Kiinteistömessujen teemana ”kiinteistöt kuntoon, rakennukset remonttiin”

Mitkä asiat vaikuttavat kiinteistön arvoon? Mitä ovat taloyhtiöiden uudet energiaratkaisut ja miten energian hukkakulutus saadaan kuriin? Mitä on tehokas viestintä taloyhtiöissä? Maamme suurin korjausrakentamisen ja kiinteistön ylläpidon ja hallinnon ammattitapahtuma, Kiinteistömessut, järjestetään 26.–27.9.2017 Messukeskuksessa, Helsingissä.

Kaksipäiväiset Kiinteistömessut kokoaa yhteen korjausrakentamisen, kiinteistöjen ylläpidon, pintakäsittelyn, julkisivujen kunnostamisen ja viherrakentamisen ammattilaiset. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton kanssa.

Energia- ja sisäilmakysymykset ohjelman keskiössä

Tapahtuman monipuolinen ohjelma tarjoaa ajankohtaista tietoa erityisesti energia- ja sisäilmakysymyksistä kiinnostuneille. CEO, LKV Jethro Rostedt kertoo esityksessään, mitkä asiat vaikuttavat asunnon arvoon ja Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila kertoo puheenvuorossaan, miten energia-ala muuttuu tulevaisuudessa ja miten tulevaisuuden haasteisiin vastataan. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo taloyhtiöiden uusista energiaratkaisuista ja Harri Heinaro Motivasta avaa, miten kiinteistöjen hukkakulutus saadaan kuriin ja miten se valjastetaan asiakkaiden eduksi.

”Taloyhtiöille on nykyisin tarjolla monia erilaisia lämmitys- ja energiaratkaisuja. On tärkeää, että taloyhtiöt tekevät ratkaisunsa faktojen pohjalta ja oman yhtiön yksilöllisten tarpeiden perusteella”, sanoo energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy Kiinteistöliitosta.

Viestintä on tärkeää – myös taloyhtiöissä

Pekka Harjunkoski Isännöintiliitosta valottaa, miten osakkaiden ääni saadaan mukaan taloyhtiön johtamiseen ja isännöintiliiton viestintäpäällikkö Kirsi Salo nostaa puheenvuorossaan esiin tehokkaan viestinnän merkityksen.

”Hyvä tiedonkulku vähentää väärinkäsityksiä ja virheitä sekä niistä johtuvia vahinkoja. Avoimuudella säästetään siis kaikkien osakkaiden rahaa”, Kirsi Salo toteaa.

Remontti tulossa, mistä rahat ja mitä menetelmiä käyttää?

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrin mukaan yli puolet taloyhtiöistä tekee tai suunnittelee korjaushankkeita. Kerrostaloissa korjataan nyt eniten putkistoja, märkätiloja, piharakenteita ja julkisivuja, rivitaloissa taas piharakenteita ja ulkovaippaa. Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero sekä talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen kertovat, miten hoitaa remontin rahoitus ja kehityspäällikkö Jari Virta puhuu siitä, mitä eri menetelmiä putkiremontti tekoon. Talokeskuksen asiantuntijat kertovat, miten asukkaat ja osakkaat saa kytkettyä mukaan remonttiin.

Rakennuslehden seminaarissa aiheena sisäilma

Rakennuslehden seminaari keskiviikkona 27.9. klo 13.30–15.00 käsittelee monipuolisesti sisäilmaongelmia. Seminaarin avauspuheenvuorossa Rakennuslehden toimituspäällikkö Seppo Mölsä kertoo, milloin ja miksi sisäilmaongelmat ovat Suomessa nousseet esiin ja Sisäilmauutisten toimittaja Esko Kukkonen kertoo, miksi ongelmat yllättivät ja miksi niitä on ollut vaikea ratkaista. Muina aiheina ovat mm. kansallinen sisäilmaohjelma, mitä tehdä, jos epäilee kiinteistössä sisäilmaongelmaa ja miksi sisäilmaongelmat painottuvat ilmastoltaan kylmiin maihin, joissa eristys ja ilmanvaihto ovat huippuluokkaa.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin, kyberturvallisuustapahtuma Cyber Security Nordicin, Avita Audiovisual Expon sekä Ahlsell Expon kanssa 26.–27.9. Messukeskuksessa, Helsingissä.

Tutustu Kiinteistömessujen ohjelmaan

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.7.2016

Kiinteistötahkola osti Kiipro Oy:n Vantaalla

Kiinteistö-Tahkola Helsinki Oy on ostanut Vantaalla sijaitsevan Kiipro Oy:n isännöintiliiketoiminnan sen aikaisemmalta omistajalta Sauli Stoltilta. Kaupan ansiosta Kiipro Oy:n taloyhtiöasiakkaat pääsevät isännöintiin ja vuokra-asuntovälitykseen keskittyneen Kiinteistötahkolan hoidettavaksi. Kiinteistötahkola-konserni on tänä vuonna tehnyt kaksi yrityskauppaa pääkaupunkiseudulla ja yhden Oulussa.

6.3.2020

Isännöintiuutisia: REIM vaalii perinteitä, Kiinteistötahkola aloittaa Turussa

REIMin uusi toimitusjohtaja Jukka Mäkinen luottaa paikallisuuden voimaan isännöinnissä, vaikka digitalisaatio ja uudenlaiset yhteydenpidon tavat muuttavatkin yhteydenpitoa asiakkaisiin. – Hyvä isännöinti vaatii kohdekäyntejä, paikallistuntemusta ja hyviä suhteita yhteistyökumppaneihin, maaliskuun alussa toimitusjohtajana aloittanut Mäkinen sanoo. Hänen mielestään isännöinnin iso haaste on taloudellisesti kannattavan yhtälön rakentaminen isännöinnin uudenlaisten palvelujen ja asiakkaiden maksuhalun välille.

2.2.2018

Kiinteistöpalvelualan TES-neuvotteluissa tauko

Kiinteistötyönantajat ry ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ovat neuvotelleet tammikuun aikana kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevasta työehtosopimuksesta. PAM ilmoitti eilen neuvottelutauosta. PAMin neuvottelijat ovat vaatineet, että työmarkkinapöydässä käsitellään työehtosopimuksen ulkopuolisia asioita.

21.9.2015

Kylpyhuoneet ja niiden korjaukset aiheuttavat ongelmia taloyhtiöissä

Kylpyhuoneremontit ovat taloyhtiön tavallisimpia remontteja. Osakkaat ja taloyhtiön edustajat harvoin kuitenkaan tietävät, miten kylpyhuoneen korjaus käytännössä hoidetaan ja kenen maksettaviksi korjauskustannukset kuuluvat. Kylppärit kuntoon – Käytännön opas taloyhtiölle -uutuuskirja auttaa ymmärtämään asiaa paremmin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti