Isojen asuntojen suosio on korkealla

Suomalaisten asumisessa ovat nyt trendinä isot asuinneliöt. Kyse ei ole enää vain omakotitalo- tai rivitalotrendistä. Kaikkien oman pihan sisältävien talotyyppien suosio lentää tällä hetkellä aivan uudella tasolla; omakotitalon, erillistalon, paritalon ja rivitalon. Omakotitaloja etsittiin Oikotieltä maaliskuussa 24 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Paritaloja ja rivitaloja etsittiin 22 prosenttia enemmän. Myös isojen asuntojen suosio on noussut selkeästi.

Oikotie Asunnot -palvelun kävijämäärät ovat nyt ennätyskorkealla. Palvelusta haettiin tämän vuoden maaliskuussa myynnissä olevia asuntoja keskimäärin noin 485 000 kertaa per vuorokausi.

Koronapandemian vaikutukset ovat synnyttäneet suomalaiseen asumiseen isojen talotyyppien trendin. Kaikkien oman pihan sisältävien talotyyppien suosio lentää tällä hetkellä Suomessa aivan uudella tasolla.

– Ilmiön taustalla ovat tietysti koronapandemian työelämään ja vapaa-ajanviettoon aiheuttamat muutokset, mutta samalla kyse on siitä, mitä suomalaiset asunnoltaan ja asumiseltaan lopulta toivovat. Koronakriisin taloudelliset vaikutukset näkyvät muuttoliikkeenä poispäin keskustoista, mutta se ei suoraan selitä isojen neliöiden ilmiötä. Ihmiset myös kaipaavat tilaa ja pihaa, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen sanoo.

– Voi sanoa, että kaikki isompi kiinnostaa tällä hetkellä. Nyt tämä ei ole enää vain esimerkiksi omakotitalotrendi tai rivitalotrendi, vaan käynnissä on selkeä kokonaisvaltainen liike, Leinonen lisää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.1.2022

Vuokra-asuntomarkkinoilla tapahtui vuodessa valtava murros

Asuntojen vuokraamisen vaikeutuminen on tapahtunut nopeasti ja tullut suurelle yleisölle yllätyksenä. Ikuisuusongelmalta tuntuneen vuokra-asuntopulan jälkeen kaikkien ei ole ollut helppoa uskoa muutosta todeksi. − Vielä muutama vuosi sitten riitti, että sijoitusasunto sijaitsi halutulla alueella.

11.1.2022

Asuntojen myyntiä pantataan, kun ostettavaakaan ei löydy

Vuosituhannen ennätysvuosi 2021 kiinteistönvälityksessä päättyi odottavissa tunnelmissa. SKVL näkee etenkin suurten ikäluokkien lisääntyvän liikehdinnän tuovan mielenkiintoisen lisän markkinoihin, kunhan koronan aiheuttama epäröinti väistyy. − Asuntomarkkinoilla on vedetty henkeä ja alkaneelta vuodelta 2022 odotetaan jatkuvan hyvän kysynnän myötä loivaa hintojen nousua, sanoo SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg järjestön tiedotteessa.

12.4.2022

Rakli: Rakennuskustannusten nousu vaikeuttaa vuokra-asuntojen tuotantoa

Vuokra-asuntosijoittamisen suosio pysyy vahvana taloudellisen toimintaympäristön epävarmuuden kasvusta huolimatta. Kaikkien ammattimaisten sijoittajaryhmien ennakoidaan kasvattavan vuokra-asuntosijoituksiaan. Raklin Vuokra-asuntobarometrin jyrkin muutos viime syksyyn verrattuna nähtiin vastaajien lähes yksimielisissä näkemyksissä rakennuskustannusten kehityksestä.

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti