Hinnat HSY:n Sortti-asemilla muuttuvat elokuun alussa

Sortti-asemien maksullisten jätteiden hinnasto yksinkertaistuu, että maksu peritään jätemäärästä, ei tuontitavasta. Sortti-asemille voi tuoda monia jätteitä myös maksutta. Uusi hinnasto otetaan käyttöön 1.8.2015.

Sortti-asemilla otetaan vastaan maksutta monia kotien jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotien vaarallisia jätteitä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja kuution verran painekyllästettyä puuta. Maksulliset jätteet lajitellaan Sortti-asemilla suureen ja pieneen sekajätteeseen, kipsijätteeseen, palamattomaan jätteeseen, puujätteeseen, betoni- ja kiviainekseen sekä puutarhajätteeseen ja risuun.

– Jätteiden lajittelu on tärkeää, sillä ainoastaan siten saamme materiaalit uusien tuotteiden raaka-aineiksi, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Kierrätykseen kelpaavan ja lajitellun jätteen, kuten puu- ja puutarhajätteen, saa tuoda Sortti-asemille yli puolta halvemmalla hinnalla kuin sekajätteen. Uusi hinnasto kannustaa lajittelemaan jätteet entistä paremmin. Maksulliset jätteet jaotellaan neljään hintaryhmään:

  • puutarhajäte ja risut
  • puu: puhdas puu, lastulevy, ovet, kaapit, kalusteet
  • sekajäte ja kipsi
  • kaatopaikkajäte: betoni, kiviaines ja muu palamaton jäte.
  • Puutarhajätteen ja risujen hinta on määrästä riippumatta 5 euroa/kuorma. Puujätteen hinnaksi tulee 9 euroa/kuutio. Sekajäte ja kipsi maksavat 20 euroa/kuutio ja kaatopaikkajäte 50 euroa/kuutio. Hinta määräytyy jätekuorman arvioidun tilavuuden perusteella. Sortti-asemalla arvioidaan, kuinka monta kuutiota tai jätesäkillistä jätettä asiakkaalla on mukanaan. Jätteet voi tuoda henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä. Kuorma-autolla ei voi tuoda jätettä Sortti-asemalle.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

29.12.2022

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa ympäri Suomea. Suurista kaupungeista hinnat laskivat eniten Helsingissä ja Tampereella. Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat laskivat maltillisemmin.

18.11.2022

Hypo ennustaa asuntojen hintoihin reipasta laskua

Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna enemmän kuin kertaakaan vuoden 1995 jälkeen, ennustaa asuntoluottoihin erikoistunut Hypo-pankki. Syynä tähän on inflaatio. Laskun ennustetaan kuitenkin olevan lyhytaikainen.

kannustinloukku

6.3.2023

Hypo: Kannustinloukku hidastaa asuntokauppaa

Asuntomarkkinoiden kannustinloukku hidastaa asuntokauppaa, kertoo Hypo-pankki asuntomarkkinakatsauksessaan. Korkokatot saavat ihmiset odottamaan uuden asunnon ostamista pidempään. Hypo ennustaa asuntojen hintojen laskevan entisestään.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti