Kiinteistömessujen teemana ”kiinteistöt kuntoon, rakennukset remonttiin”

Mitkä asiat vaikuttavat kiinteistön arvoon? Mitä ovat taloyhtiöiden uudet energiaratkaisut ja miten energian hukkakulutus saadaan kuriin? Mitä on tehokas viestintä taloyhtiöissä? Maamme suurin korjausrakentamisen ja kiinteistön ylläpidon ja hallinnon ammattitapahtuma, Kiinteistömessut, järjestetään 26.–27.9.2017 Messukeskuksessa, Helsingissä.

Kaksipäiväiset Kiinteistömessut kokoaa yhteen korjausrakentamisen, kiinteistöjen ylläpidon, pintakäsittelyn, julkisivujen kunnostamisen ja viherrakentamisen ammattilaiset. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton kanssa.

Energia- ja sisäilmakysymykset ohjelman keskiössä

Tapahtuman monipuolinen ohjelma tarjoaa ajankohtaista tietoa erityisesti energia- ja sisäilmakysymyksistä kiinnostuneille. CEO, LKV Jethro Rostedt kertoo esityksessään, mitkä asiat vaikuttavat asunnon arvoon ja Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila kertoo puheenvuorossaan, miten energia-ala muuttuu tulevaisuudessa ja miten tulevaisuuden haasteisiin vastataan. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo taloyhtiöiden uusista energiaratkaisuista ja Harri Heinaro Motivasta avaa, miten kiinteistöjen hukkakulutus saadaan kuriin ja miten se valjastetaan asiakkaiden eduksi.

”Taloyhtiöille on nykyisin tarjolla monia erilaisia lämmitys- ja energiaratkaisuja. On tärkeää, että taloyhtiöt tekevät ratkaisunsa faktojen pohjalta ja oman yhtiön yksilöllisten tarpeiden perusteella”, sanoo energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy Kiinteistöliitosta.

Viestintä on tärkeää – myös taloyhtiöissä

Pekka Harjunkoski Isännöintiliitosta valottaa, miten osakkaiden ääni saadaan mukaan taloyhtiön johtamiseen ja isännöintiliiton viestintäpäällikkö Kirsi Salo nostaa puheenvuorossaan esiin tehokkaan viestinnän merkityksen.

”Hyvä tiedonkulku vähentää väärinkäsityksiä ja virheitä sekä niistä johtuvia vahinkoja. Avoimuudella säästetään siis kaikkien osakkaiden rahaa”, Kirsi Salo toteaa.

Remontti tulossa, mistä rahat ja mitä menetelmiä käyttää?

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrin mukaan yli puolet taloyhtiöistä tekee tai suunnittelee korjaushankkeita. Kerrostaloissa korjataan nyt eniten putkistoja, märkätiloja, piharakenteita ja julkisivuja, rivitaloissa taas piharakenteita ja ulkovaippaa. Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero sekä talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen kertovat, miten hoitaa remontin rahoitus ja kehityspäällikkö Jari Virta puhuu siitä, mitä eri menetelmiä putkiremontti tekoon. Talokeskuksen asiantuntijat kertovat, miten asukkaat ja osakkaat saa kytkettyä mukaan remonttiin.

Rakennuslehden seminaarissa aiheena sisäilma

Rakennuslehden seminaari keskiviikkona 27.9. klo 13.30–15.00 käsittelee monipuolisesti sisäilmaongelmia. Seminaarin avauspuheenvuorossa Rakennuslehden toimituspäällikkö Seppo Mölsä kertoo, milloin ja miksi sisäilmaongelmat ovat Suomessa nousseet esiin ja Sisäilmauutisten toimittaja Esko Kukkonen kertoo, miksi ongelmat yllättivät ja miksi niitä on ollut vaikea ratkaista. Muina aiheina ovat mm. kansallinen sisäilmaohjelma, mitä tehdä, jos epäilee kiinteistössä sisäilmaongelmaa ja miksi sisäilmaongelmat painottuvat ilmastoltaan kylmiin maihin, joissa eristys ja ilmanvaihto ovat huippuluokkaa.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin, kyberturvallisuustapahtuma Cyber Security Nordicin, Avita Audiovisual Expon sekä Ahlsell Expon kanssa 26.–27.9. Messukeskuksessa, Helsingissä.

Tutustu Kiinteistömessujen ohjelmaan

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

julkisivuremontista

14.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön julkisivuremontista tulee tietää

Julkisivuremontti on yksi taloyhtiön suurimmista remonteista. Hyvin toteutettuna se lisää kiinteistön arvoa ja parantaa asumismukavuutta. Lue tästä, miten remontissa voi onnistua parhaalla tavalla.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti