Joulunaika on vuokranantajalle oiva tilaisuus muistaa asiakastaan

Vuodenvaihteessa yritykset ovat perinteisesti muistaneet työntekijöitään ja asiakkaitaan esimerkiksi erilaisin joulutervehdyksin. Myös vuokranantajalle vuodenvaihde on oiva tilaisuus kiittää vuokralaista onnistuneesta vuokrasuhteesta.

Monilla alueilla vuokramarkkinoille on syntynyt viime vuosina paljon uutta tarjontaa. Asuntomarkkinoiden toimivuuden kannalta tämä on hyvä asia. Yksittäisen vuokranantajan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa kannattaa panostaa yhä enemmän hyvien vuokralaisten viihtyvyyteen ja vuokrasuhteeseen.

– Vuokranantajana toimiminen on ennen kaikkea asiakaspalvelutehtävä. Onnellinen asukas pitää myös todennäköisemmin hyvää huolta kodistaan ja ongelmatilanteetkin ratkeavat sopuisammin, sanoo Suomen Vuokranantajat ry:n viestintä- ja kehittämispäällikkö Liina Länsiluoto.

– Mahdollisuus luoda hyvä, henkilökohtainen suhde asiakkaaseen on yksityisen vuokranantajan iso kilpailuvaltti. Yksityinen vuokranantaja tuntee vuokralaisensa henkilökohtaisesti ja pystyy usein myös joustamaan tämän tarpeiden mukaan. Pieni joulumuistaminen on hyvä tapa viestiä vuokralaiselle, että häntä arvostetaan, Länsiluoto vinkkaa.

Arvoltaan pienet, korkeintaan muutaman kymmenen euron arvoiset joulumuistamiset voidaan lisäksi vähentää vuokratulojen verotuksessa vuokraustoiminnan kuluina.

– Tietoomme on tullut tapauksia, joissa verottaja ei ole hyväksynyt hyvin pienimuotoisten joululahjojen kustannuksia vähennettäväksi vuokratulojen verotuksessa. Tällainen verottajan päätös on nähdäksemme lainvastainen. Asiakastyytyväisyyden ylläpitäminen esimerkiksi pienillä vuosittaisilla muistamisilla on verrattavissa mihin tahansa markkinointiin ja siten niistä aiheutuvat kulut ovat luonnollisesti pääomatulojen hankkimisesta aiheutuneita vähennyskelpoisia kuluja, linjaa yhdistyksen päälakimies Tarik Ahsanullah.

Suomen Vuokranantajat ry toivottaa kaikille vuokranantajille ja vuokralaisille rauhallista joulun aikaa ja menestyksekästä tulevaa vuosikymmentä!

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.

lopputarkastus

1.8.2023

Lopputarkastus turvaa vuokrasuhteen molempia osapuolia

Vuokrasuhteen päättyessä kannattaa tehdä lopputarkastus, jossa ovat läsnä sekä vuokralainen että vuokranantaja, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Näin voidaan arvioida, onko asunto hyvässä kunnossa ja välttää riitaisuudet.

jälleenvuokraus

27.6.2023

Vuokralainen, huomioi nämä suunnitellessasi jälleenvuokrausta

Vuokralainen voi jälleenvuokrata kotinsa lyhyeksi ajaksi, kunhan vuokraukseen on saatu vuokranantajan lupa. Puolet asunnosta voi jälleenvuokrata myös ilman vuokranantajan lupaa, mutta koko asunnon jälleenvuokraukseen tarvitaan aina lupa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti