapojen valinnassa ratkaisevinta on se, kuinka ajoissa taloyhtiö lähtee huoltamaan julkisivuja. Kustannuksiltaan edullisempia ja asukkaita vähemmän häiritseviä menetelmiä voidaan käyttää silloin, kun julkisivusaumat uusitaan säännöllisesti tai, kun julkisivuissa havaittuihin ongelmiin puututaan heti niitä havaittaessa. Jos julkisivusauma pettää, seinään syntyy sade- ja sulamisveden päästävä aukko. Pahimmassa tapauksessa vesi aiheuttaa rakenteille vaurion. Mikäli päätöksentekoa lykätään liian pitkään, betonipaikkauksen, tiilen vaihtojen ja muiden lisätöiden määrä kasvaa. Äärimmäisessä tapauksessa koko ulkoseinärakenne voidaan joutua vaihtamaan.

Kaikkein tärkeintä työn onnistumiselle on tietenkin työn laatu

Onnistunut saumaustyö lähtee hyvästä suunnittelusta. Saumalaakso on tehnyt julkisivujen huolto- ja korjaustöitä jo vuodesta 1986 lähtien. Viimeaikaisia asiakkaita ovat olleet mm. Suomen Kansallisooppera, Pasilan virastotalo, Keskusrikospoliisi, Suomen kansallisarkisto, Business Center Colosseum, Pörssitalo, sekä lukuisa määrä liike- ja asuinkiinteistöjä. Työssä käytetään käytännössä hyväksi havaittuja materiaaleja ja tiukkaa laatupolitiikkaa, jonka seurauksena työstä vastaavat aina koulutetut ammattiasentajat. Lisäksi työmaan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa aina sama yhteyshenkilö, jotta tieto kulkisi mahdollisimman hyvin kaikissa vaiheissa taloyhtiön ja urakoitsijan välillä. Ennen tarjouksen jättämistä asiakkaan kanssa keskustellaan ja käydään läpi tarpeet. Tarjous pyritään antamaan aina niin tarkasti tilaajan tarpeen mukaisesti, jotta ikäviltä yllätyksiltä ja lisätöiltä vältyttäisiin. Vastuullinen urakoitsija pyrkii antamaan tarjouksen niin hyvin tarjouspyynnön mukaisesti kuin mahdollista, eikä pyri piilottamaan todellisia kuluja lisätöihin. Hyvin suunniteltu uusintasaumausurakka pysyy budjetissa!

Suunnitteletteko julkisivujen tai parvekkeiden huoltoa?

Ottaakaa yhteys asiantuntijaamme saadaksenne arvio urakkanne kestosta ja kustannusarviosta.
010 209 7500
urakointi@saumalaakso.fi
www.saumalaakso.fi/yhteydenotto/

 

* Hinta soittaessa 0102 – alkuiseen numeroon on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

29.4.2022

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

OP Media: Vuokramökeistä halutuimmat tarjoavat mukavuutta, rauhaa sekä tilavat puitteet yhteisen ajan viettoon. Erähenkiset vaatimattomat mökit kantovesineen eivät enää vastaa perusmökkeilijän toiveita. Unelmien vuokramökin tulisi olla talviasuttava, mukavuuksiltaan lähes modernia kotia vastaava paikka, josta löytyy ainakin juokseva lämmin sekä kylmä vesi, sisävessa sekä toimiva keittiö liesineen, astioineen, pesukoneineen sekä mikroaaltouuneineen.