JSN:n langettava päätös

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Suomen Kiinteistölehti on rikkonut hyvää journalistista tapaa ja antaa lehdelle huomautuksen.

Kantelu koski Suomen Kiinteistölehden numeron 5, 21.5.2015 Oikeustapaus-palstan artikkelia ”Yhtiökokouspöytäkirjan kirjauksista” ja sen vuoksi käytyjä neuvotteluja vastineen julkaisusta. Oikeustapaus oli poimittu yhtiöstä, jonka päätöksentekoon kantelija oli valtuutettu. Artikkelin kirjoittaja työskenteli asianajotoimistossa, joka edusti käräjäoikeudessa riidan toista osapuolta. Käräjäoikeuden päätös ei ollut lainvoimainen. Siitä oli valitettu hovioikeuteen.

Kantelija reklamoi kesäkuussa Suomen Kiinteistölehden päätoimittajalle tekstin rikkovan Journalistin ohjeita. Päätoimittaja lupasi kantelijalle vastineoikeuden seuraavaan numeroon. Neuvottelujen ja tekstin lyhentämisen jälkeen toimituspäällikkö ilmoitti, että vastine julkaistaan. Lehti jätti lopulta vastineen julkaisematta ja ilmoitti kantelijalle, että vastineoikeutta ei syntynytkään.

Vastauksessaan Julkisen sanan neuvostolle päätoimittaja kertoi, että vasta julkaisun alla lehti sai tiedon, että kantelija ei olisi oikeusjutussa asianosainen, vaan häntä kuultiin todistajana. Lisäksi vastineessa ei vastattu alkuperäisen kolumnin väitteisiin, vaan kerrottiin yhtiökokouksesta.

Julkisen sanan neuvosto ei ota kantaa siihen, onko kantelijalle syntynyt vastineoikeus ja onko hänen vastineensa Journalistin ohjeiden mukainen, koska lehti itse totesi vastineoikeuden syntyneen ja lupasi julkaista kantelijan kirjoituksen.

Neuvosto katsoo, että Suomen Kiinteistölehden toimitus ei toiminut hyvän journalistisen tavan mukaisesti prosessissa, jossa keskusteltiin vastineesta ja sen julkaisemisesta. Päätoimittaja ja toimituspäällikkö ovat myöntäneet kantelijalle vastineoikeuden, neuvotelleet vastineen sisällöstä ja pituudesta ja luvanneet, että Suomen Kiinteistölehti julkaisee näin syntyneen vastineen. Vastineoikeuden peruminen tällaisen prosessin jälkeen on kohtuutonta kantelijaa kohtaan ja hyvän journalistisen tavan vastaista.

JSN:n päätös

https://www.kiinteistolehti.fi/wp-content/uploads/sites/3/2016/02/5963paatos-1.pdf

Referaatti kantajan vastinekirjoituksesta

https://www.kiinteistolehti.fi/wp-content/uploads/sites/3/2016/02/vast_verkkoon.pdf

 

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vastuuvapaus

22.5.2023

Milloin hallituksen vastuuvapaus on syytä evätä?

Yksi yhtiökokousten esityslistalle kuuluvista päätettävistä asioista on vastuunvapauden myöntäminen hallitukselle – tai sen epääminen. Kyse on merkittävästä päätöksestä, jonka tekeminen edellyttää riittäviä tietoja.

Tilaajille

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

yrityslaina

30.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Parhaat vinkit ja vaihtoehdot yrityslainan hakemiseen

Joskus yritys tulee tilanteeseen, jossa laina on paras vaihtoehto. Aihe voi tuntua vieraalta ja jopa hieman pelottavalta. Tässä artikkelissa on tietoa yrityslainan hakemisesta ja hyviä vinkkejä ja vaihtoehtoja yrityksille, jotka harkitsevat yrityslainan ottamista.

Halvinlaina.fi

lämpöpumppu

1.11.2022

Lämpöpumppu korvasi kaukolämmön

Runosmäen aluelämpöverkolla oli kattiloiden ikääntyessä edessä päätös tulevaisuuden energianlähteestä. Asukkaat halusivat säilyttää itsenäisyytensä, joten ratkaisuksi keksittiin iso lämpöpumppu, joka ottaa energiaa ulkoilmasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti