Ilmastokatu puhdistaa ilmaa, samoin sähköautoilu

Pääkaupunkiseudulla toteutettu Ilmastokatu-hanke tarjosi taloyhtiöille apua energiansäästössä. Samalla ryhdyttiin kohentamaan ympäristöä muutenkin, yhteistuumin. Ympäristöystävällisiä ovat myös sähköautot, joiden lataaminen välillä kuumentaa töpseleitä ja tunteitakin.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden lokakuun numero. Pekka Karppisen ja Jukka Sirenin artikkeleissa kerrotaan, Ilmastokadulta löytyi vinkkejä energiansäästöön ja samalla ryhdyttiin muuhunkin yhteistyöhön naapuritalojen kesken.

Kaukojäähdytys on energiatehokas ja ympäristöystävällinen tapa tuoda viileyttä taloon. Sen hankkimista kannattaa harkita putkiremontin yhteydessä. Omanlaisiaan remontteja tai ainakin varautumista voi taloyhtiöiltä vaatia myös yleistyvä sähköautoilu. Useimmat toki ovat sitä mieltä, että autoilija tai työsuhdeautoilijan työnantaja maksaa lataamisen. Mutta miten sen mittaisi? Ja kuka tai mikä maksaa taloyhtiön järjestelmiltä mahdollisesti vaadittavat parannukset? Tästä kertoo perusteellisessa asiantuntija-artikkelissa Salla Sofia Vartiainen.

Illat ovat jo pimeitä, ja pihavalaistuksen uusiminen tulee monille mieleen. Vanhanaikainen pihavalaistus voi olla sekä ”hämäräperäinen” että samalla energiasyöppö. Sen uusiminen kannattaa usein myös taloudellisesti, Nico Leokratis kertoo Mervi Ala-Prinkkilän haastattelemana.

Ensi vuonna kannattaa keskimääräisen taloyhtiön varautua talousarviossaan hoitokulujen noin kahden prosentin nousuun, Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero ohjeistaa. Kiinteistövero ja kaukolämpö voivat nousta reippaastikin, mutta paikkakuntakohtaiset erot ovat suuria.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sisäilma

18.10.2023

Kuukauden kasvo: Puhtaan sisäilman puolesta

Kodin sisäilman laatu vaikuttaa paitsi asumisviihtyvyyteen, myös asukkaan terveyteen. Sisäilman laatuun taas vaikuttavat muun muassa valitut pintamateriaalit, ilmanvaihdon toiminta ja ylläpito sekä omat teot. Jokainen asukas voi parantaa sisäilmaa omilla toimillaan.

13.12.2022

Kuukauden kasvo: Kaikki säästökeinot käyttöön

Vuoden LVI-nainen, Kangasalan Putkilämpö Oy:n toimitusjohtaja Virpi Rannikko kertoo vinkkejä taloyhtiön energiansäästöön. Lämmityksen pienentäminen, valaistuksen vaihtaminen led-valoihin ja veden säästäväinen käyttö pienentävät energialaskua jo merkittävästi.

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.

27.4.2023

Näin grillaat turvallisesti vappuna

Kodin tulipalo syttyy useimmiten keittiössä ruoanlaiton yhteydessä. Grilli tulisi aina puhdistaa ja huoltaa laitteen käyttöohjeiden mukaisesti ennen grillikauden aloitusta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti