Helsingin käräjäoikeus ratkaisi kiistan Bauerin hyväksi

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vantaalaisen Vesitekno Oy:n kaksi johtohenkilöä sakkoihin kilpailumenettelyrikoksesta. Miehet velvoitettiin lisäksi maksamaan vantaalaiselle Bauer Watertechnology Oy:lle korvauksia ja oikeuskuluja yhteensä lähes 163 000 euroa.

Poliisin tutkimassa ja virallisen syyttäjän ajamassa jutussa oli kyse kilpailijan maineen mustaamisesta ja siitä aiheutuneista vahingoista. Vesiteknon toimitusjohtaja rekisteröi vuonna 2013 verkkotunnuksen, joka oli lähes sama kuin Bauerin tunnus. Nettisivuilla varoitettiin, että Bauerin vedenkäsittelylaitteet voivat aiheuttaa terveysvaaroja, muun muassa lisätä lasten leukemiariskiä ja haitata sydämentahdistimien toimintaa. Säteilyturvallisuuskeskuksen (Stuk) ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) edustajat todistivat oikeudessa, etteivät laitteet aiheuttaneet minkäänlaista vaaraa. Käräjäoikeus oli samaa mieltä.

Verkkosivut olivat netissä useita kuukausia. Viestintävirasto peruutti rekisteröinnin. Väärät tiedot olivat kuitenkin levinneet, ja Bauerin myynti sakkasi. Laitteita myydään taloyhtiöille, omakotitaloihin ja teollisuudelle.

”Vastaajien tarkoituksena on ollut vahingoittaa kilpailijansa liiketoimintaa totuudenvastaisilla ja harhaanjohtavilla tiedoilla”, käräjäoikeus toteaa.

Vesiteknon toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja tuomittiin molemmat 50 päiväsakkoon. Toimitusjohtajan sakko on 3 000 euroa ja puheenjohtajan 1 600 euroa. Heidät velvoitettiin korvaamaan yhteisvastuullisesti Bauerille 100 000 euroa tuoton menetyksestä ja 50 000 euroa muun muassa liikemaineen menettämisestä ja asiakassuhteiden häiriintymisestä. Oikeuskuluja tuli korvattavaksi lähes 13 000 euroa.

Yksi lautamies olisi tuominnut miehet lievemmästä kilpailumenettelyrikkomuksesta. Tuomiosta voi valittaa Helsingin hovioikeuteen.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

katupöly

13.9.2022

Helsinki vähentäisi katupölyä kitkarenkailla

Helsingin kaupunki kannustaa autoilijoita vaihtamaan talveksi nastarenkaiden sijaan kitkarenkaat, jotka tutkimusten mukaan vähentävät katupölyn muodostumista ja melua. Liikenteen aiheuttama katupöly on edelleen merkittävä ilmanlaatuongelma, ja sen pääasiallinen aiheuttaja ovat nastarenkaat.

2.2.2022

Helsinki sallii maalämpökaivojen rakentamisen yleisille alueille ensimmäisenä Suomessa

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta päätti maanantain kokouksessaan sallia maalämpökaivojen rakentamisen kaupungin omistamille yleisille alueille, mikäli tila taloyhtiön omalla tontilla ei riitä. Päätöksen taustalla on edullisen maalämmön kasvava kysyntä sekä maalämmön ilmastoystävällisyys, joka vastaa kaupungin tavoitteeseen hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä. Ensisijaisesti kaivot tulee rakentaa taloyhtiön omalle tontille niin, että ne sijaitsevat yli 7,5 metrin päässä kaupungin viheralueen, […]

15.3.2022

Häiriköintiä ja huumepiikittelyä rappusten alla – Oikeuden mielestä asukasta ei saanut häätää

Helsingin Sanomat uutisoi turkulaisnaisen saamasta häädöstä ja sen yllättävästä lopputuloksesta oikeudessa. Nainen asui isossa taloyhtiössä, jonka omistaa suuri turkulainen vuokranantaja. Häätöyritykset johtuivat naisen, hänen puolisonsa sekä pariskunnan vieraiden metelöinnistä.

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rivitalon energiakulut aisoihin

Pian alkava Hattelmalantie 8–10:n energiaremontti rahoitetaan Nordean historian ensimmäisellä vihreän taloyhtiön lainalla. – Vihreä rahoitus ohjaa tulevaisuudessa taloyhtiöiden korjauksia energiatehokkuuden parantamiseen, arvioi Kimmo Karvinen. 1970-luvun rivitalon maalämpö, aurinkosähkö ja muut energiatehokkuusparannukset rahoitetaan energian säästöllä.

HSY

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti