Kivistö — Kylästä kaupungiksi

Vantaan Kivistö tuli viimeistään kesän Asuntomessujen myötä ihmisten tietoisuuteen. Heinäkuussa avatun Kehäradan junat kulkevat Kivistön aseman kautta lentoasemalle. Kivistön asutus ulottuu kuitenkin jo keskiajalla.

Kivistö — Kylästä kaupungiksi –kirja on artikkelikokoelma, johon on koottu perustietoa Kivistön vanhasta asutuksesta ja tapahtumista ajalta ennen kuin uuden kaupunkitaajaman rakentamista edes suunniteltiin. Kirjaan on koottu tietopaketit Kivistön kerrostaloasumisen suunnittelusta, Kehäradasta ja Asuntomessuista.

Kivistössä ja Keimolan kylässä historia ja nykypäivä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Kyläkartanosta ja Linnan kartanosta on vain kivenheiton matka urbaanin kaupunkikeskuksen rakennustyömaille. Muistoissa elävä Keimolan moottoristadion on myös tärkeä osa Kivistön seudun historiaa.

Paljon kuvia sisältävä teos on samalla aikamatka Vantaan historiaan. Miten maatalousvaltaisesta Helsingin maalaiskunnasta tuli urbaani Vantaa, ja alue rakentuu edelleenkin.

Kirjan on toimittanut Jukka Hako ja sen on julkaissut Kellastupa Oy

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.9.2022

Kiinnostus energiaremontteihin kasvaa Helsingissä

Helsingin rakennusvalvontaan perustettiin viime vuonna energia-asiantuntijoiden tiimi, joka antaa taloyhtiöille puolueetonta neuvontaa energiaremonttien edistämisessä. Tiimi on saanut yhteydenottoja erityisesti maalämmön käyttöönottoon liittyen.

Kiinteistöliiton puheenjohtajana

3.4.2023

Timo Nieminen jatkaa Kiinteistöliiton puheenjohtajana

Suomen Kiinteistöliiton puheenjohtajana jatkaa diplomi-insinööri Timo Nieminen Kauniaisista. Valinnan teki Jyväskylässä huhtikuun alussa kokoontunut liittokokous. Nieminen on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti