Isännöitsijä 2015 -palkinto Tuija Tarula-Aholle Espooseen

Isännöintiliitto antoi Isännöitsijä 2015 -palkinnon espoolaiselle Tuija Tarula-Aholle. Tarula-Aho johtaa useita vaativien olojen kiinteistöjä Tapiolan keskustan metrotyömaan ja uudistuksen alueella.

Isännöintiliitto palkitsi espoolaisen isännöitsijän Tuija Tarula-Ahon jämäkästä ja tuloksellisesta johtamisesta Tapiolan keskustan isojen muutosten alla olevassa ympäristössä.

Tarula-Ahon toimenkuva on tavanomaista isännöintiä vaikeampi, sillä hän johtaa muun muassa viittä keskusta-alueen taloyhtiötä, joihin vaikuttavat voimakkaasti metron ja Tapiolan Keskuspysäköinnin rakentaminen sekä eri vaiheissa olevat kaavamuutoshankkeet.

Kiinteistöjen erilaiset kehityssuunnitelmat aiheuttavat ristipaineita, kun isännöitsijän on huomioitava talous, osakkaat, asukkaat, viranomaisvaatimukset ja muut eri toimijat. Isännöitsijällä on taloyhtiöiden edustajana siis myös yhteiskunnallisen vaikuttajan rooli. Työ sisältää harvinaisen paljon byrokratiaa ja vaatii osaamista, nopeutta sekä periksiantamatonta oppimishalua.

Tarula-Aho saa asiakastyytyväisyyskyselyissä kiitosta asiakkailtaan, mikä näkyy asiakasuskollisuutena.

Isännöitsijä ohjaa kohti tavoitetta

Isännöintiliitto painotti valinnassa isännöitsijän johtamisotetta ja sitä, että isännöitsijä ymmärtää vaikuttavansa viime kädessä asukkaiden kokemukseen asumisesta. Tuija Tarula-Aho pitää selvänä, että kuten kiinteistöosakeyhtiö, myös asunto-osakeyhtiö tarvitsee johtoa ohjaavan strategian.

– Isännöinnin yksi tärkeimmistä tavoitteista on yhtiön hallituksen kanssa ohjata ja organisoida kiinteistön kunnossapitoa ja -hoitoa osakkaiden ja asukkaiden kanssa yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan niin, että osakkaiden ja asukkaiden tahtotila mahdollisimman hyvin toteutuu, Tarula-Aho sanoo.

Moni kuitenkin pelkää, että strategia sitouttaa osakkaat johonkin kalliiseen, mihin ei jälkikäteen pääse vaikuttamaan. Isännöintiliiton toimitusjohtajan Tero Heikkilän mukaan pelko on turha.

– Tavoitteet määritellään yhteistyössä osakkaiden ja asukkaiden kanssa, jolloin tavoitteiden mukaan johtaminen on juuri heidän etunsa.

Palkinto annettiin Isännöintipäivillä Turussa 17.9.2015. Isännöintipäivät on isännöintialan suurin vuosittainen tapahtuma, jonne alan ammattilaiset kokoontuvat kouluttautumaan ja verkostoitumaan.

Isännöintiliiton tehtävä on tuoda esiin hyvän isännöinnin merkitystä. Isännöintiliitto palkitsee vuosittain alalla ansioituneita isännöintiyrityksiä, isännöitsijöitä ja isännöintitekoja.

Fakta

  • 60-vuotias Tuija Tarula-Aho työskentelee isännöitsijänä Tapiolan Lämpö Oy:ssä Espoossa.
  • 19 vuoden kokemus kiinteistöalalta, josta 13 vuotta isännöitsijänä
  • Koulutukseltaan johtava ammatti-isännöitsijä (AIT)

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.7.2022

Omatoimi-isännöitsijä on paljon vartija

Omatoimi-isännöitsijällä eli oto-isännöitsijällä on paljon vastuuta. Hänen täytyy tuntea asunto-osakeyhtiölaki ja ymmärtää hallintoa, taloutta ja kiinteistön ylläpitoa. Oto-isännöitsijän tehtävään ei pidä lähteä kylmiltään.

tekninen isännöitsijä

25.11.2022

Kuukauden kasvo: Mitä tekee tekninen isännöitsijä?

Teknisiä isännöitsijöitä kouluttava Eero Oldén kertoo, miten tekninen isännöitsijä eroaa perinteisestä isännöitsijästä. Tekninen isännöitsijä voi esimerkiksi antaa suosituksia ja ehdotuksia taloyhtiön korjaushankkeissa sekä valvoa osakkaiden muutostöitä.

Isännöitsijän valinta

18.5.2022

Isännöitsijän valinta kuuluu hallitukselle

Taloyhtiön hallitus valitsee toimikautensa alussa uuden isännöitsijän. Tämän lisäksi hallituksen täytyy laatia isännöintisopimus ja sopia sen ehdoista. Isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus toimivat yhteistyössä, ja hallitus voi myös vaihtaa isännöitsijän, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

27.7.2022

Oto- vai ammatti-isännöinti, kumpi sopisi yhtiöömme?

Oikeanlaisen isännöinnin valinta on yksi taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Isännöitsijän on oltava osaava ja luotettava, jotta taloyhtiö voi toimia tehokkaasti, taloudellisesti ja suunnitelmallisesti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti