Keittiö vaikuttaa kodin valintaan

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ellei jopa tärkein. Se vaikuttaa merkittävästi asunnon osto- ja vuokrapäätökseen. Lähes 70 prosenttia suomalaisista sanoo, että keittiö vaikuttaa asunnon valintaan paljon tai melko paljon. Tämä selviää keittiötoimija Novartin Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta.

Etenkin nuoret aikuiset ja pääkaupunkiseudulla asuvat pitävät keittiötä tärkeänä – keittiön perusteella tehdään sekä ostopäätös että vuokra-asunnon valinta. Jopa 36 prosenttia suomalaisista ja 43 prosenttia pääkaupunkiseutulaisista valitsisi asunnon kodikseen vain, jos keittiö miellyttää.

– Tutkimustuloksissa jopa hieman yllätti, että kuinka tärkeä keittiö on nuorille aikuisille. Alle 30-vuotiaista noin 80 prosenttia kertoo valitsevansa kodin keittiön perusteella, kertoo Novart Oy:n kaupallinen maajohtaja Annika Vainio.

Lähes joka kolmas suomalainen (33 %) ja pääkaupunkiseudulla lähes puolet (42 %) harkitsee asunnon vaihtoa.

– Uuden kodin ostaminen tai vuokraaminen on monien mielessä. Keittiön merkitys asunnon ostopäätöksessä ja vuokra-asunnon valinnassa on aivan merkittävä, siksi mekin teemme tiiviisti yhteistyötä rakennusyhtiöiden kanssa jo silloin, kun asuntoja suunnitellaan rakennettavaksi, toteaa Vainio.

Keittiö vaikuttaa uudisasunnonkin ostossa

37 prosenttia suomalaisista on joskus ostanut asunnon, jossa on uusi keittiö. Heistä jopa puolet (49 %) kertoi, että keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

Uusi keittiö vaikuttaa etenkin alle 40-vuotiaiden ostopäätökseen. Alle 30-vuotiaista 86 prosenttia ja alle 40-vuotiaistakin 61 prosenttia vastasi, että uusi keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

14 prosenttia suomalaista haluaisi päästä suunnittelemaan keittiön alusta asti itse, mutta silti keittiön täytyy olla omiin tarpeisiin toimiva ja sen täytyy miellyttää silmää.

Tutkimus toteutettiin 21.–27.8.2020 välisenä aikana Kantar TNS:n viikkovastaajapaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 002 suomalaista (15–79-vuotiaat, pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat).

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

alkusammutus

8.11.2023

Hätiköinti alkusammutuksessa voi tuottaa vahinkoja

Palavan esineen kuljettaminen toiseen paikkaan tai laskeminen paloherkälle alustalle aiheuttaa usein lisävahinkoja. Esimerkiksi keittiössä syttynyt rasvapalo kannattaa sammuttaa hellalla, eikä lähteä viemään kattilaa ulos, jotta palava rasva ei läiky vaatteille ja lattialle.

kodin paloturvallisuutta

31.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miten kodin paloturvallisuutta tulisi hoitaa?

Kodin paloturvallisuutta hoidetaan varautumalla ja tiedostamalla riskit. Toimivalla palovaroittimella ja alkusammutusvälineillä pääsee jo pitkälle. On hyvä myös perehtyä pelastussuunnitelmaan ja toimintaohjeisiin tulipalotilanteen varalle.

Safetum

6.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tiesitkö, että ikkunoilla ja ovilla voidaan varmistaa toimiva koti?

Ikkunoilla ja ovilla voidaan vaikuttaa merkittävästi kodin viihtyvyyteen ja nostaa asumismukavuus uudelle tasolle. Kotimaisten Pihla-ikkunoiden ja -ovien ominaisuuksien ja monipuolisten lisävarusteiden avulla voi toimivan kodin varmistaa vuosikymmeniksi.

Pihla-Tiivi

9.3.2023

Vuokranantaja, muista nämä vähennykset veroilmoituksessa

Vuokranantajalla on oikeus vähentää vuokratuloistaan niiden hankkimisesta aiheutuneet menot. Tehdyt vähennykset pienentävät verotettavan vuokratulon määrää ja maksettavia veroja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti