Helsinkiin ensimmäiset passiivitason puurakenteiset asuinkerrostalot

Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvat kaupungin ensimmäisille passiivitasoisille puukerrostaloille, jotka rakennetaan Honkasuon uuden asuinalueen aloituskortteliin. Kohteeseen tulee myös kaksi passiivitason puurakenteista rivitaloa.

Luvan saaneet asuinrakennukset täyttävät VTT:n määritelmän passiivitaloista eli ne ovat hyvin energiatehokkaita. Uusiutuvaa energiaa hyödynnetään katoille asennettavilla aurinkosähköpaneeleilla. Passiivitaloissa lämmitykseen ja jäähdytykseen kuluu noin neljännes tavallisen kerrostalon vaatimasta energiasta.

Rakennukset toteutetaan perustuksia lukuun ottamatta puurakenteisina – ulkoseinät, välipohjat, yläpohja ja parvekkeet rakennetaan puusta. Myös hissikuilu on puurakenteinen. Rakennejärjestelmänä käytetään suurelementtijärjestelmää.

Uudet rakennukset muodostavat yhtenäisen, kaarimaisen kokonaisuuden. Rakennusten julkisivuja värittävät maanläheiset värit. Asuinrakennuksiin on suunniteltu 116 huoneistoa, joiden keskipinta-ala on 51,0 m2. Taloista kaksi on kolmekerroksisia ja kaksi neljäkerroksisia.

Kohteessa huomioidaan rakentamisen kuivaketju koko prosessissa, työmaalla mm. käytetään sääsuojaa. Kohteen sammutusjärjestelmä perustuu sumusprinklereihin.

Hankkeessa pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Mika Ukkonen Vuorelma Arkkitehdit Oy:stä. Kohteet toteuttaa Rakennusliike Reponen Oy.

Honkasuolle rakennetaan ekologisesti kestävää asuinympäristöä

Malminkartanon ja Myyrmäen välissä sijaitsevalle Honkasuon asuinalueelle nousee lähivuosina asuntoja noin 1600 asukkaalle. Alueella on hyvät joukkoliikenteen palvelut. Myyrmäen juna-asema on lähellä ja seutuliikenteen poikittainen runkolinja 560 (Jokeri 2) palvelee aluetta.

Honkasuon asemakaava edellyttää puurakentamista, matalaenergiarakentamisen periaatteiden toteutumista ja uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä kaikissa hankkeissa.

Lisää aiheesta

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.2.2015

Kuninkaantammeen ensimmäiset rakennusluvat

Helsingin rakennuslautakunta myönsi 24.2. pidetyssä kokouksessaan Kuninkaantammen alueen ensimmäiset rakennusluvat muun muassa kolmelle kerrostalolle ja kahdelle rivitalolle. Rakennukset sijoittuvat pääosin alueen pääliikenneväylän, Taidemaalarinkadun, varrelle.

16.6.2017

Vuokra-asumisen kalleus lisää opiskelija-asuntojen suosiota – odotettavissa ennätysmäärä hakemuksia

Yhä useampi opiskelupaikkaa hakenut nuori jännittää tällä hetkellä tuloksia yliopistoon pääsystä. Samalla tunnelma tiivistyy myös asuntomarkkinoilla – erityisesti pääkaupunkiseudulla, jonne muuttaa vuosittain yli 20 000 nuorta. Opiskeluaikaista asumista ei enää koeta pelkäksi väliaikaisratkaisuksi.

9.3.2017

Seinävessaa ei saa putoamaan ylipainolla

Virheelliset uskomukset hidastavat seinä-wc:n yleistymistä Suomessa. Seinäkiinnitteiset vessat ovat yleisiä monissa Euroopan maissa, mutta Suomessa niiden myynti on ollut toistaiseksi muita maita vähäisempää. Yksi seinävessoihin liittyvä epäluulo on, voivatko ne romahtaa alas seinästä painon alla.

4.2.2016

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot Tankovainioon

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot nousevat näillä näkymin Tankomäenkadun varrelle Mellunkylän Tankovainion vehreälle asuinalueelle. Kehitystyöhön neljä yritystä – tontteja vielä tarjolla Helsinki-kerrostalo-hanke otti tärkeän askeleen, kun tonttineuvottelujen jälkeen neljä yritystä ilmoitti halukkuudestaan lähteä kehittämään Helsinki-kerrostaloa. Yritykset ovat e-HOUSE Oy, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building Systems Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti