Hinnat HSY:n Sortti-asemilla muuttuvat elokuun alussa

Sortti-asemien maksullisten jätteiden hinnasto yksinkertaistuu, että maksu peritään jätemäärästä, ei tuontitavasta. Sortti-asemille voi tuoda monia jätteitä myös maksutta. Uusi hinnasto otetaan käyttöön 1.8.2015.

Sortti-asemilla otetaan vastaan maksutta monia kotien jätteitä, kuten sähkölaitteita, kotien vaarallisia jätteitä, metallia, kartonkia, pahvia, paperia, lasipurkkeja ja kuution verran painekyllästettyä puuta. Maksulliset jätteet lajitellaan Sortti-asemilla suureen ja pieneen sekajätteeseen, kipsijätteeseen, palamattomaan jätteeseen, puujätteeseen, betoni- ja kiviainekseen sekä puutarhajätteeseen ja risuun.

– Jätteiden lajittelu on tärkeää, sillä ainoastaan siten saamme materiaalit uusien tuotteiden raaka-aineiksi, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Kierrätykseen kelpaavan ja lajitellun jätteen, kuten puu- ja puutarhajätteen, saa tuoda Sortti-asemille yli puolta halvemmalla hinnalla kuin sekajätteen. Uusi hinnasto kannustaa lajittelemaan jätteet entistä paremmin. Maksulliset jätteet jaotellaan neljään hintaryhmään:

  • puutarhajäte ja risut
  • puu: puhdas puu, lastulevy, ovet, kaapit, kalusteet
  • sekajäte ja kipsi
  • kaatopaikkajäte: betoni, kiviaines ja muu palamaton jäte.
  • Puutarhajätteen ja risujen hinta on määrästä riippumatta 5 euroa/kuorma. Puujätteen hinnaksi tulee 9 euroa/kuutio. Sekajäte ja kipsi maksavat 20 euroa/kuutio ja kaatopaikkajäte 50 euroa/kuutio. Hinta määräytyy jätekuorman arvioidun tilavuuden perusteella. Sortti-asemalla arvioidaan, kuinka monta kuutiota tai jätesäkillistä jätettä asiakkaalla on mukanaan. Jätteet voi tuoda henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä. Kuorma-autolla ei voi tuoda jätettä Sortti-asemalle.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

10.12.2021

Biojätteeseen ei voi laittaa mitä tahansa – Asiantuntija oikoo harhaluuloja

Ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) kertoo Helsingin Sanomissa, että biojätteeseen kuuluu periaatteessa kaikki keittiöstä tuleva kompostoituva jäte. Esimerkiksi hedelmien ja vihannesten kuoret, ruoan tähteet, kahvin porot suodatinpapereineen, teepussit, kalanruodot sekä lihasta jääneet pienet luut voi surutta heittää biojätteeseen. Kuulostaa järkeenkäyvältä.

25.2.2022

Jäteautot ja pelastusajoneuvot vaikeuksissa runsaan lumen takia

Poikkeukselliset lumisateet ovat tehneet liikkumisesta erittäin haastavaa erityisesti Uudellamaalla. Sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY että Helsingin kaupungin pelastuslaitos vetoavat kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat pihojen ja tienvarsien esteettömyydestä. Erityisen paljon ongelmia ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rankat lumimyräkät.

13.5.2022

Hypo: Asuntokauppa hiljenee ja yksiöt halpenevat

Yksiöiden hinnat laskevat jopa kasvukeskuksissa tänä vuonna, arvioi asuntorahoitukseen erikoistunut Hypo-pankki katsauksessaan. Sen sijaan suuremmat asunnot kallistuvat yhä etenkin kasvukolmion kärjissä, koska kysyntää riittää ja tarjonta on vähäisempää. Yksiöiden hinnoissa sinänsä on laskuvaraa, sillä niiden hinnat karkasivat isompien asuntojen kehityksestä 2010-luvulla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti