Hinnat HSY:n Sortti-asemilla muuttuvat elokuun alussa

Sortti-asemien maksullisten jätteiden hinnasto yksinkertaistuu, että maksu peritään jätemäärästä, ei tuontitavasta. Sortti-asemille voi tuoda monia jätteitä myös maksutta. Uusi hinnasto otetaan käyttöön 1.8.2015.

Sortti-asemilla otetaan vastaan maksutta monia kotien jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotien vaarallisia jätteitä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja kuution verran painekyllästettyä puuta. Maksulliset jätteet lajitellaan Sortti-asemilla suureen ja pieneen sekajätteeseen, kipsijätteeseen, palamattomaan jätteeseen, puujätteeseen, betoni- ja kiviainekseen sekä puutarhajätteeseen ja risuun.

– Jätteiden lajittelu on tärkeää, sillä ainoastaan siten saamme materiaalit uusien tuotteiden raaka-aineiksi, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Kierrätykseen kelpaavan ja lajitellun jätteen, kuten puu- ja puutarhajätteen, saa tuoda Sortti-asemille yli puolta halvemmalla hinnalla kuin sekajätteen. Uusi hinnasto kannustaa lajittelemaan jätteet entistä paremmin. Maksulliset jätteet jaotellaan neljään hintaryhmään:

  • puutarhajäte ja risut
  • puu: puhdas puu, lastulevy, ovet, kaapit, kalusteet
  • sekajäte ja kipsi
  • kaatopaikkajäte: betoni, kiviaines ja muu palamaton jäte.
  • Puutarhajätteen ja risujen hinta on määrästä riippumatta 5 euroa/kuorma. Puujätteen hinnaksi tulee 9 euroa/kuutio. Sekajäte ja kipsi maksavat 20 euroa/kuutio ja kaatopaikkajäte 50 euroa/kuutio. Hinta määräytyy jätekuorman arvioidun tilavuuden perusteella. Sortti-asemalla arvioidaan, kuinka monta kuutiota tai jätesäkillistä jätettä asiakkaalla on mukanaan. Jätteet voi tuoda henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä. Kuorma-autolla ei voi tuoda jätettä Sortti-asemalle.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.4.2015

Osakeasuntojen hinnat laskivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2015 ensimmäisellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,2 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,6 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,0 prosenttia. Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,1 prosenttia.

28.1.2015

Osakeasuntojen hinnat laskivat neljännellä vuosineljänneksellä

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2014 neljännellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,4 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,2 prosenttia ja muualla maassa 0,5 prosenttia. Vuoden 2013 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,0 prosenttia.

30.1.2017

Osakeasuntojen hinnat laskivat neljännellä vuosineljänneksellä

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuoden 2016 neljännellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,4 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,2 prosenttia, kun taas muualla Suomessa ne laskivat 0,9 prosenttia. Vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 1,2 prosenttia.

21.3.2018

HSY:n suosittu keräysautokierros alkaa huhtikuun alussa

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden keräysautot aloittavat kierroksensa tiistaina 3.4. Keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita. Muita kodin jätteitä kuten puuta, huonekaluja tai sekajätettä autoissa ei oteta vastaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti