Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke auttaa energiansäästössä

Kuusi taloyhtiötä Helsingissä ja Vantaalla on keväällä 2019 asennuttanut taloihinsa sensorit, joiden tuottamaa tietoa hyödyntämällä tavoitellaan energiansäästöjä.

Taloyhtiöt ovat mukana Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen käynnistämässä kokeilussa, jonka toteuttavat Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit yhdessä Green Building Councilin kanssa.

Taloyhtiöihin on keväällä asennettu IoT-sensoreita, joiden tuottamaa tietoa analysoimalla pyritään löytämään kustannustehokkaimmat tavat vähentää energiankulutusta. Sensoreilla energiankulutustiedot voidaan kerätä jopa 10 kertaa edullisemmin kuin perinteisellä käsimittauksella. Forum Viriumin projektipäällikkö Timo Ruohomäen mukaan kerrostaloissa on harvoin sellaista tekniikkaa, jolla aktiivisesti voitaisiin ohjata lämmitystä tarpeen mukaisesti. Korjaustoimenpiteet voivat olla hyvinkin yksinkertaisia, mutta oikean toimenpiteen tunnistaminen vaatii asiantuntemusta.

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen tavoitteena on lisätä taloyhtiöiden tietoisuutta kevyistä ja edullisista digiratkaisuista, joilla pyritään vähentämään energianhukkaa. Digiratkaisuissa pyritään ottamaan tarkoin huomioon tietosuojalainsäädännön asettamat vaatimukset tiedon keruulle ja tiedon omistamiseen liittyvät kysymykset. Hankkeen päättyessä julkaistaan Taloyhtiön Digiopas, joka avaa tarkemmin datan ja sen keräämisen mahdollisuuksia yksityisyyden suojan huomioiden.

Lue lisää Forum Virium Helsingin tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lukitusuudistus

27.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Ekologinen ja kustannustehokas lukitusuudistus

Monet taloyhtiöt painivat nousevien kustannusten kanssa ja suunniteltujen hankkeiden siirtämistä pohditaan. Lukituksen uudistamista ei kuitenkaan pidä lykätä, sillä ajantasaisen lukituksen ansiosta voidaan säästyä monelta harmilta.

Abloy Oy

ikkunaremontti

6.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön ikkunaremontista on hyvä tietää

Ikkunaremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Se tuo taloyhtiölle asumismukavuutta sekä usein myös rahallista säästöä arvon nousun ja lämmityskulujen laskun myötä. Miten remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

kaava

24.10.2023

Oman alueen kaavaa kannattaa aina seurata

Kun asuinalueelle suunnitellaan uusia rakennushankkeita, kannattaisi kuunnella alueen asukkaita. He tietävät usein parhaiten, miten uudet järjestelyt toimivat. Vantaan Länsimäessä asukkaat huolestuivat autopaikkojen jäämisestä raitiotien alle.

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti