Kattoremontti – toimiva katto on tärkeä julkisivu

Rakennusten viidennen ja eräiltä osin tärkeimmän julkisivun muodostaa katto. Vain toimivan katon alla voi olla terve rakennus. Vesikaton merkitys korostuu Suomen vaativissa olosuhteissa. Huolellinen suunnittelu, korkealaatuiset materiaalit ja ammattitaitoinen toteutus takaavat toimivan lopputuloksen.

Toimivat Katot -julkaisu on Kattoliiton jäsenten yhteinen näkemys siitä, kuinka toteutetaan hyvä ja toimiva katto tai muu vedeneristys. Julkaisu on hyödyllinen työväline jokaiselle taloyhtiölle, jossa kattoremontti on edessä.

Kermikatteiden käyttöikälaskuri on toinen Kattoliiton kehittämä apuväline, joka on tarkoitettu työkaluksi tilaajille eli taloyhtiöille sekä suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Laskurin avulla voidaan osoittaa suuntaa-antavasti, minkälainen merkitys oikeilla materiaalivalinnoilla, ammattitaitoisella toteutuksella ja asianmukaisella käytöllä on katon käyttöikään.

Vuonna 1964 perustettu Kattoliitto ry on katto- ja vedeneristysalalla toimivien yritysten työnantaja- ja elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö. Kattoliitto edistää hyvää kattorakentamista ottaen huomioon myös ympäristön ja yhteiskunnan tarpeet. Yhteistyössä viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kanssa Kattoliitto edistää alan työ- ja paloturvallisuutta. Kattoliiton jäseninä on niin uudis- kuin korjausrakentamisessa toimivia katto- ja vedeneristysalan yrityksiä, jotka edustavat kaikkia eri katemateriaaleja.

Kattoliiton jäsenet tunnetaan ammattitaitoisina ja vastuullisina yrityksinä, jotka tekevät urakat täsmällisesti ja luotettavasti. Järjestäytynyt urakoitsija on turvallinen ja pätevä yhteistyökumppani. Kattoliiton jäsenilleen kuukausittain toimittama seurantatieto-ote kertoo urakoitsijan taustat ja työnantaja- ja yhteiskunnallisten velvoitteiden suorittamisen ja se kannattaa aina pyytää nähtäväksi sopimuksia tehtäessä.

Kattoliitto ry on Kiinteistöliiton ylläpitämän Taloyhtio.net -verkkopalvelun kumppanuustaho.

Muut taloyhtiön remontit

Taloyhtiöissä tehdään putki-, julkisivu- ja kattoremonttien lisäksi paljon muitakin remontteja, kuten:

  • hissi- ja esteettömyysremontti
  • piharemontti
  • sähköremontti
  • ilmanvaihdon ja ilmastoinnin remontointi
  • lämmitysjärjestelmän uudistaminen tai vaihto
  • tietoverkkojen uudistaminen
  • antenniverkon uudistaminen
  • lukituksen uudistaminen

Taloyhtiön remonttien lisäksi myös osakkaat toteuttavat omia huoneistoremontteja, jotka osaltaan liittyvät myös taloyhtiön päätöksentekoon ja toimintaan.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

27.4.2022

Julkisivuremontti 2021 -kilpailun voitto espoolaiselle maamerkille

Julkisivuremonttikilpailun voittaneen Asunto-osakeyhtiö Säästökonnun remontti on ollut kokonaisvaltainen ja vaativa korjaushanke. Viljo Revellin suunnitteleman kerrostalon julkisivuremontissa on erinomaisella tavalla säilytetty Tapiolan keskeisiin maamerkkeihin kuuluvan, vuonna 1959 rakennetun ”taskumattitalon” omaleimainen ilme. Julkisivumateriaalit on valittu harkiten ja käytetty alkuperäistä materiaalia uudella tavalla.

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kestääkö katto varmasti talven yli?

Talveen voi valmistautua varmistamalla, että vesikatto on kunnossa. Katon toimivuus voidaan varmistaa asianmukaisilla tarkastuksilla, huolloilla ja ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla. Myös lumenpudotukset voidaan sopia nyt jo.

Kattotutka Oy

31.12.2021

Pidä kattoikkuna puhtaana lumesta!

Kattoikkunan talviaikaiset ongelmat johtuvat lähes aina siitä, että jossain vaiheessa, sulamisveden normaalin poistumisen estää jokin syy. Loivilla katoilla syynä on tyypillisesti ikkunan alapuolelle muodostunut jääpato, joka voi seisottaa sulamisvesiä ikkunan alareunassa. Jääpato voi muodostua kattoikkunan ympärille monesta eri syystä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti