Hedengren Security lanseeraa uuden adaptiivisen paloturvavalojärjestelmän ensimmäisenä maailmassa

Hedengren Security tuo ensimmäisenä markkinoille uuden adaptiivisen paloturvavalojärjestelmän. Uusi järjestelmä on suunniteltu rakennuksiin, joissa on varauduttava isojen ihmisjoukkojen nopeaan evakuointiin. Adaptiiviset eli tilanteeseen mukautuvat opastavat turvavalot ja askelvalaisimet reagoivat paloilmoittimen havaintoihin ja viestivät valojen liikkeellä sekä askelvalaisimien nuolikuvion avulla, mille poistumisreitille on turvallisin suunnata.

-Muuttuvasymbolisilla opastevaloilla on jo aiemmin pystytty paloilmoitintietojen perusteella ohjaamaan automaattisesti oikeille hätäuloskäynneille. Uudessa adaptiivisessa järjestelmässä myös turvavalot ja askelvalaisimet mukautuvat tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen ja esimerkiksi tulipalon levitessä vaihtavat opastuksen suuntaa, tuotepäällikkö Peter Malmelin konkretisoi.

Adaptiivisen evakuoinnin paloturvavalojärjestelmä parantaa entisestään ihmisten ja kiinteistöjen turvallisuutta. Paloturvavalojen tehtävänä on ohjata ihmiset hätätilanteessa mahdollisimman nopeasti ulos rakennuksesta. Tärkeintä on estää paniikki ja ihmisten ajautuminen väärälle reitille. Tilanteeseen mukautuvat valot selkeyttävät opastusta entisestään ja auttavat välttämään lisävahingot.

Innovatiivinen adaptiivinen evakuointi yhdistää paloilmoitinjärjestelmän ja turvavalojärjestelmän yhdeksi älykkääksi kokonaisuudeksi. Yhdistelmäjärjestelmä antaa myös pelastushenkilöstölle kattavan kuvan tilanteesta ja evakuoinnin ohjautumisesta. Kotimainen yksikköakkuvarmennettu yhdistelmäjärjestelmä voidaan kaapeloida kevyellä kaapeloinnilla samaan linjaan. Kevyen kaapeloinnin ansiosta järjestelmä soveltuu hyvin monenlaisiin kohteisiin ja on edullinen asentaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

paloturvallisuus ja varautuminen

11.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miltä kiinteistöjen paloturvallisuus ja varautuminen näyttivät vuonna 2022?

Taloyhtiöt pystyvät varautumaan häiriötilanteisiin arvioimalla riskejä säännöllisesti, pienentämällä riskejä sekä viestimällä asukkaille turvallisuusohjeista johdonmukaisesti. Safetumin paloturvallisuusraportti kertoo, kuinka turvallisia kiinteistöt olivat viime vuonna.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti