Mistä tietää, että taloyhtiön ikkunat ovat huollon tarpeessa?

ikkunat huolto

Parhaatkin ikkuna- ja ovituotteet tarvitsevat huolenpitoa kestääkseen pitkään. Lue alta, mistä merkeistä tietää, että ikkunat ja ovet ovat huollon tarpeessa.

Tuntuuko ikkunoiden läheisyydessä vetoa? Ovatko kodin lämmityskustannukset nousseet? Tuntuuko ikkunan avaaminen ja sulkeminen tökkivän? Ikkunat ja ovet tarvitsevat ajoittain huoltoa, jotta niiden käyttöikä voidaan maksimoida mahdollisimman pitkäksi. Ikkunoiden ja ovien tarkoituksena on kuitenkin kestää useampia vuosikymmeniä. Usein taloyhtiöissä huoltamisen tarve huomataan vasta, kun ongelmia on jo ilmennyt ja ikkunoiden ja ovien toiminnallisuudet heikentyneet.

Vaativatko uudetkin ikkunat huoltoa?

2000-luvun taitteen jälkeen perinteiset puuikkunat korvanneet puu-alumiini-ikkunat vaativat huomattavasti vähemmän huoltotoimenpiteitä, kuin edeltäjänsä. Myöskään puu-alumiini-ikkunat eivät ole täysin huoltovapaita, kuten usein ajatellaan vaan nämäkin vaativat säännöllisiä huoltotoimenpiteitä pitkän käyttöiän saavuttamiseksi.

Säännöllinen huoltaminen ylläpitää ikkunat alkuperäisessä kunnossa eli tiiviinä, mekanismit toimivina ja korvausilman saannin hyvällä tasolla. Ikkunoiden kunto on myös turvallisuuskysymys, sillä huonoon kuntoon päässeiden ikkunoiden rakenteet eivät enää välttämättä kestä normaalia käyttöä ja esimerkiksi aukipitolaitteen päästessä hyvin kuluneeksi ja huonoon kuntoon, on vaara, ettei aukipitolaite jaksa kannatella puitetta halutussa asennossa.

Säännöllinen huoltaminen tuo säästöjä

Säännöllinen huolto tarkoittaa myös merkittäviä pitkän tähtäimen kustannussäästöjä. Huoltaminen on huomattavasti edullisempi vaihtoehto, kuin kokonainen ikkunaremontti ja joissakin tapauksissa yksinkertaisetkin huoltotoimenpiteet tuovat jo huimia säästöjä. Pelkästään ikkunoiden tiivisteiden uusimisella voidaan saavuttaa lähes yhtä suuret lämmityskulusäästöt vuotta kohden, kuin mitä ikkunoiden vaihtamisella saavutettaisiin.

Mikäli huoltaminen ei ole säännöllistä ja ongelmien annetaan kasaantua, ovat myös huoltotoimenpiteet arvokkaampia, kuin säännöllisten pienempien huoltotoimenpiteiden tekeminen ajan saatossa. Esimerkiksi rakenteisiin vuotavien ikkunoiden aiheuttamat vesivahingot voivat tulla kalliiksi. Mitä paremmin ja säännöllisemmin ikkunoita siis huolletaan, sitä pidemmäksi niiden käyttöikä on mahdollista jatkaa, ja sitä kauemmaksi on mahdollista siirtää suurempi investointi eli ikkunoiden vaihtaminen.

Tiivisteiden vaihtaminen ehkäisee lämpöhukkaa ja
parantaa ikkunoiden käytettävyyttä.

Mistä tietää, milloin ikkunat ovat huollon tarpeessa?

Ikkunat ja ovet kannattaa huoltaa viimeistään siinä kohtaa, kun maalipinnassa on havaittavissa kulumista esimerkiksi halkeilua, ikkunoiden ja ovien avaaminen ja sulkeminen ei tunnu sujuvalta, tiivisteet irtoilevat ja vedontunnetta esiintyy ikkunoiden ja ovien läheisyydessä tai sälekaihdinten tai helojen osat tuntuvat rikkinäisiltä.

Huollon tarvetta tai laajuutta ei kuitenkaan tarvitse päätellä yksin, vaan Pihlalta on tilattavissa huoltotöiden kartoitusta varten kuntokartoitus. Kuntokartoituksessa Pihlan asiantuntija tutustuu paikan päällä kohteeseen ja listaa taloyhtiön ikkunoiden ja ovien tarvittavat huoltotoimenpiteet. Kuntokartoitus on kustannustehokas ratkaisu, sillä sen pohjalta saadaan selvitettyä vain oikeasti tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Pihlan Huoltopalvelu sopii kaikenkokoisille taloyhtiöille ja kaikkien valmistajien tuotteille

Pihlan Huoltopalvelu on helppo ja vaivaton ratkaisu taloyhtiön koosta riippumatta. Huoltopalvelu kattaa kuntokartoituksen, suunnittelun ja työn eli koko projekti hoituu yhden tahon kautta eikä erillisiä toimijoita, kuten työn toteuttajaa tarvita. Pihlan Huoltopalvelun kautta on mahdollista solmia myös pitkäkestoinen huoltosopimus, jolloin ikkunoiden kunnosta huolehtimisen voi jättää kokonaan Pihlalle. Taloyhtiön huollettavien ikkunoiden ja ovien ei tarvitse olla Pihlan valmistamia, vaan Pihlan Huoltopalvelu onnistuu myös muiden valmistajien tuotteille.

Pihlalla on useiden kymmenien vuosien kokemus ikkuna- ja oviremonteista, Suomen johtavana ikkuna- ja ovivalmistajana. Kokemus kattaa niin rivitalo- ja kerrostaloyhtiöiden remontit, sekä erikokoiset taloyhtiöt, joten huoltopalvelulla on myös valmius toimia kaikenlaisten taloyhtiöiden kanssa.

5 syytä valita Pihlan huoltopalvelu

Ei haittaa, jos et tiedä ikkunoiden toimittajaa, sillä huoltopalvelumme kattaa kaikkien valmistajien ikkunat.

1. Helppo ja vaivaton

Suunnittelemme ja teemme kaiken puolestasi, et tarvitse erillistä asiantuntijaa ja työn toteuttajaa.

2. Luotettava ja vakavarainen kumppani

Olemme Suomen johtava ikkuna- ja ovivalmistaja sekä kerros- ja rivitalojen ikkunaremonttien vahva ammattilainen kymmenien vuosien kokemuksella.

3. Laadukasta työtä pitkällä alan kokemuksella

Kokeneet asennusammattilaisemme hoitavat työn huolellisesti ja virheettömästi.

4. Ei ylimääräisiä tai yllättäviä kuluja

Suoritamme osana palveluamme kattavan kuntokartoituksen, jonka pohjalta tehdään vain tarvittavat huoltotoimenpiteet.

5. Pitkän tähtäimen huoltotoimintaa

Suosittelemme pitkäaikaisen huoltosopimuksen tekemistä, jolloin voit jättää ikkunoiden kunnosta huolehtimisen meille. Säännöllinen huoltosuunnitelma varmistaa ikkunoiden pitkän käyttöiän ja tuo lisäsäästöjä huollon kustannuksiin pitkässä juoksussa.

Tutustu tarkemmin ja varaa kuntokartoitus!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Pihla-Tiivi

Pihla ja Tiivi ovat taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremonttien luotettavimmat kumppanit. Tarjoamme Suomen edistyksellisimmän ikkuna- ja ovimerkkivalikoiman sekä tutkitusti parhaan asennuksen ja projektinhoidon kaiken kokoisille taloyhtiöille ympäri Suomen.

Tyytyväisten asiakkaiden ja vuosikymmenien kokemuksen ansiosta meistä on tullut alamme suurin ja vakavaraisin toimija, jonka vastuullinen toiminta määrittää koko alan standardin. Takaamme vastuullisen ja vaivattoman ikkuna- ja oviremontin juuri sinun taloyhtiösi korkeimpiin odotuksiin.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.