Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

kaunis kerrostalo

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin muutenkin kuin tapetteja tutkimalla.

Eläkkeelle jäävä pariskunta löysi ihastuttavan kerrostaloasunnon maaseudulta, Aijalan vanhan kuparikaivoksen henkilöstön asunnoista, suhteellisen läheltä pääkaupunkiseutua. Luonnonkaunis ympäristökin näytti ihastuttavalta. Huoneisto oli vielä todella halpa, niin kuin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta sopi olettaakin. Mutta se oli liian halpa ollakseen hyvä.

– Aijala on pieni kylä Salon Kiskossa lähellä Natura-alueen rajaa. Itse kaivosalue on melkoinen rötiskö, mutta täällä on luonto lähellä. Juuri tätä etsimme, kun olimme jäämässä eläkkeelle, kertoo taloyhtiön asioita miehensä kanssa vuosia kuntoon laittanut Marjo Kitsatis. Hän päätti vuonna 2013 yhdessä kreikkalaisen miehensä Theoharis Kitsatisin kanssa ostaa yhdistetyn 82 neliön huoneiston rakennuksesta.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Pekka Virolainen

Kirjoittaja on talousasioihin, sijoittamiseen ja finanssimarkkinoihin perehtynyt freelancer ja Kiinteistölehti Uusimaan ja Kiinteistölehti Lounais-Suomen tuottaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

monimuotoisuus

30.6.2023

Näin lisäät luonnon monimuotoisuutta kerrostalopihalla

Kerrostalonkin pihasta voi tehdä monimuotoisemman, kun lisää sinne enemmän kasveja. Ne houkuttelevat pölyttäjiä, jotka osaltaan ehkäisevät luontokatoa. Monimuotoinen piha ei tarkoita hoitamatonta pusikkoa, vaan hallitusti rajattuja niittyalueita.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

vanhojen osakeasuntojen hinnat

27.10.2023

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kertoo Tilastokeskus. Erityisesti hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla. Uusien asuntojen kauppa käy yhä heikosti.