Korjaus-, hissi- ja esteettömyysavustukset ARAsta verkossa

Avustusten hakemisen, hankekäsittelyn sekä ohjauksen ja valvonnan palvelujen digitalisointi etenee ARAssa. Ensimmäisenä avautui korjaus-, hissi- ja esteettömyysavustusten hakeminen sähköisesti.

Kevään 2017 kuluessa kaikki uusiin hankkeisiin ja avustushakemuksiin liittyvät tiedot voidaan toimittaa sähköisesti, samoin rahoitus- ja avustuspäätökset.

Vuoden 2017 alusta korjausavustusten myöntäminen siirtyi kunnista ARAan. Nyt korjausavustuksia voi hakea sähköisesti tunnistautumalla ARAn verkkosivujen kautta. Palvelussa voi tehdä hanke- ja avustushakemuksia sekä toimittaa hakemusten liitteet. Korjausavustushakemuksia otetaan vastaan myös paperimuotoisina.

Verkkoasiointi laajenee kevään kuluessa

Kevään kuluessa palvelu laajenee niin, että verkkoasioinnissa voi hakea rakennushankkeille uudisrakentamisen ja perusparantamisen rahoitusta sekä toiminnassa tarvittavia lupia. Hakija voi täyttää rakennushanketta koskevat lomakkeet verkossa ja koota liitteeksi tulevan aineiston hakemukseensa. ARA käsittelee verkkopalvelun kautta jätetyt hakemukset verkossa, pyytää palvelun kautta tarvittaessa täydennyksiä ja tekee myös päätökset sähköisesti.

Myös ARA-asuntokannan ohjaukseen ja valvontaan liittyvä asiointi hoituu pian digitaalisesti. Palvelussa yhteisöt voivat tehdä hakemuksia, raportoida ARAn pyytämiä valvontatietoja, lähettää tilinpäätöstietoja ja liitteitä sekä käydä viestinvaihtoa ARAn asiantuntijoiden kanssa.

Yhteisökäyttäjien tunnistaminen toteutetaan pääsääntöisesti Katso-tunnuksilla. Katso-tunnistus on Verohallinnon tarjoama, yhteisöjä varten luotu tapa tunnistautua viranomaisten sähköisiin palveluihin. Yksityishenkilöt tunnistetaan Suomi.fi-tunnistamisella eli esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 21

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 21 löytyy juttu vuodelta 2012. Siinä pääosassa ovat jälkiasennushissit.

6.4.2022

Peruskorjatako vai uusia koko hissi?

KITA: Edullisten tai väärin valittujen laitteiden elinkaari saattaa olla lyhyt ja niitä vaivaavat toimintahäiriöt. Hissin hankinnassa ja korjauksissa laatuun kannattaa panostaa ja käyttää tarvittaessa asiantuntijaa, joka tuntee alan uusimmat ratkaisut, olipa kyse vanhan hissin modernisoinnista tai uuden hissin hankinnasta. Asunto-osakeyhtiö voi hakea ARAlta avustusta, kun vanha kääntöovellinen hissi uusitaan automaattiovelliseksi hissiksi tai hissittömään taloon rakennetaan […]

24.1.2017

Pitkää ikää hissille!

Joskus koittaa päivä, jolloin hissin huolto ei enää riitä. Edessä on hissin peruskorjaus ja ehkä modernisointi. Yleinen peruskorjauksen tarpeen ensioire on pysähtymistarkkuuden heikkeneminen.

hissiremontti

23.5.2022

Veräjähissi kuntoon vanhaa taloa arvostaen

Helsingissä Uudenmaankatu 13:ssa tehtiin vaativa hissiremontti historiallisessa taloyhtiössä. Hissit peruskorjattiin alkuperäinen ulkonäkö säilyttäen. Projekti onnistui hallituksen, isännöitsijän ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti