Helsinki suunnittelee Pukinmäenrannan rakentamista – Asuntoja voi tulla 3 500 asukkaalle

Uudisrakentamisesta suurin osa on suunniteltu uudelle, Pukinmäenrannaksi kutsutulle asuinalueelle, joka tulisi sijaitsemaan Pukinmäenkaaren varrella. Tällä hetkellä alue on peltoa, ja siellä sijaitsee joulukoristeita valmistavan Weisteen tehdas. Metsäiset kallioalueet Weisteen tehtaan kupeessa on tarkoitus säilyttää rakentamattomina.

Alueesta suunnitellaan kerrostalovaltaista. Talot tulisivat suurimmaksi osaksi Pukinmäenkaaren itäpuolelle. Udelle asuinalueelle on mahdollista rakentaa noin 3 500 uutta asuntoa, arvioi kaupungin asemakaavoituksen pohjoisen alueyksikön päällikkö Antti Varkemaa Helsingin Sanomille.

Pukinmäen alueelle on kokonaisuudessaan mahdollista rakentaa jopa 6 000 uutta asuntoa täydennysrakentamisena vuoteen 2050 mennessä. Pukinmäenranta sen sijaan voisi Varkemaan mukaan nousta nykyisille pelloille jo 10 vuoden sisällä.

Erityisesti Pukinmäen aseman lähiseutua halutaan rakentaa entistä tiiviimmäksi kaupungiksi. Täydennysrakentamisen lopullista määrää on Varkemaan mukaan vaikea arvioida tarkasti, sillä osa täydennysrakentamisen mahdollisista kohteista sijaitsee tonteilla, jotka ovat esimerkiksi taloyhtiöiden omistuksessa. Pukinmäessä on kuitenkin jo tällä hetkellä vireillä kaavamuutoshankkeita, joissa taloyhtiöt suunnittelevat omistamilleen tonteilleen uusien kerrostalojen rakentamista.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.2.2022

Tyhjiä asuntoja on yhä enemmän

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan Suomen asuntokannasta 11,4 prosenttia on vailla vakituista asukasta. Tilastokeskuksen mukaan vailla vakituista asukasta oli yli 357 000 asuntoa vuonna 2020. Asuntomarkkinatutkimusten mukaan tyhjien asuntojen luonnollinen osuus asuntokannasta olisi noin viisi prosenttia.

31.1.2022

Mistä sijaisasunto putkiremontin ajaksi?

Sijaisasunnon etsinnässä kannattaa huomioida, että arjen on pyörittävä evakossakin. Vaikka väistöasunnossa ei tarvitsisi asua kuin muutama viikko tai kuukausi, useimmiten on silti myös käytävä töissä tai opinnoissa, kaupassa ja harrastuksissa sekä pestävä pyykkiä ja tiskattava astioita. Jos ei ole mahdollista mennä kesämökille tai sukulaisten tai tuttavien luokse, valmiiksi kalustettu asunto on usein helppo ja käytännöllinen […]

18.11.2021

Muista tehdä taustaselvitykset ostaessasi uudiskohdetta!

Uudiskohteita markkinoidaan näyttävin havainnekuvin hyviltä paikoilta. Hintakin saattaa vastata alueen muuta tarjontaa. Ostohalut nousevat, mutta ennen kaupoille kiirehtimistä kannattaa rauhassa selvittää muutama asia.

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti