Jätteiden syväkeräyspisteen suunnittelun 6 työkalua

Molok 19.5.

Molok Oy on aito ja alkuperäinen jätteiden syväkeräysjärjestelmien suunnittelija ja toimittaja. Syväkeräyspiste muun muassa säästää tilaa ja tekee jätepisteestä siistimmän. Molok Oy tarjoaa useita verkosta löytyviä maksuttomia suunnittelutyökaluja, joilla jätepisteen suunnittelu on helppoa ja tehokasta.

Niin pihasuunnittelijat, vihersuunnittelijat, kaupungin viherkaavoittajat, isännöitsijät, taloyhtiön puheenjohtaja ja hallitus kuin esimerkiksi arkkitehdit voivat suunnitella toimivan, esteettisen ja kustannuksia säästävän jätepisteen Molok Oy:n työkaluilla. Suunnittelukysymyksissä voi myös aina kääntyä oman paikallisen Molok-asiantuntijansa puoleen.

1. Jätepisteen suunnitteluopas

Jätepisteen suunnitteluoppaaseen on kerätty tiivis tietopaketti Molok-syväkeräyssäiliöistä runsaan kuvituksen kera. Oppaasta löytyy niin teknistä tietoa kuin inspiraatiota herättelevää materiaalia säiliöiden ulkonäkövaihtoehdoista.

Lisäksi oppaasta voi lukea vinkkejä säiliöiden asetteluun tontille sekä perustietoa syväkeräyssäiliöiden paloturvallisuudesta, esteettömyydestä ja tyhjennyskaluston vaatimuksista.

Lataa jätepisteen suunnitteluopas.

2. Molok-säiliömitoituslaskuri

Yksi jätteiden syväkeräyspisteen suunnittelun hankalimpia vaiheita on jätepisteen mitoitus käyttäjien ja kerättävien jätejakeiden mukaan. Suunnittelijan pitäisi pystyä arvioimaan esimerkiksi, kuinka monta ja minkä kokoisia säiliöitä tulisi olla muoville, paperille ja sekajätteelle 60 talouden taloyhtiössä.

Molok-säiliömitoituslaskuri antaa heti alustavan arvion tarvittavista jätesäiliöistä, niiden kokoluokista sekä miten eri jätejakeet jakautuvat säiliöihin.

Kokeile Molok-säiliömitoituslaskuria.

3. Tiivis tietopaketti uudesta jätelaista

Suomessa astui voimaan uusi jätelaki 19.7.2021. Sen pääkohdat on kerätty tiiviiseen blogiartikkeliin, joka löytyy Molok-verkkosivustolta.

Lain yksi tärkeimmistä uusista vaatimuksista on, että vähintään viiden huoneiston asunto-osakeyhtiöissä tulee kerätä seitsemää eri jätejaetta.

Lue blogiartikkeli uudesta jätelaista.

Tulevaisuudessa yhä useammassa taloyhtiössä lajitellaan
sekajätettä, muovia, kartonkia, paperia, biojätettä, lasia ja metallia.

4. Omakotitaloasujien korttelikeräysopas

Uusi jätelaki ulottuu myös omakotitaloasujiin yli 10 000 asukkaan taajamissa, joissa biojätteen keräys tulee pakolliseksi. Kaikille kotikompostointi ei ole kuitenkaan houkutteleva vaihtoehto.

Tällöin Molok Oy:n yhteisöllinen konsepti, korttelikeräys, on toimiva, siisti ja kustannustehokas ratkaisu biojätteen sekä muiden kierrätettävien jakeiden keräykseen. Alueen lähitalojen jätteenkeräys keskitetään syväkeräyssäiliöistä rakennettuihin korttelikeräyspisteisiin.

Korttelikeräyspisteisiin osallistuvien jätehuoltokustannukset ovat pienemmät, ja lajittelukin on helpompaa ja monipuolisempaa. Lisäksi kun jätteitä tyhjennetään keskitetysti, suuria jäteautoja kulkee alueella vähemmän.

Lue korttelikeräyspisteestä.

5. CAD- ja BIM-objektit

Molok-syväkeräyssäiliöistä on olemassa valmiit CAD- ja BIM-mallitiedostot. Ne voi ladata kätevästi Prodlib-kirjastosta ja lisätä suoraan omin suunnitelmiinsa.

Ladattavissasi on ArchiCAD GDL-objektit, AutoCAD DWG-kuvat sekä Revit-objektit.

Suunnittelu helpottuu valmiilla CAD- ja BIM-objekteilla.

6. Paikalliset Molok-asiantuntijat

Molok-asiantuntijat ovat paikalliset määräykset tuntevia asiantuntijoita, jotka ovat aina käytettävissä suunnittelun tukena. Heiltä voit kysyä lisää tietoa esim. Molok-syväkeräyssäiliöistä, paikallisista jätehuoltomääräyksistä, jäteastioiden etäisyyksistä rakennuksiin nähden, kerättävistä jätejakeista ja säiliöiden tyhjennyksistä.

Jätteen syväkeräyspisteen suunnittelu sisältyy aina Molok Oy:n tarjoamaan palveluun.

Löydä lähin Molok-asiantuntijasi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

MolokDomino-jätesäiliö on ekologinen ja tyylikäs

Molok on päivittänyt kestosuosikki-jätepisteensä MolokDominon. Uusi MolokDomino on ekologinen ja tyylikäs, mutta myös miellyttävä ja helppo käyttää. Siihen voidaan integroida myös älyominaisuuksia.

Molok

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.