Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen lähtee aina liikkeelle nykytilanteen kartoituksella, jotta voidaan todeta kiinteistön energiankulutuksen nykytila, mihin energiaa kuluu ja mistä löytyvät kiinteistön säästökohteet. Vantaan Energian Etevä energiaetsivä -palvelu on kiinteistöjen energiatehokkuuden nykytilanteen selvitykseen keskittynyt palvelu, jonka lopputuotteena syntyy selkeä raportti kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimia varten.

Kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteen kartoituksen jälkeen seuraava askel kohti optimoitua energiatehokkuutta on Huoleton energiapäivitys -palvelu, joka on nimensä mukaisesti helppo ja edullinen ratkaisu kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen. Se on monipuolinen palvelukokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina kunkin kiinteistön tarpeiden mukaisesti. Palvelun ytimessä ovat kiinteistöjen energiankulutusta teknisesti tehostavat toimenpiteet, ja lisäksi palvelussa on mukana myös erinomainen verkkopalvelu taloyhtiön lämmönkulutuksen aktiivisen seurantaan.

– Huoleton energiapäivitys -palvelu on hyvä vaihtoehto isoille ja kalliille energiaremonteille. Esimerkiksi lämmityksen tehohuippujen pienentämisestä älykkään lämmönsäädön avulla on saatu hyviä tuloksia. Nämä yhdistettynä esimerkiksi huoneistokohtaisiin antureihin, jotka seuraavat reaaliaikaisesti kunkin huoneiston lämpötilaa saadaan jo merkittäviä tuloksia aikaan, kuvaa Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Ilmastokysymykset korostuvat tällä hetkellä niin jokapäiväisissä keskusteluissa kuin sijoittajien vaatimuksissakin. Vantaan Energia on sitoutunut aktiivisiin käytännön toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Fossiiliton 2026 -hankkeen avulla, jonka myötä yhtiö luopuu fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä. Lisäksi yhtiön tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuonna 2030. Vantaan Energian aktiiviset toimet ilmastoystävällisen energiantuotannon puolesta konkretisoituvat pääkaupunkiseudun edullisimpana lämpönä ja mahdollistavat osaltaan hintavakauden myös jatkossa.

– Kiinteistöjen lämmitys vie noin neljäsosan kaikesta Suomessa käytetystä energiasta. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta. Yritysten kannattaisikin hyödyntää energiatehokkuutta paremmin vastuullisuusvalttinaan. Energia-alan aktiivinen ilmastokysymysten ratkaisija Vantaan Energia on tässä luotettava kumppani, summaa Wallin.

Lisätietoja

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rivitalon energiakulut aisoihin

Pian alkava Hattelmalantie 8–10:n energiaremontti rahoitetaan Nordean historian ensimmäisellä vihreän taloyhtiön lainalla. – Vihreä rahoitus ohjaa tulevaisuudessa taloyhtiöiden korjauksia energiatehokkuuden parantamiseen, arvioi Kimmo Karvinen. 1970-luvun rivitalon maalämpö, aurinkosähkö ja muut energiatehokkuusparannukset rahoitetaan energian säästöllä.

HSY

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

27.7.2022

Oto- vai ammatti-isännöinti, kumpi sopisi yhtiöömme?

Oikeanlaisen isännöinnin valinta on yksi taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Isännöitsijän on oltava osaava ja luotettava, jotta taloyhtiö voi toimia tehokkaasti, taloudellisesti ja suunnitelmallisesti.

13.10.2021

Langaton kotiautomaatio avaa mahdollisuudet kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen

Langattomat ja kyberturvalliset älykotiratkaisut ovat helppoja ja kustannuksiltaan maltillisia toteuttaa, sillä ne eivät edellytä olemassa oleviin kaapelointeihin puuttumista. – Uusi langaton tekniikka avaa mahdollisuudet olemassa olevien kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja nostaa ne älykotiluokkaan, sanoo Schneider Electricin myyntijohtaja Jouni Kekäläinen. Älykäs koti säätelee energiankulutusta silloinkin, kun käyttäjä ei itse muista olla aktiivinen valinnoissaan.