Kevät tulee taloyhtiön pihalle

Talotekniikan huollon laiminlyönneissä voi pienistä puroista tulla iso lasku. Tästä muistuttaa maaliskuun Kasvo, neuvontainsinööri Matts Almgrén. Kiinteistönhoitoa käsittelevät myös Annika Pihlajamäen artikkeli Kiinteistönhoitoa tarpeen mukaan ja maaliskuun Info-aukeama.

Pihan leikkipaikalla tulee joskus mukkelis. Nykyajan vaatimuksia vastaavilla pihaleikkivälineillä on vakavan loukkaantumisen riski melko pieni. Jos taloyhtiön hallituksessa ei ole yhtään pienten lasten vanhempia, voi leikkipaikan uudistaminen unohtua. Leikkipaikkojen remontoinnista kertoo Essi Routasuon artikkeli maaliskuun Kiinteistölehdessä.

Pihalla on tarkoitus viihtyä myös talon aikuisten – onhan piha osakkaiden yhteinen investointi. Pihan hoidosta kertoo Eeva Vänskän artikkeli ja hoidossa sallituista aineista Hanna Huttunen Asiantuntijan kynästä -palstalla.

Kiinteistölehden kuntavaalikysely ehtii kolmannelle kierrokselleen, jossa jokainen puolue sai myös oman kysymyksen vastattavakseen, jostakin tärkeänä pitämästään aiheesta.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden maaliskuun numerosta. Kiinteistöliiton jäsenenä (pl. Suomen Vuokranantajien jäsenet) pääset lukemaan sen myös osoitteesta www.kiinteistolehti.fi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti