Kesällä ihmiset kaatuilevat ja palavat auringossa – lääkäri varoittaa etenkin trampoliinionnettomuuksista

Trampoliinit ovat lasten suosiossa ja yleistyneet pihamailla. LähiTapiolan TerveysHelpin lääkäri muistuttaa tarvittavista turvavarusteista. Entä mitä muita onnettomuuksia ja haavereita suomalaisille sattuu kesäisin?

Auringonpolttamia, liukastumisia mökkiterassilla, hyönteisten puremia ja tapaturmia. Kesällä suomalaisille sattuu ja tapahtuu, kun lämpö ja loma saavat ihmiset ulos kodeistaan ja ulkoilemaan sekä mökkeilemään.

LähiTapiolan TerveysHelppi-palvelun lääkäri Pia Luukkonen kehottaa varautumaan kesänviettoon vähintäänkin riittävällä aurinkosuojalla, ensiapupakkauksella sekä tarvittavilla suojavarusteilla harrastuksissa sekä aktiviteeteissa.

– Yleisimmin ihmisten yhteydenotot nyt kesäaikaan liittyvät esimerkiksi allergioihin. Nyt oli todella paha koivuvuosi ja ihmiset olivat TerveysHelppiin paljon yhteydessä erilaisiin allergioihin liittyen. Olemme saaneet heidän hoitoaan tehostettua hyvin lääkäriemme voimin, Luukkonen kertoo.

Ihon suojaaminen on tärkeää

Myös erilaiset ihottumat sekä muun muassa hyönteisten pistot työllistävät TerveysHelpin lääkäreitä kesällä.

– Nyt keskikesällä ja loppukesästä on paljon hyönteisten pistoja, erilaisia ihottumia, ripulia ja myös kuumetauteja eli aika laidasta laitaan.

– Ihmisille tulee myös paljon palovammoja sekä auringosta että esimerkiksi saunaa lämmittäessä tai grillatessa. Näissä kannattaa ennaltaehkäistä eli pyrkiä siihen, että suojaa ihon, jotta ei tulisi auringonpolttamia tai aurinkoihottumaa. Jos niin pääsee käymään, kannattaa olla hyvin matalalla kynnyksellä meihin yhteydessä niin voimme arvioida, miten vakavasta asiasta on kyse ja voiko vammaa hoitaa kotihoidossa vai lähteä näyttämään lääkäriin. Aika monet asiat hoituvat etänäkin.

Trampoliinille vain yksi kerrallaan

Tapaturmat ovat sairastumisten ja haavereiden lisäksi yleisiä kesäaikaan. Luukkosen mukaan ihmiset kaatuilevat ja liukastelevat kesällä paljon. Hän nostaa myös esille suomalaisten pihamailla viime vuosina yleistyneet trampoliinit, joilla hyppiessä ei aina pidetä kiinni turvallisuusohjeista.

– Ihmiset tykkäävät kesäisin liikkua ja lapset leikkiä erilaisilla välineillä. Trampoliineilla sattuu paljon erilaisia vammoja. Niillä hyppimisessä tärkeitä ovat suojaukset eli trampoliinille ei saa koskaan mennä enemmän kuin yksi ihminen kerrallaan ja sen ympärille tulee laittaa suojaverkot.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.6.2023

Asunto kesän tyhjänä? Ennakoi ja vältä ikävät yllätykset

Asunto jää usein kesällä tyhjäksi pitkiksi ajoiksi kerrallaan, kun asukkaat lähtevät pitkälle lomamatkalle tai mökille. Sekä omistusasujien että vuokralla asuvien täytyy pitää huolta asunnosta myös poissaolon aikana, minkä takia muutama asia kannattaa tarkistaa ennen lomalle lähtöä.

Tilaajille

kompostointi

31.5.2023

Kerrostalossakin voi kompostoida

Kuopiolainen As Oy Tasavallankatu 8 kompostoi biojätteensä. Alun perin taloyhtiössä päätettiin ryhtyä kompostoimaan jätemaksujen pienentämiseksi, mutta kaupan päälle saatiin kompostin tuottama puutarhamulta. Kompostoiminen on hyvä ratkaisu pienille taloyhtiöille.

kesä huolto

8.6.2023

Kesä on kiinteistönhuollossa tarkastusten aikaa

Moni huolto- ja tarkastustoimi sopii hyvin kesällä tehtäväksi. Kesällä voi huoltaa lämmitysjärjestelmät, tarkastaa katon ja salaojaviemärit, sekä puhdistaa ilmanvaihdon suodattimet. Myös nuohous on kätevää suorittaa kesällä.

vähentää rakentamista

1.12.2022

Rakli: Talouden epävarmuus vähentää rakentamista

Korkojen ja kustannustason nousu sekä talouden epävarmuudet vähentävät rakentamisen ja kiinteistökauppojen määrää, kertoo Rakli. Rakennuskustannusten raju nousu kuitenkin hiipuu. Vuokra-asuntojen kysyntä vilkastuu ja vuokrat nousevat suurissa kaupungeissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti