Keittiö vaikuttaa kodin valintaan

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ellei jopa tärkein. Se vaikuttaa merkittävästi asunnon osto- ja vuokrapäätökseen. Lähes 70 prosenttia suomalaisista sanoo, että keittiö vaikuttaa asunnon valintaan paljon tai melko paljon. Tämä selviää keittiötoimija Novartin Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta.

Etenkin nuoret aikuiset ja pääkaupunkiseudulla asuvat pitävät keittiötä tärkeänä – keittiön perusteella tehdään sekä ostopäätös että vuokra-asunnon valinta. Jopa 36 prosenttia suomalaisista ja 43 prosenttia pääkaupunkiseutulaisista valitsisi asunnon kodikseen vain, jos keittiö miellyttää.

– Tutkimustuloksissa jopa hieman yllätti, että kuinka tärkeä keittiö on nuorille aikuisille. Alle 30-vuotiaista noin 80 prosenttia kertoo valitsevansa kodin keittiön perusteella, kertoo Novart Oy:n kaupallinen maajohtaja Annika Vainio.

Lähes joka kolmas suomalainen (33 %) ja pääkaupunkiseudulla lähes puolet (42 %) harkitsee asunnon vaihtoa.

– Uuden kodin ostaminen tai vuokraaminen on monien mielessä. Keittiön merkitys asunnon ostopäätöksessä ja vuokra-asunnon valinnassa on aivan merkittävä, siksi mekin teemme tiiviisti yhteistyötä rakennusyhtiöiden kanssa jo silloin, kun asuntoja suunnitellaan rakennettavaksi, toteaa Vainio.

Keittiö vaikuttaa uudisasunnonkin ostossa

37 prosenttia suomalaisista on joskus ostanut asunnon, jossa on uusi keittiö. Heistä jopa puolet (49 %) kertoi, että keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

Uusi keittiö vaikuttaa etenkin alle 40-vuotiaiden ostopäätökseen. Alle 30-vuotiaista 86 prosenttia ja alle 40-vuotiaistakin 61 prosenttia vastasi, että uusi keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

14 prosenttia suomalaista haluaisi päästä suunnittelemaan keittiön alusta asti itse, mutta silti keittiön täytyy olla omiin tarpeisiin toimiva ja sen täytyy miellyttää silmää.

Tutkimus toteutettiin 21.–27.8.2020 välisenä aikana Kantar TNS:n viikkovastaajapaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 002 suomalaista (15–79-vuotiaat, pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat).

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.6.2018

Päivitetään keittiö putkiremontin yhteydessä

Kiinnostava ja mukava projekti, josta jää konkreettinen muisto vielä vuosiksi eteenpäin. Kuvausta ei heti uskoisi putkiremontin yhteydessä lausutuksi. Se on kuitenkin varsin realistinen, jos putkiremontin yhteydessä uusitaan myös keittiö.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

13.8.2018

Kodin paloturvallisuus on tärkeää suomalaisille

Kodin turvallisuuden ykkösasia suomalaisille on paloturvallisuus. Alkusammutusvälineet puuttuvat kuitenkin monista kodeista, paljastaa Sector Alarmin teettämä kyselytutkimus, joka kartoitti suomalaiskotien turvallisuustapoja. Paloilmaisimet, oma huolellisuus ja hyvät lukot ovat kärjessä kyselytutkimuksessa, jossa selvitettiin, miten suomalaiset huolehtivat kotinsa turvallisuudesta.

1.12.2016

Astianpesukoneen poistoletku hajoaa ja aiheuttaa vesivahingon

Maija huomaa eräänä päivänä astianpesukoneen käydessä, että keittiön lattialle on ilmestynyt lammikko vettä. Veden lähteeksi paljastuu astianpesukone – astianpesukoneen poistoletku on hajonnut. Vahingon toteaminen ja siitä ilmoittaminen Maija soittaa välittömästi huoltoyhtiön päivystykseen, ja päivystävä huoltomies tulee paikalle tarkistamaan asian.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti