30 kilometriä saumaa Jätkäsaaressa

Helsingin Jätkäsaareen rakentuu kolmen kerrostalon kokonaisuus, jossa saumattavaa riittää peräti 30 kilometrin verran. Rakennusten korkeus ja sijainti meren äärellä ovat tuoneet haasteensa urakkaan, mutta Saumalaakson kokeneita saumareita se ei ole hätkähdyttänyt. Nimellä Projektet Isabella kulkeva hanke valmistuu jouluna. Urakan päätoteuttajana sekä työmaan johtovelvollisuuksista ja työmaapalveluista vastaavana toimii Haahtela-rakennuttaminen Oy.

Projektet Isabellan kolme kerrostaloa sijaitsevat meren rannalla Jätkäsaaren eteläkärjessä. Kaksi 8-kerroksista taloa ovat alueelle tyypillisiä tiiliverhoiltuja elementtitaloja. 15-kerroksinen rakennus sen sijaan erottuu peltisellä julkisivullaan muista. Erikoisella ja näyttävällä ratkaisulla on haettu säänsuojaa. Peltipinnan alla piilee perinteinen elementtirakenne saumoineen.

Työmaalla on ollut pääsääntöisesti kahden saumaajan tiimi, joka hoitaa saumausurakan alusta loppuun. Kiiretilanteissa heillä on ollut apuna pari muuta saumaajaa. Työpari on tehnyt reilun vuoden kestävän urakan aikana lähes 30 kilometrin verran elastisia saumoja. Nostimina on käytetty tolppanostinta ja omaa riippukoritelinettä. Korkeus tai sää eivät ole kokeneille saumareille olleet ongelma, vaan he ovat tykänneet kovasti työmaasta. Myös Haahtelan projektinjohto on ollut todella hyvä ja yhteistyö heidän kanssaan on sujunut mainiosti. Niin omissa kuin tilaajan aikatauluissa on pysytty. ”Nyt urakan ollessa loppusuoralla voikin sanoa, että hyvin on mennyt”, Kai Lahtinen kiteyttää.

Saumalaakson urakka Projektet Isabellassa alkoi syksyllä 2020. Ensimmäinen talo valmistui keväällä, toinen syyskuun lopussa. Kolmanteen taloon asukkaat pääsevät muuttamaan jouluksi.

 

 

Saumalaakso

Saumaustyöt – Tiivistystyöt – Maalaustyöt – Muut julkisivutyöt
Saumaus- ja tiivistysurakointi, sekä saumaustarvikkeita vuodesta 1986

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Koulutus ja laatu ovat Saumalaakson toiminnassa avainasemassa

Koulutuksella osaavia ammattilaisia työmaille Saumalaakso on ollut koko olemassaolonsa ajan vahvasti mukana kehittämässä alaa. Tunnistimme tarpeen kehittää saumaajien osaamista ja ammattitaitoa. Perinteisesti saumaajan työ on opittu tekemisen kautta, eikä alalle ollut omaa koulutusta.

Saumalaakso

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Elastinen saumaus on yksi rakentamisen tärkeimmistä työvaiheista

Elastista saumausta pidetään valitettavan usein toissijaisena työvaiheena: pakollisena pahana ja välttämättömänä kulueränä, joka pitäisi saada tehtyä mahdollisimman halvalla. Saumaajia ei mikään oppilaitos valmista, joten alalla on paljon ammattitaidottomuutta ja mutu-tietoa. Saumaustöitä tekeekin monesti täysin ammattitaidoton tekijä, vaikka saumauksien onnistuminen on talon elinkaaren kannalta yksi tärkeimmistä työvaiheista.

Saumalaakso

Saumaus on ympäristöystävällistä

31.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Saumaus on ekoteko

Saumauksessa käytettävät materiaalit kehittyvät jatkuvasti ekologisemmiksi. Saumalaaksokin sitoutuu noudattamaan toiminnassaan ympäristöystävällisiä menettelyjä ja etsimään ekologisia ratkaisuja.

Saumalaakso

26.4.2018

Suomen Asuntomessut lanseeraa uuden kaupunkiasumista esittelevän tapahtuman Helsingin Jätkäsaaressa syksyllä 2018

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Helsingin kaupunki ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Helsingin Jätkäsaaressa järjestetään uudenlainen kaupunkiasumisen tapahtuma. Syyskuussa järjestettävä Elämisen polut -niminen tapahtuma nostaa yhdeksän päivän ajan esille kaupunkiasumisen uusia ratkaisuja ja palveluita. – Suomalaiset ja tanskalaiset ovat asumiseensa tyytyväisimmät kaksi kansakuntaa Euroopassa, muualta rinnalle yltää Japani.