Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen lähtee aina liikkeelle nykytilanteen kartoituksella, jotta voidaan todeta kiinteistön energiankulutuksen nykytila, mihin energiaa kuluu ja mistä löytyvät kiinteistön säästökohteet. Vantaan Energian Etevä energiaetsivä -palvelu on kiinteistöjen energiatehokkuuden nykytilanteen selvitykseen keskittynyt palvelu, jonka lopputuotteena syntyy selkeä raportti kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimia varten.

Kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteen kartoituksen jälkeen seuraava askel kohti optimoitua energiatehokkuutta on Huoleton energiapäivitys -palvelu, joka on nimensä mukaisesti helppo ja edullinen ratkaisu kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen. Se on monipuolinen palvelukokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina kunkin kiinteistön tarpeiden mukaisesti. Palvelun ytimessä ovat kiinteistöjen energiankulutusta teknisesti tehostavat toimenpiteet, ja lisäksi palvelussa on mukana myös erinomainen verkkopalvelu taloyhtiön lämmönkulutuksen aktiivisen seurantaan.

– Huoleton energiapäivitys -palvelu on hyvä vaihtoehto isoille ja kalliille energiaremonteille. Esimerkiksi lämmityksen tehohuippujen pienentämisestä älykkään lämmönsäädön avulla on saatu hyviä tuloksia. Nämä yhdistettynä esimerkiksi huoneistokohtaisiin antureihin, jotka seuraavat reaaliaikaisesti kunkin huoneiston lämpötilaa saadaan jo merkittäviä tuloksia aikaan, kuvaa Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Ilmastokysymykset korostuvat tällä hetkellä niin jokapäiväisissä keskusteluissa kuin sijoittajien vaatimuksissakin. Vantaan Energia on sitoutunut aktiivisiin käytännön toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Fossiiliton 2026 -hankkeen avulla, jonka myötä yhtiö luopuu fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä. Lisäksi yhtiön tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuonna 2030. Vantaan Energian aktiiviset toimet ilmastoystävällisen energiantuotannon puolesta konkretisoituvat pääkaupunkiseudun edullisimpana lämpönä ja mahdollistavat osaltaan hintavakauden myös jatkossa.

– Kiinteistöjen lämmitys vie noin neljäsosan kaikesta Suomessa käytetystä energiasta. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta. Yritysten kannattaisikin hyödyntää energiatehokkuutta paremmin vastuullisuusvalttinaan. Energia-alan aktiivinen ilmastokysymysten ratkaisija Vantaan Energia on tässä luotettava kumppani, summaa Wallin.

Lisätietoja

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

paloturvallisuus ja varautuminen

11.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miltä kiinteistöjen paloturvallisuus ja varautuminen näyttivät vuonna 2022?

Taloyhtiöt pystyvät varautumaan häiriötilanteisiin arvioimalla riskejä säännöllisesti, pienentämällä riskejä sekä viestimällä asukkaille turvallisuusohjeista johdonmukaisesti. Safetumin paloturvallisuusraportti kertoo, kuinka turvallisia kiinteistöt olivat viime vuonna.

Safetum

11.9.2023

Millä perusteella isännöitsijän voi vaihtaa?

Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus ja valinta tehdään enemmistöpäätöksenä. Joskus isännöitsijä halutaan kuitenkin syystä tai toisesta vaihtaa. Tällöin on hyvä ottaa huomioon irtisanomisaika ja sopimusehdot.

energiatehokkuusdirektiivi

15.5.2023

EU:n vaatimuksiin energiatehokkuudesta odotetaan lievennyksiä

Euroopan parlamentin julkistama kanta rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivitykseen on nostattanut pelkoja kiinteistöjen arvonkehityksestä ja tulevista pakkoremonteista. Parlamentin näkemyksen odotetaan kuitenkin vielä lieventyvän.

veden säästäminen

17.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi

Lämpimän veden osuus on jopa puolet kiinteistöjen energiakustannuksista. Vedenkulutus aiheuttaa myös ison osan kiinteistöjen hiilidioksidipäästöistä. Siksi vedenkulutusta täytyy taloyhtiöissä seurata ja vettä alkaa säästää.

Smartvatten