Kiistellyt design-asunnot Kakolanmäen vankilarakennuksessa auki elokuussa

Majoituspalvelut Forenom Oy avaa Turun historialliseen vankimielisairaalaan design-asuntoja elokuussa 2016. Asunnot ovat tarkoitettu majoitustoimintaan eli vankilamiljööseen pääsee majoittumaan yhdestä yöstä useaan kuukauteen. Museoviraston kanta vanhan vankimielisairaalan täysremonttiin oli alkuun kielteinen. Useiden eri toimijoiden yhteisymmärrykseen kuitenkin päästiin ja asunnot vastaanottavat ensimmäiset majoittujansa kesän lopussa.

Kohteessa oli tärkeää säilyttää alkuperäistä ilmettä mahdollisimman pitkälle koskemattomana. Alkuperäinen arkkitehtuuri ei saanut muutostöissä muuttua liikaa, jotta historiallinen kohde pysyisi arvossaan. Rakennus on museoviraston suojelema ja esimerkiksi ikkunoiden ulkopuolella olevien kaltereiden poistamisesta väännettiin kättä pitkään.

– Kohteen historian kunnioittaminen ja rakenteiden säilyttäminen alkuperäisenä oli alusta asti myös meille tärkeää. Asiakkaidemme turvallisuus on meille kuitenkin tärkeintä. Lisäksi uskomme, että majoittujat ihailevat merelle avautuvia maisemia asunnoistaan mieluummin ilman kaltereita, kertoo Forenomin sisustussuunnittelija Emilia Hobin.

Forenomille turvallisuus on tärkeätä ja myös vankilamiljöössä tehdään valmistelevaa työtä asiakkaiden turvallisen ja rentouttavan majoituskokemuksen puolesta.

– Asunnoista tulee olla vaihtoehtoinen poistumisreitti hätätilanteita kuten esimerkiksi tulipalotilannetta ajatellen, tämän vuoksi kaltereiden poistaminen ikkunoista oli välttämätöntä, kertoo kohteen pelastussuunnittelusta vastaava Safetumin turvallisuusasiantuntija Teemu Kajava.

Tasapainoinen kokonaisuus uuden ja vanhan välillä löytyi ja esimerkiksi historiallisen vankimielisairaalan julkisivu pysyy täysin alkuperäisenä kaltereita lukuun ottamatta.

Lue lisää

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asunnottomuuden

11.10.2022

Y-Säätiö varoittaa asunnottomuuden lisääntymisestä

Kustannusten nousu voi lisätä asunnottomuutta, varoittaa Y-Säätiö. Myös sote-uudistus tuo riskejä. Säätiö toivoo, että tulevina vuosina asunnottomuus saataisiin poistettua Suomesta kokonaan.

syyskasvit

5.9.2022

Syyskasvit ovat juuri nyt parhaimmillaan

Piha ei kuole saman tien kesän päätyttyä, vaan monet kasvit kukoistavat vielä syksylläkin. Kasvien lehtien vihreä vaihtuu ruskan väreihin ja joissakin on vielä kukkiakin syksyllä. Syksy on myös hyvää istutusaikaa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

24.3.2022

Ammattisijoittajat varoittavat sijoitusasuntokuplasta

Vuokrat ovat nousseet finanssikriisin jälkeen paljon nopeammin kuin asuntojen hinnat tai suomalaisten tulot. Nyt tilanne on muuttunut. Saton toimitusjohtaja Saku Sipola sanoo Helsingin Sanomissa, että pitkällä tähtäimellä vuokra-asunnoista on edelleen pulaa.

vuokranantajat riskejä

12.1.2023

Yksityiset vuokranantajat kaihtavat riskejä

Vuokranantajat ottavat nyt velkaa ja korottavat vuokria maltillisesti, selviää Suomen Vuokranantajien tuoreesta jäsenkyselystä. Riskejä halutaan välttää hoitokulujen ja korkojen noustessa. Into uusien sijoitusasuntojen ostoon on laskenut.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti