Huoneistosaunan vastuunjako

Kuvitus: Anssi Kontiainen

Huoneistosaunan pesutilan vastuunjako noudattelee kylpyhuoneen tavanomaista vastuunjakoa. Löylyhuoneen vastuunjako sen sijaan usein askarruttaa.

Saunan näkyvimmät osat ovat lauteet ja kiuas. Ne ovat molemmat osakkaan vastuulla. Kiukaan seinärasia, eli tavanomaisesta poikkeava pistorasia johon kiuas kytketään, on taloyhtiön vastuulla kuten pistorasiat yleensäkin.

Saunan seinäpaneelit ovat osakkaan vastuulla. Toisin sanoen ne rinnastetaan huonetilojen tapetteihin ja muihin seinäpintoihin. Samoin löylytilan lattialaatat ovat osakkaan vastuulla, aivan kuten kylpyhuoneenkin.

Saunan näkyvimmät osat ovat lauteet ja kiuas. Ne ovat molemmat osakkaan vastuulla.

Löylytilan ja pesutilan välinen ovi on osakkaan vastuulla kuten muutkin huoneiston sisäovet.

Taloyhtiön vastuulla huoneistosaunassa ovat ilmanvaihtoventtiilit ja lattiakaivo. Osakas kuitenkin vastaa niiden puhdistuksesta. 

”Jälkiasennettu” sauna 

Joskus on nykyinen tai aikaisempi osakas voinut tehdä saunatilan esimerkiksi vaatehuoneeseen. Tällöin yhtiö vastaa vain alkuperäisistä rakenteista. Kaikki mikä saunaa tehtäessä on lisätty, on osakkaan vastuulla.

Toisinaan tosin taloyhtiö on voinut ottaa osakkaan rakentaman saunan vastuulleen. Kun ostaa asuntoa, johon on jälkeenpäin tehty sauna, kannattaa kysyä mitä aikoinaan on sovittu -ja tarkistaa, onko sauna merkitty yhtiöjärjestyksessä huoneistoselitelmään.

TUTUSTU KIINTEISTÖMEDIAN TUOTTEISIIN

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti