Itä-Suomessa asuntolainoja haetaan ennätystahtiin

Itäinen Suomi on selviytynyt toistaiseksi koronaepidemian vaikutuksista muuta maata paremmin. Tämä näkyy taloudellisena toimeliaisuutena, matkailupalvelujen koko ajan vilkastuneena käyttönä sekä asuntolainojen ja kulutusluottojen hakemusmäärissä, kirjoittaa Karjalainen (17.9.2020).

Nordean valtakunnallisen korttidatan mukaan koronakriisin aikana Pohjois-Karjalan kokonaisvolyymi on kasvanut lähes 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu on jatkunut myös elokuun jälkeen. Matkustaminen ja etenkin tavarakauppa on kehittynyt maan keskiarvoa paremmin, kertoo Nordean Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon toimipaikoista vastaava johtaja Jani Koivunen artikkelissa.

Kesä on ollut Koivusen mukaan huimaa aikaa asuntolainojen ja kulutusluottojen haulle. Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen vahvistaa, että myös Osuuspankissa on tehty historian uusi asuntolainojen myyntiennätys heinäkuussa.

Jopa pitkään myynnissä olleet omakotitalot käyvät nyt kaupaksi. Trendinä kuitenkin vaikuttaa olevan ostajakunnan muutos. Ammattisijoittajien tilalle ovat tulleet asuntoa vaihtavat sekä ensimmäistä sijoitusasuntoa ostavat asiakkaat, Jani Koivunen luonnehtii. Hän on huomannut uutena piirteenä myös sen, että yhä useammin asuntokaupan yhteydessä maksetaan taloyhtiön lainaosuus pois.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti