Helsinkiin ensimmäiset passiivitason puurakenteiset asuinkerrostalot

Helsingin rakennuslautakunta myönsi rakennusluvat kaupungin ensimmäisille passiivitasoisille puukerrostaloille, jotka rakennetaan Honkasuon uuden asuinalueen aloituskortteliin. Kohteeseen tulee myös kaksi passiivitason puurakenteista rivitaloa.

Luvan saaneet asuinrakennukset täyttävät VTT:n määritelmän passiivitaloista eli ne ovat hyvin energiatehokkaita. Uusiutuvaa energiaa hyödynnetään katoille asennettavilla aurinkosähköpaneeleilla. Passiivitaloissa lämmitykseen ja jäähdytykseen kuluu noin neljännes tavallisen kerrostalon vaatimasta energiasta.

Rakennukset toteutetaan perustuksia lukuun ottamatta puurakenteisina – ulkoseinät, välipohjat, yläpohja ja parvekkeet rakennetaan puusta. Myös hissikuilu on puurakenteinen. Rakennejärjestelmänä käytetään suurelementtijärjestelmää.

Uudet rakennukset muodostavat yhtenäisen, kaarimaisen kokonaisuuden. Rakennusten julkisivuja värittävät maanläheiset värit. Asuinrakennuksiin on suunniteltu 116 huoneistoa, joiden keskipinta-ala on 51,0 m2. Taloista kaksi on kolmekerroksisia ja kaksi neljäkerroksisia.

Kohteessa huomioidaan rakentamisen kuivaketju koko prosessissa, työmaalla mm. käytetään sääsuojaa. Kohteen sammutusjärjestelmä perustuu sumusprinklereihin.

Hankkeessa pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Mika Ukkonen Vuorelma Arkkitehdit Oy:stä. Kohteet toteuttaa Rakennusliike Reponen Oy.

Honkasuolle rakennetaan ekologisesti kestävää asuinympäristöä

Malminkartanon ja Myyrmäen välissä sijaitsevalle Honkasuon asuinalueelle nousee lähivuosina asuntoja noin 1600 asukkaalle. Alueella on hyvät joukkoliikenteen palvelut. Myyrmäen juna-asema on lähellä ja seutuliikenteen poikittainen runkolinja 560 (Jokeri 2) palvelee aluetta.

Honkasuon asemakaava edellyttää puurakentamista, matalaenergiarakentamisen periaatteiden toteutumista ja uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä kaikissa hankkeissa.

Lisää aiheesta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

31.1.2022

Ryhmäkorjaushankkeella miljoonasäästö Helsingin Siltamäessä

Helsinkiin 1960- ja 70-lukujen vaihteessa rakennettu Siltamäen kaupunginosa tuli tunnetuksi aikanaan Naapurilähiö-televisiosarjasta. Puutarhamainen kaupunginosa mataline kerrostaloinen on nyt tullut saneerausikään. Taloyhtiöillä on sama isännöitsijä, joten ryhmäkorjaushanketta oli kätevää lähteä ajamaan.

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

24.1.2022

Ulkomaiset sijoittajat haalivat nyt asuntoja Suomesta

Ulkomaisten kiinteistösijoittajien Suomeen kohdistuvat sijoitukset ovat muutamassa vuodessa kasvaneet miljardiluokkaan. Ensimmäiset sijoitukset tehtiin vuonna 2015, nyt tahti on kiihtymään päin. Ammattimaiset kiinteistösijoittajat tekivät vuonna 2021 Suomessa kiinteistökauppoja noin seitsemällä miljardilla eurolla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti