Kevät tulee taloyhtiön pihalle

Talotekniikan huollon laiminlyönneissä voi pienistä puroista tulla iso lasku. Tästä muistuttaa maaliskuun Kasvo, neuvontainsinööri Matts Almgrén. Kiinteistönhoitoa käsittelevät myös Annika Pihlajamäen artikkeli Kiinteistönhoitoa tarpeen mukaan ja maaliskuun Info-aukeama.

Pihan leikkipaikalla tulee joskus mukkelis. Nykyajan vaatimuksia vastaavilla pihaleikkivälineillä on vakavan loukkaantumisen riski melko pieni. Jos taloyhtiön hallituksessa ei ole yhtään pienten lasten vanhempia, voi leikkipaikan uudistaminen unohtua. Leikkipaikkojen remontoinnista kertoo Essi Routasuon artikkeli maaliskuun Kiinteistölehdessä.

Pihalla on tarkoitus viihtyä myös talon aikuisten – onhan piha osakkaiden yhteinen investointi. Pihan hoidosta kertoo Eeva Vänskän artikkeli ja hoidossa sallituista aineista Hanna Huttunen Asiantuntijan kynästä -palstalla.

Kiinteistölehden kuntavaalikysely ehtii kolmannelle kierrokselleen, jossa jokainen puolue sai myös oman kysymyksen vastattavakseen, jostakin tärkeänä pitämästään aiheesta.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden maaliskuun numerosta. Kiinteistöliiton jäsenenä (pl. Suomen Vuokranantajien jäsenet) pääset lukemaan sen myös osoitteesta www.kiinteistolehti.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

18.12.2019

Pyöräpysäköinnin suunnittelu, päätöksenteko taloyhtiössä ja rakentamisen luvat

Uusien pyöräsäilytystilojen suunnittelu Haettaessa lisätilaa pyöräsäilytykselle kannattaa ensin selvittää nykyisten pyöräsäilytystilojen käyttöaste ja mahdollisuudet tilankäytön tehostamiseen. Kokonaan uutta tilaa saadaan joko ottamalla käyttöön kiinteistön muussa käytössä olevia tiloja tai rakentamalla piha-alueelle kokonaan uusi pyörien säilytyspaikka. Katse kannattaa kohdistaa myös yllättäväntuntuisiin, vailla muuta käyttöä oleviin paikkoihin.

7.5.2020

Uusi tietopankki avaa taloyhtiön kunnossapitovastuita

Osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ovat kestopuheenaihe taloyhtiöissä. Kuka maksaa kosteusvaurion korjauskustannukset? Saako rivitalopihalle rakentaa varaston?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti