Isännöintiliitto tuomitsee isännöitsijöiden tekemät huijaukset ja kavallukset

Isännöintiliitto tuomitsee jyrkästi isännöitsijöiden tekemät kavallukset ja huijaukset. Julkisuudessa on käsitelty viime päivinä kavallustapauksia. ”Isännöintiliiton jäsenenä ei voi olla, jos on tuomittu kavalluksesta”, sanoo Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saarinen.

Jos Isännöintiliiton hallituksen tietoon tulee, että jäsenyrityksen työntekijä on syyllistynyt kavalluksiin, se selvittää asian ja harkintansa mukaan erottaa jäsenyrityksen.

– Kun tekee isännöintisopimuksen Isännöintiliiton jäsenyrityksen kanssa, taloyhtiö voi olla lähtökohtaisesti turvallisin mielin, Saarinen sanoo. Isännöintiliiton yritysjäsenet ovat sitoutuneet isännöinnin eettisiin ohjeisiin ja niihin liittyviin valvonta- ja kurinpitomenettelyihin.

Isännöintiliitto suosittelee, että jäsenyritykset selvittävät työntekijöitä palkatessaan, ovatko nämä tehneet omaisuusrikoksia. Kun taloyhtiö tekee isännöintisopimusta, hallitus voi kysyä tarjouksentekijältä, onko tämä selvittänyt työntekijöiden taustat.

– Jokainen kavallustapaus on liikaa. Kun sellaisia on tapahtunut Isännöintiliiton jäsenyrityksessä, isännöintiyritys on päättänyt ensin työntekijän työsuhteen ja korvannut sitten kavalletut varat taloyhtiölle, Ilkka Saarinen kertoo.

Markkinoilla on isännöintiyrityksille tarkoitettuja vakuutuksia, jotka korvaavat isännöitsijän tekemät kavallukset. Taloyhtiön hallitus voi tarkistaa isännöintiyritykseltä, ovatko yrityksen vakuutukset kunnossa. Tärkeää on, että taloyhtiöllä on hyvä, ammattitaitoinen ja luotettava tilintarkastaja.

– Suomalaisilla taloyhtiöillä ei yleisesti ottaen ole mitään syytä huoleen, sillä kavallukset ovat kuitenkin hyvin harvinaisia. Olennaista on se, että isännöinti, taloyhtiön hallitus ja tilintarkastus nauttivat niiden luottamusta, joiden varoista on kyse, eli osakkaiden, Saarinen korostaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.4.2022

Asiantuntija: Taloyhtiöiden peruskorjaukset ovat kriisissä

Taloyhtiöiden tilanne on talotekniikan asiantuntija Jorma Kauppisen mielestä vain pahentunut, kun pankkien lainaus peruskorjauksiin on tiukentunut huomattavasti. Kauppinen kirjoittaa Talotekniikka-lehden mielipideosastolla useista epäkohdista. Jos esimerkiksi taloyhtiö sijaitsee lähiössä, pienemmässä kaupungissa tai kunnassa, katsotaan talon vakuusarvo niin pieneksi, että lainaa peruskorjauksiin ei yksinkertaisesti saa riittävästi.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

lainakatto

15.12.2022

Kiinteistöliitto tuomitsee isännöintialan kartellimenettelyt

Kiinteistönomistajia eli taloyhtiöitä edustava Kiinteistöliitto tuomitsee kartelliin syyllistyneiden isännöintialan toimijoiden menettelyt.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti