HSY:n Nouto-Sortti noutaa tarpeettomat tavarat

Nouto-Sortti on maksullinen huonekalujen ja muiden isojen esineiden noutopalvelu. Sen avulla pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaat saavat helposti kierrätykseen esimerkiksi tarpeettoman jääkaapin, hellan tai sohvan. Nouto-Sortin voi tilata nyt kätevästi uudesta verkkopalvelusta, joka laskee noudon hinnan (60-120 euroa) automaattisesti valittujen esineiden perusteella. Palvelun tarjoaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

– Autottoman voi olla hankalaa saada iso, rikki mennyt tavara kierrätykseen omin voimin. Tässä HSY:n Nouto-Sortti tulee avuksi! Maksullinen palvelumme on tarkoitettu yksityishenkilöille ja asunto-osakeyhtiöille, korkeintaan yhdeksän tavaran noutoon, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Johanna Rusanen.

Isot esineet eivät kuulu jätetilaan

Isojen esineiden oikea paikka ei ole taloyhtiön jätetila, vaan ne tulisi toimittaa Sortti-asemalle joko itse tai Nouto-Sortin avulla. Hyväkuntoisia esineitä voi tarjota esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen, minne myös Nouto-Sortti kuljettaa käyttökelpoiset tavarat. Hyvä tapa kertoa palvelusta oman talon asukkaille on ripustaa esimerkiksi jätetilaan Nouto-Sortista kertova juliste, jonka voi tulostaa itse HSY:n esitepalvelusta.

Nouto-Sortti kuljettaa esimerkiksi sohvia, lipastoja, jääkaappeja ja helloja. Kyytiin ei oteta luteita tai muita tuhoeläimiä sisältäviä esineitä, vaarallista jätettä, pianoja tai sekajätettä, esimerkiksi jätesäkkejä. Nouto-Sortti palvelee pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Vesiyhteyden päässä sijaitsevat alueet, kuten saaristo, eivät kuulu palvelualueeseen.

Tilaa Nouto-Sortti kätevästi uudesta verkkopalvelusta

Nouto-Sortin tilaaminen kotiovelle on nyt entistä helpompaa, kun sen voi tehdä HSY:n verkkopalvelussa. Kalenterista voi valita noudon päivämäärän ja ilta- tai päivänoudon. Valittuaan noudettavat esineet tilaaja näkee automaattisesti päivittyvän hinnan noudolle. Hinta on 60–120 euroa, ja maksun voi suorittaa pankki- ja luottokorteilla.

Nouto-Sorttia tilatessa kannattaa huomioida, että esineiden tulisi olla kahden hengen kannettavissa. Tavarat kannattaa valmistella niin, että ne ovat valmiina noutoa varten, sillä palveluun ei sisälly purkutyö.

HSY vie hyväkuntoiset tavarat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen, joka myy tuotteet edelleen. Huonokuntoisten esineiden kierrätyskelpoiset materiaalit toimitetaan uusioraaka-aineeksi teollisuuden käyttöön. Kierrätyskelvoton materiaali kuljetetaan jätevoimalaan, missä siitä tehdään kaukolämpöä ja sähköä.

Lisätietoja Nouto-Sortti -palvelusta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kotivakuutus muutto

29.8.2023

Muista kotivakuutus muuton yhteydessä

Kotivakuutuksen on tärkeää olla voimassa myös muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Se kattaa sekä asunnon että tavarat, mikäli muutossa hajoaa jotain. Tavaroiden rikkoutuminen on yleisin muutossa tapahtuva vahinko.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kinkun rasva

8.12.2022

Kinkun rasva ei kuulu viemäriin

Kinkunpaistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii viemärin jäähtyessään. Rasvan voi hyödyntää ruoanlaitossa, laittaa jäähtyneenä biojätteeseen tai kierrättää polttoaineeksi Kinkkutempun kautta.

pakkasten vaikutusta energialaskuun

4.1.2023

Miten pienentää pakkasten vaikutusta energialaskuun?

Pakkanen lisää lämmitysenergian tarvetta ja kustannuksia lämmitysmuodosta riippumatta. Lämmityksen ja ilmanvaihdon säädöt, tulisijan tehokas käyttö ja pienetkin lämmitystarvetta vähentävät toimet auttavat alentamaan lämmityksen kulutushuippuja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti