Korona vähensi taloyhtiölainojen suosiota

Koronapandemian takia on uusia taloyhtiölainoja otettu tammi-syyskuussa 14 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana 2019, kertoo tämän aamun Kauppalehti.

Taloyhtiöt ovat joutuneet siirtämään yhtiökokouksia, joten suunnitellut remontitkin ovat lykkääntyneet. Taloyhtiölainojen suosion uskotaan kuitenkin jatkuvan koronasta huolimatta, Kauppalehti kirjoittaa. Lue lisää Kauppalehden verkkosivuilta (vain tilaajille).

Kiinteistölehden toimitus muistuttaa, että taloyhtiölainakannan kasvusta ovat varoitelleet muun muassa Suomen Pankki ja Hypoteekkiyhdistys, joten ilmiö ei ehkä ole aivan pelkästään kielteinen. Korjausten lykkääntyminen ei kuitenkaan ole iloinen asia.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

myönteisiä muutoksia

15.3.2023

Kotien sisäympäristössä tapahtunut myönteisiä muutoksia

Asuinympäristössämme on tapahtunut myönteisiä muutoksia viimeisen 15 vuoden aikana, selviää Oulun yliopiston toteuttamasta kyselystä. Tupakointi sisätiloissa, sisäilman kosteus ja tuoksujen käyttö on vähentynyt, ja radontietoisuus lisääntynyt.

rahan hinta maaliskuussa

20.3.2023

Kiinteistölehden vertailu: Korot nousseet taloyhtiölainoissa

Uusien taloyhtiölainojen kokonaiskorot ovat nousseet, käy ilmi Suomen Kiinteistölehden lainavertailusta. Myös sijoitusasunnon omistajalle on tulossa arkisempi vuosi.

lainavertailu

6.9.2023

Kiinteistölehden lainavertailu: Korjauslainat kallistuivat

Uusien taloyhtiölainojen keskimääräinen kokonaiskorko oli pääkaupunkiseudun pankkien tarjouksissa 5,17 prosenttia, selviää syyskuun lainavertailusta. Suomen Kiinteistölehti julkaisee Suomen Rahatiedon Seppo Rekosen laatimia lainakorkojen vertailuja.

puheenjohtajan

6.9.2023

Puheenjohtajan kannattaa valmistautua huolella kokouksiin

Esko Ahola on vuosia johtanut puhetta useiden taloyhtiöiden yhtiökokouksissa. Hän neuvoo puheenjohtajia valmistautumaan kokoukseen hyvin ja antamaan osakkaiden saada äänensä kuuluviin. Äänestyksiä ei hänen mukaansa pidä pelätä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti