Kiinteistö- ja rakennusalan EMBA-koulutus käyntiin marraskuussa

Kiinteistö- ja rakennusala saa vihdoinkin toimialalle räätälöidyn EMBA –koulutusohjelman. Se on sisällökäs yhdistelmä toimialan ja akateemisen tutkimuksen huippuosaamista Suomessa. Rajoja rikkovana toteutuksena se tarjoaa uusia näköaloja niin itse rakentamiseen kuin kiinteistö- ja kaupunkikehitykseen.

”On erittäin mielenkiintoista yhdistää johtamisen sekä alue- ja kaupunkikehityksen tutkimus kiinteistö- ja rakennusalalle. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia koko toimialan kehitykseen ja osaamisen monipuolistamiseen. Odotan jo innolla erilaisten toimintakulttuurien vuoropuhelua, raikkaita ryhmäkeskusteluja ja yllättäviä kehittämisajatuksia”, ennakoi ohjelman johtaja, professori Markku Sotarauta.

Kiinteistö- ja rakennusalan oma EMBA –koulutusohjelma mahdollistui, kun Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu ja kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinko yhdistivät osaamisensa ja sopivat yhteistyöstä.

”Löysimme nopeasti yhteisen sävelen ohjelman tarpeesta ja sisällöstä sekä yhteistyömme muodoista ja rooleista. Kun lisäksi yksikköjemme joustavat toimintakulttuurit olivat samanlaiset ja henkilökemia toimi, niin ensimmäinen 3-vuotinen kurssi alkaa jo tämän vuoden marraskuussa”, kertovat toimitusjohtaja Jarno Tuimala Kiinkosta ja kehitysjohtaja Harri Talonen tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosista.

Kiinteistö- ja rakennusalan Executive Master of Business Administration -ohjelma (KiRa EMBA) on 80 opintopisteen kokonaisuus. Koulutus­ohjelman tavoitteena on kehittää ja ylläpitää korkean tason strategista johtamisosaamista. Se koostuu mm. 25 lähiopetuspäivästä, valinnaisista opinnoista, ulkomaan opintomatkasta ja kehittämistyöstä. Sisällöllisinä teemoina ovat menestyvä liiketoiminta muuttuvassa toimintaympäristössä, asiakaslähtöisyys strategia-ajattelun ytimenä, toimittajasuhteiden, verkostojen ja prosessien johtaminen, tietointensiivisen organisaation johtaminen, henkilöiden, ryhmien ja organisaatioiden johtaminen, johtajan henkilökohtainen kehittyminen sekä työympäristöjen kehittäminen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

1.2.2022

Kiinteistövakuutuksissa huimia korotuksia – vakuutusyhtiöt sanovat silti seuraavansa vain yleisiä indeksejä

Helsinkiläinen paritaloyhtiö sai tammikuussa vakuutusyhtiö Pohjolalta uudet vakuutusehdot. Nousua oli 21,3 prosenttia. Taloyhtiölle kerrottiin, että laskenta oli tehty yleisindeksikorotusten perusteella, vaikka yleiskorotukset jäävät noin kymmeneen prosenttiin.

10.3.2022

Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen. Kiinteistöliiton asiakkaat ovat saaneet lisäpalveluja myös järjestetyissä webinaareissa. Valtakunnalliseen Kiinteistöliittoon kuuluvan Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo Länsi-Suomi-lehdessä yhdistyksen kokeneen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

17.5.2022

Hulevedet hallintaan järkevästi

Hulevedet, eli sade- ja sulamisvedet voivat muodostua ongelmaksi, jos niillä ei ole paikkaa, johon valua. Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kerrotaan, mitä kiinteistönomistajan ja kunnan tulee tehdä hulevesille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti