Komissiolta ehdotukset puhtaammasta energiapolitiikasta

Euroopan komissio esitteli eilen toimenpidepaketin, jolla voitaisiin säilyttää EU:n kilpailukyky puhtaaseen energiaan siirtymisen muuttaessa maailman energiamarkkinoita.

Komissio haluaa EU:n johtavan maailman siirtymistä puhtaampaan energiaan eikä pelkästään mukautuvan siihen. Siksi EU on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä vähintään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Samalla EU pyrkii uudenaikaistamaan talouttaan ja luomaan työpaikkoja ja kasvua. Komission ehdotuksilla on kolme päätavoitetta: energiatehokkuus etusijalle, EU maailmanlaajuiseen johtoasemaan uusiutuvan energian alalla ja kohtuulliset sopimusehdot kuluttajille.

Ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Cañeten mukaan komission ehdotukset luovat vahvan markkinakysynnän uudelle teknologialle, tarjoavat oikeat toimintaedellytykset sijoittajille, lisäävät kuluttajien vaikutusmahdollisuuksia, parantavat energiamarkkinoiden toimintaa ja auttavat saavuttamaan ilmastotavoitteet.

– Erityisen ylpeä olen sitovasta 30 prosentin energiatehokkuustavoitteesta, sillä se vähentää riippuvuuttamme tuontienergiasta, synnyttää työpaikkoja ja pienentää päästöjä vielä lisää… Näillä ehdotuksilla komissio on avannut tien kilpailukykyisemmälle, modernimmalle ja puhtaammalle energiajärjestelmälle. Nyt luotamme Euroopan parlamentin ja jäsenmaiden tukeen, jotta siitä tulisi totta, Cañete sanoo.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

julkisivuremontti-kilpailu

16.6.2023

Kilpailussa etsitään onnistuneita julkisivuremontteja

Julkisivuyhdistyksen järjestämässä Julkisivuremontti-kilpailussa haetaan taloyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi muille taloyhtiöille. Ehdokkaaksi kilpailuun voi osallistua elokuun loppuun mennessä.

27.4.2023

Kiinteistömessut järjestetään jälleen ensi syksynä

Korjausrakentamiseen keskittyvät Kiinteistömessut järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen ensi syksynä. Rakennusten energiatehokkuus ja digitaaliset talotekniikan ratkaisut ovat messuilla esillä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti