Helsinki suunnittelee Pukinmäenrannan rakentamista – Asuntoja voi tulla 3 500 asukkaalle

Uudisrakentamisesta suurin osa on suunniteltu uudelle, Pukinmäenrannaksi kutsutulle asuinalueelle, joka tulisi sijaitsemaan Pukinmäenkaaren varrella. Tällä hetkellä alue on peltoa, ja siellä sijaitsee joulukoristeita valmistavan Weisteen tehdas. Metsäiset kallioalueet Weisteen tehtaan kupeessa on tarkoitus säilyttää rakentamattomina.

Alueesta suunnitellaan kerrostalovaltaista. Talot tulisivat suurimmaksi osaksi Pukinmäenkaaren itäpuolelle. Udelle asuinalueelle on mahdollista rakentaa noin 3 500 uutta asuntoa, arvioi kaupungin asemakaavoituksen pohjoisen alueyksikön päällikkö Antti Varkemaa Helsingin Sanomille.

Pukinmäen alueelle on kokonaisuudessaan mahdollista rakentaa jopa 6 000 uutta asuntoa täydennysrakentamisena vuoteen 2050 mennessä. Pukinmäenranta sen sijaan voisi Varkemaan mukaan nousta nykyisille pelloille jo 10 vuoden sisällä.

Erityisesti Pukinmäen aseman lähiseutua halutaan rakentaa entistä tiiviimmäksi kaupungiksi. Täydennysrakentamisen lopullista määrää on Varkemaan mukaan vaikea arvioida tarkasti, sillä osa täydennysrakentamisen mahdollisista kohteista sijaitsee tonteilla, jotka ovat esimerkiksi taloyhtiöiden omistuksessa. Pukinmäessä on kuitenkin jo tällä hetkellä vireillä kaavamuutoshankkeita, joissa taloyhtiöt suunnittelevat omistamilleen tonteilleen uusien kerrostalojen rakentamista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

väistöasunto

10.5.2023

Putkiremonttia voi paeta väistöasuntoon

Putkiremontin ajaksi ei kannata jäädä omaan asuntoon, vaan on järkevää hankkia väistöasunto. Väistöasunnon voi löytää monelta taholta, esimerkiksi AirBnB:stä tai vapaa-ajanasunnosta. Omia asumisen tarpeita on hyvä miettiä väistöasuntoakin hankkiessa.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Maria Ohisalo / Vihreät

Vihreiden Maria Ohisalon vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

asumisoikeusasunnon hakeminen

9.5.2023

Asumisoikeusasunnon hakeminen muuttuu

Asumisoikeusasuntojen hakemista uudistetaan. Syksystä 2023 alkaen järjestysnumero haetaan ARAlta riippumatta siitä, missä kunnassa haettu asunto sijaitsee. Kuntien myöntämiä järjestysnumeroita voi käyttää vuoden 2023 loppuun asti.

18.11.2022

Hypo ennustaa asuntojen hintoihin reipasta laskua

Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna enemmän kuin kertaakaan vuoden 1995 jälkeen, ennustaa asuntoluottoihin erikoistunut Hypo-pankki. Syynä tähän on inflaatio. Laskun ennustetaan kuitenkin olevan lyhytaikainen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti