Kokoukset turvallisesti poikkeusaikana

Taloyhtiön yhtiökokous on lain mukaan järjestettävä kuuden kuukauden päästä tilikauden päättymisestä. Suomen hallitus on esittänyt, että koronan vuoksi kokouksen järjestämistä voisi lykätä maksisimmissaan kolmella kuukaudella.

Taloyhtiön yhtiökokouksen siirtäminen myöhempään ajankohtaan lykkää tärkeää päätöksentekoa ja aiheuttaa huolta osakkaissa. Päätökset vastuuvapaudesta, tulevan vuoden talousarviosta ja maksuista sekä tulevista rakennus- ja kunnossapitohankkeista on tärkeää tehdä huolellisesti myös poikkeusolosuhteissa, painottaa Talokeskus.

Yhtiökokousta ei voi järjestää kokonaan etänä, vaan kokoukselle on osoitettava myös fyysinen paikka. Talokeskus on kehittänyt palvelun, jonka avulla saa tukea täysmääräisen etä- ja lähikokouksen yhdistämiseen ja läpivientiin alusta loppuun asti. Kokousta.fi on taloyhtiöiden kokousten järjestämiseen suunniteltu palvelu.

Verkkokokouksen alustana on Talokeskuksen kumppanin taloyht.io:n alusta. Kokousten laillisuus ja tasavertaisuus varmistetaan mahdollisuudella osallistua kokoukseen sekä verkossa että turvallisissa fyysisissä tiloissamme.

Kokouskutsun yhteydessä osakkaille luodaan selkeä ohjeistus ja osallistumislinkki digitaaliseen kokousympäristöön. Fyysisen tilaan saapuvat saavat ohjeet turvallisesta saapumisesta sekä kokoustamisesta.

Lisää tietoa Talokeskuksen sivuilta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

etäyhteys yhtiökokouksessa

9.11.2022

Etäyhteys on oltava yhtiökokouksessakin

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yli 30 huoneiston taloyhtiöiden on tarjottava etäyhteys yhtiökokouksessa. Kokous voidaan pitää myös kokonaan etänä, jos yhtiöjärjestys sen sallii. Etäosallistuminen voi tuoda yhtiökokouksiin jopa lisäaktiivisuutta.

on pieni taloyhtiö

2.9.2022

Etäkokoukset puhuttavat Taloyhtiökuplassa

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusimmassa jaksossa puhutaan taloyhtiöiden etäkokouksista. Heinäkuussa tuli voimaan asunto-osakeyhtiölain muutos, joka mahdollistaa pelkästään etäyhteydellä pidettävät yhtiökokoukset. Aiheesta keskustelevat Kiinteistöliiton lakimiehet Pauliina Haapsaari ja Minni Yli-Olli sekä Kuluttajaliiton lakimies Kristel Pynnönen.

21.3.2022

Yhtiökokoukset sopeutuvat koronan muuttamiin olosuhteisiin

Kiinteistöliiton taloyhtiöiden hallituksen jäsenille tekemän kyselyn perusteella miltei 40 prosenttia arvelee, että yhtiökokous järjestetään perinteisesti ja siihen pääsee osallistumaan myös etäyhteydellä. Suurissa taloyhtiöissä etäyhteyksien käyttö on keskimääräistä yleisempää. Perinteisen kokouksen järjestämisen ohella osakkaiden ennakkokantoja aikoi kerätä vajaat viisi prosenttia taloyhtiöistä.

27.12.2021

Taloyhtiön piha ei sovellu rakettien ampumiseen

Naapuruston kärsivällisyys voi joutua koetukselle, jos pommien paukuttelu jatkuu kohtuuttoman pitkään. Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä vain kello 18 ja 02 välisenä aikana. Ajankohdan lisäksi rakettien ampumisen paikka on syytä valita huolella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti