Kotitalousjätteet tukkivat nyt hyötykeräyspisteitä

Kotitalouksissa syntyy tällä hetkellä tavallista enemmän jätettä. Hyötykeräyspisteissä tämä on näkynyt täyttymisenä ja jossain määrin myös ylitse pursuamisena, Yle kirjoittaa.

Jyväskylän jätehuoltoyhtiö Mustankorkean viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Piia Ahon mukaan kodeista tulee tavallista enemmän lajiteltua jätettä, eikä järjestelmä pysy mukana. Järjestelmään on tehtävä muutoksia. Toivomme, että ihmiset antavat meille aikaa ehtiä muutoksen matkaan, Aho sanoo

Esimerkiksi vaattteiden hyötykeräys on jouduttu monin paikoin keskeyttämään, sillä kerääjät eivät voi ottaa vastaan lisää vaatetta, kun ketjun muut vaiheet eivät vedä. Vaatteita jätetään pisteille siitäkin huolimatta, että siellä on ilmoitus, ettei vaatteita voi jättää sinne. Yleensäkin jätteitä ei voi jättää jätepisteeseen, jos sinne ei mahdu enempää, Aho sanoo.

Taloyhtiöiden jäteastiat myös kovassa käytössä

Taloyhtiöiden jäteastioiden tyhjennykset on mitoitettu normaalin jätekertymän mukaan, eivätkä tavalliset tyhjennysvälit välttämättä riitä. Jotta täyttyneet jäteastiat saadaan tyhjennettyä, tulee jätehuollon saada tieto tyhjennystarpeesta.

Taloyhtiöissä ylimääräisten tyhjennysten tilaaminen ja sopimusmuutokset hoituvat huoltoyhtiön tai isännöitsijän kautta. Isännöintiliiton puheenjohtaja Toivo Korhosen mukaan sähköposti on hyvä tapa ottaa yhteyttä isännöitsijään. Kaikki viestit käydään läpi, vaikka puhelimeen ei aina ehdittäisi vastata, Korhonen sanoo.

Omakotitalon jäteastian tyhjennysväliä voi muuttaa ilmoituksella jätekuljettajalle, samoin hoituu ylimääräisen tyhjennyksen pyytäminen.

Lue lisää täältä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

suojaa koti

19.6.2023

Lomailija, suojaa kotisi murtovarkailta

Murtovarkaiden on helppo iskeä, kun asukkaat ovat lomalla. Siksi koti kannattaa ennen kesälomalle lähtöä suojata huolellisesti. Parhaiten murtoja ehkäisee asutun näköinen koti, jota joku naapuri käy välillä katsomassa.

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

11.4.2023

Asumistukea nostaa yhä useampi työssäkäyvä

Lähes 40 prosenttia asumistuen saajista on työssäkäyviä, käy ilmi Valtiontalouden tarkastusviraston selvityksestä. Työssäkäyvien osuus kohosi sen jälkeen, kun ansiotulovähennys otettiin käyttöön. Asumistukea saa nykyisin aiempaa suuremmilla tuloilla.

myönteisiä muutoksia

15.3.2023

Kotien sisäympäristössä tapahtunut myönteisiä muutoksia

Asuinympäristössämme on tapahtunut myönteisiä muutoksia viimeisen 15 vuoden aikana, selviää Oulun yliopiston toteuttamasta kyselystä. Tupakointi sisätiloissa, sisäilman kosteus ja tuoksujen käyttö on vähentynyt, ja radontietoisuus lisääntynyt.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti