Kaksi tehokasta Kiinteistömessupäivää

Eilen Messukeskuksessa Helsingissä päättyneessä Kiinteistö, FinnSec, Avita Audiovisual Expo, Ahsell Expo ja Cyber Security Nordic -tapahtumakokonaisuudessa vieraili kahden päivän aikana 26. – 27.9.2017 lähes 13 200 ammattilaista. Tapahtumien tiivistäminen kahteen päivään kolmen päivän sijaan toi tunnelmaa ja sai ammattilaiset liikkeelle.

Kiinteistö-tapahtuma kokosi yhteen kiinteistön ylläpidon, remontoinnin ja isännöinnin ammattilaiset. Lähes 180 näytteilleasettajaa teki tapahtumasta suuremman kuin koskaan.

”Tapahtuman kaksipäiväisyys teki tapahtumalle pelkästään hyvää”, toteaa Kiinteistöliiton yhteyspäällikkö Timo Tossavainen. ”Halleissa oli mukavasti väkeä ja kiinnostuneita kävijöitä riitti hyvin myös osastoille. Kiinteistöliiton osastolla kiinnosti erityisesti lakineuvontapalvelut”.

Turvallisuus integroituu, digitalisoituu ja varautuu

FinnSec-messuilla esiteltiin yritysten ja yhteisöjen turvallisuuden ratkaisuja.

”Turvallisuuden palvelut ja ratkaisut integroituvat vauhdilla toisiinsa ja organisaatioiden kaikkeen toimintaan. Digitalisoituminen ja virtuaalisuus ovat megatrendejä, jotka vaikuttavat turvallisuusalan palveluiden kehittämiseen. Lähes kaikkiin komponentteihin halutaan saada seurantaa, valvontaa ja tilatiedosta raportointia mukaan. Digitalisoituminen vaikuttaa voimakkaasti palveluiden lisäksi myös valvonta-, hälytys- ja lukitusjärjestelmiin. Esineiden internet (IoT, Internet of Things) näyttäisi olevan alkumetreillään. Internetin mukaan tuleminen ja laitteiden verkostoituminen tarkoittavat uudenlaisia haasteita digitaalisen turvallisuuden ja tietojen turvallisuuden varmistamiselle. Toki varautuminen, toiminnan jatkuvuus ja häiriöistä toipuminen ovat myös sellaisia asioita, joiden parissa organisaatiot joutuvat tekemään paljon kehitystoimia, koska mm. yhteiskunnan turvallisuusstrategia uusiutuu ja säädöskentässä tapahtuu monta uusiutumista”, summaa Finnsecurity ry:n puheenjohtaja Arto Kangas turvallisuusalan trendejä.

”FinnSec-messut osoitti taas tänäkin vuonna olevansa lyömätön kohtaamis- ja verkostoitumispaikka, jossa päivitetään tiedot ja tutustutaan uutuuksiin.”

Kiinteistö, FinnSec, Avita – Audiovisual Expo, Ahsell Expo sekä uusi Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestettiin tiistaista keskiviikkoon 26. – 27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Seuraavan kerran tapahtumakokonaisuus järjestetään kahden vuoden kuluttua vuonna 2019.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.11.2016

Vuokraturva: Pienten kaksioiden ylituotanto ongelma asuntomarkkinoilla

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kritisoi Vuokraturvan blogissa rakennusliikkeitä liiallisesta pienten kaksioiden rakentamisesta. Hänen mukaansa on ymmärrettävää, että kun kaavoituksella rajoitetaan yksiöiden tuotantoa, keskittyvät rakennusliikkeet pienten kaksioiden rakentamiseen. Tämä tuo kuitenkin ongelmia asuntomarkkinoille, sillä pienten kaksioiden hinnat ovat korkeita, samoin kuin vuokrat.

10.8.2016

Vantaan Tikkurilaan uusi 16-kerroksinen maamerkki

YIT rakentaa puretun Anttilan tavaratalon tontille uuden viiden taloyhtiön korttelin, johon valmistuu yhteensä 371 asuntoa. Kielotien ja Talvikkitien väliin sijoittuvan Valon korttelin ensimmäinen asuintalo on 16-kerroksinen Vantaan Sarastus -tornitalo, jonka rakennustyöt käynnistyvät elo-syyskuussa. Valon kortteliin valmistuu vuosien 2016–2019 aikana tornitalon lisäksi kolme 7-kerroksista kerrostaloa.

12.4.2017

Nuoret säästävät ensiasuntoon lyhyesti ja vähän

Danske Bankin teettämän Ensiasunnon ostajat 2016 -kyselytutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa nuorista pitää itseään suunnitelmallisena rahankäyttäjänä. Asuntoon säästetään kuitenkin lyhyen aikaa ja säästösummat ovat pieniä. Ensiasunnon ostajia tuleekin käsitellä myös sääntelyn näkökulmasta erityisryhmänä – julkisessa keskustelussa esitetty sääntely voisi iskeä heihin kaikista voimakkaimmin.

21.8.2017

Pääkaupunkiseudulla yksityisten vuokranantajien vuokrapyynnit ovat edelleen laskussa

Yksityisten vuokranantajien vuokrapyynnit nousivat koko Suomessa 0,1 prosenttia alkuvuoden 2017 aikana. Yritystoimijoiden vuokrapyynnit ovat nousseet jopa 4,3 prosenttia. Kuitenkin pääkaupunkiseudulla yksityisten vuokranantajien vuokrapyynnit ovat laskussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti