Helsinkiin ensimmäiset passiivitason puurakenteiset asuinkerrostalot

Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvat kaupungin ensimmäisille passiivitasoisille puukerrostaloille, jotka rakennetaan Honkasuon uuden asuinalueen aloituskortteliin. Kohteeseen tulee myös kaksi passiivitason puurakenteista rivitaloa.

Luvan saaneet asuinrakennukset täyttävät VTT:n määritelmän passiivitaloista eli ne ovat hyvin energiatehokkaita. Uusiutuvaa energiaa hyödynnetään katoille asennettavilla aurinkosähköpaneeleilla. Passiivitaloissa lämmitykseen ja jäähdytykseen kuluu noin neljännes tavallisen kerrostalon vaatimasta energiasta.

Rakennukset toteutetaan perustuksia lukuun ottamatta puurakenteisina – ulkoseinät, välipohjat, yläpohja ja parvekkeet rakennetaan puusta. Myös hissikuilu on puurakenteinen. Rakennejärjestelmänä käytetään suurelementtijärjestelmää.

Uudet rakennukset muodostavat yhtenäisen, kaarimaisen kokonaisuuden. Rakennusten julkisivuja värittävät maanläheiset värit. Asuinrakennuksiin on suunniteltu 116 huoneistoa, joiden keskipinta-ala on 51,0 m2. Taloista kaksi on kolmekerroksisia ja kaksi neljäkerroksisia.

Kohteessa huomioidaan rakentamisen kuivaketju koko prosessissa, työmaalla mm. käytetään sääsuojaa. Kohteen sammutusjärjestelmä perustuu sumusprinklereihin.

Hankkeessa pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Mika Ukkonen Vuorelma Arkkitehdit Oy:stä. Kohteet toteuttaa Rakennusliike Reponen Oy.

Honkasuolle rakennetaan ekologisesti kestävää asuinympäristöä

Malminkartanon ja Myyrmäen välissä sijaitsevalle Honkasuon asuinalueelle nousee lähivuosina asuntoja noin 1600 asukkaalle. Alueella on hyvät joukkoliikenteen palvelut. Myyrmäen juna-asema on lähellä ja seutuliikenteen poikittainen runkolinja 560 (Jokeri 2) palvelee aluetta.

Honkasuon asemakaava edellyttää puurakentamista, matalaenergiarakentamisen periaatteiden toteutumista ja uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä kaikissa hankkeissa.

Lisää aiheesta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

4.4.2022

Kymmenientuhansien taloyhtiöiden tiedot uupuvat yhä sähköisestä huoneistotietojärjestelmästä

Maanmittauslaitoksen mukaan vanhemmat taloyhtiöt ovat siirtäneet tietojaan uuteen sähköiseen huoneistotietojärjestelmään toistaiseksi varsin vähän. Järjestelmään on kertynyt tähän mennessä tiedot noin 9 000 taloyhtiöstä, joista vanhempia eli ennen vuotta 2019 perustettuja yhtiöitä on noin 4 400. –  Vasta hyvin pieni osa osakeluettelojen siirroista on tehty, sanoo johtaja Janne Murtoniemi Maanmittauslaitokselta.

19.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Unelmatyö viemärialan yrityksessä

Kun suomalainen Katja Lindy ylioppilaaksi päästyään hakeutui au-pairiksi Ranskaan, ei hänen mieleensä juolahtanutkaan, että hän tulevaisuudessa markkinoisi suomalaista viemäriosaamista maailmalla ylpeänä ja innoissaan. Työ Picote-yhtiöissä on kuljettanut häntä eri mantereille ja hän on ollut perustamassa yrityksiä Yhdysvaltoihin ja Englantiin, ja syksyllä 2021 oli vuorossa yrityksen perustaminen Itävaltaan. Opiskeluvuosien jälkeen Katja muutti Yhdysvaltoihin ja suoritti ensin […]

Picote

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti