Hyvän pyöräpysäköinnin elementtejä

Hyvä pyöräpysäköinti ehkäisee pyörien varkauksia, on riittävän tilava ja helposti saavutettava. Alempana olevassa kuvassa on esitetty erilaisia pyöräpysäköinnin ratkaisuja, joista voi valita omaan taloyhtiöön sopivimmat.

Pyöräpysäköinnin elementtejä.

  1. Pyöräpysäköintitilan tulee olla riittävän tilava ja helposti saavutettava. Uusissa suunnittelukohteissa käytetään pyöräpysäköinnin mitoituksena esimerkiksi yhtä pysäköintipaikkaa 30 kerrosneliömetriä kohden (1 pp/30 km2). Tämäkin koetaan usein riittämättömäksi ja hyvä lähtökohta olisi, että jokaista asukasta kohden olisi ainakin yksi pyöräpysäköintipaikka
  2. Erikoispyörille (esim. kuormapyörät) ja pyörien peräkärryille on hyvä rajata oma tila esimerkiksi lattiamaalauksin. Maalauksin osoitetut pyörien paikat voi olla toimiva ratkaisu myös jalalla varustetuille pyörille.
  3. Seinäkoukuissa voi säilyttää pyöriä, joilla ajetaan harvoin tai jotka ovat kausisäilytyksessä. Koukut soveltuvat hyvin esimerkiksi lastenpyörille.
  4. Kaksikerrospyöräteline on tilatehokas ratkaisu. Teline pitää pyörät hyvin pystyssä.
  5. Ulkona oleva pyöräkatos sopii erityisesti pyörien lyhytaikaiseen säilytykseen. Sääsuojauksen vuoksi katos kannattaa olla kolmiseinäinen.
  6. Runkolukittavat pyörätelineet ovat varkauksien eston ja pyörien pystyssä pysymisen kannalta toimiva ratkaisu. Ne soveltuvat myös useille erikoispyörille
  7. Pyörien huollolle on hyvä varata oma tila, jossa on vesipiste.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.1.2023

Asumisviihtyvyys huomioon

Rakennuksen asumisviihtyvyyteen vaikuttavat keskeisesti asumisterveys ja esteettömyys. Muun muassa sisäilman laadulla ja äänieristyksellä on paljon merkitystä. Asumisviihtyvyyteen tulee panostaa jo rakennusvaiheessa.

Tilaajille

sisäilma

18.10.2023

Kuukauden kasvo: Puhtaan sisäilman puolesta

Kodin sisäilman laatu vaikuttaa paitsi asumisviihtyvyyteen, myös asukkaan terveyteen. Sisäilman laatuun taas vaikuttavat muun muassa valitut pintamateriaalit, ilmanvaihdon toiminta ja ylläpito sekä omat teot. Jokainen asukas voi parantaa sisäilmaa omilla toimillaan.

pyörävarasto

8.11.2023

Onko taloyhtiön pyörävarasto tarpeeksi tilava?

Polkupyörien säilytys koetaan ongelmalliseksi suuressa osassa taloyhtiöitä. Vain harvassa taloyhtiössä on riittävästi pyörien säilytykseen sopivaa tilaa. Oman haasteensa tuovat nopeasti yleistyneet sähköpyörät, -skuutit ja -skootterit.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti