Kivistö — Kylästä kaupungiksi

Vantaan Kivistö tuli viimeistään kesän Asuntomessujen myötä ihmisten tietoisuuteen. Heinäkuussa avatun Kehäradan junat kulkevat Kivistön aseman kautta lentoasemalle. Kivistön asutus ulottuu kuitenkin jo keskiajalla.

Kivistö — Kylästä kaupungiksi –kirja on artikkelikokoelma, johon on koottu perustietoa Kivistön vanhasta asutuksesta ja tapahtumista ajalta ennen kuin uuden kaupunkitaajaman rakentamista edes suunniteltiin. Kirjaan on koottu tietopaketit Kivistön kerrostaloasumisen suunnittelusta, Kehäradasta ja Asuntomessuista.

Kivistössä ja Keimolan kylässä historia ja nykypäivä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Kyläkartanosta ja Linnan kartanosta on vain kivenheiton matka urbaanin kaupunkikeskuksen rakennustyömaille. Muistoissa elävä Keimolan moottoristadion on myös tärkeä osa Kivistön seudun historiaa.

Paljon kuvia sisältävä teos on samalla aikamatka Vantaan historiaan. Miten maatalousvaltaisesta Helsingin maalaiskunnasta tuli urbaani Vantaa, ja alue rakentuu edelleenkin.

Kirjan on toimittanut Jukka Hako ja sen on julkaissut Kellastupa Oy

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.8.2015

Asuntomessut Vantaalla päättyivät – messuilla vieraili 138 748 kävijää

Eilen päättyneillä Asuntomessuilla Vantaalla vieraili 10.7.–9.8. välisenä aikana yhteensä 138 748 maksanutta kävijää*. Päiväkohtainen kävijäennätys 7171 tehtiin torstaina 6.elokuuta.

3.6.2019

Kivistöön tuotettu liikaa pieniä asuntoja

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilän mukaan Vantaan Kivistön asuntotuotanto on ollut yksipuolista ja pieniä asuntoja on tuotettu liikaa, kertoo Vantaan Sanomat. Esimerkiksi etuovi.comissa on myytävänä noin 800 vantaalaista, vuosina 2018-2019 valmistunutta kerrostaloasuntoa, joista lähes puolet sijaitsee Kivistössä. Suurin osa Kivistön asunnoista on yksiöitä tai kaksioita.

10.7.2015

Asuntomessuilla esitellään modernia kaupunkirakentamista

Asuntomessut Vantaalla avautuvat perjantaina 10.7. Yleisölle avoin avajaistilaisuus järjestetään messuravintolassa klo 10.30 alkaen. Messut avaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

20.2.2017

Miljonääri haluaa avustaa ekokylän rakentamista Kirkkonummelle

Kirkkonummelainen Kari Savolainen haluaa rakennuttaa tuhannen ihmisen ekokylän Kirkkonummen Masalaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Savolainen haaveilee hiilineutraalista ekokylästä, jossa robottisähköbussi kuljettaa ihmisiä läheiselle Masalan rautatieasemalle. Omakotitalon voisi kylästä saada samalla hinnalla kuin Helsingistä yksiön.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti