Hämeenlinnassa maalataan Pohjoismaiden suurinta muraalia

Australialainen taiteilija Guido van Helten toteuttaa Hämeenlinnassa Pohjoismaiden suurinta muraaliteosta. Van Helten maalaa Kantolan vanhojen viljasiilojen julkisivuun 56 metriä korkean teoksen. Teos levittäytyy massiivisena kahden vierekkäisen siilorakennuksen seinämiin. Muraali on osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys.

Van Heltenin työt ovat valtavia, fotorealistisia muotokuvia. Hänet tunnetaan erittäin tarkkana ihmiskasvojen kuvaajana. Van Heltenin teosten aiheet ovat usein historiallisia ja koskettavia – hän luo taiteellaan kontrastia totutulle katutaiteelle ja kaupunkitilan mainoskuvastolle.

Van Heltenillä on omintakeinen tyyli liittää työt yhteiskuntaan ja paikallisuuteen. Hämeenlinnassa hän on tutustunut paikallisiin perheisiin ja ympäristöön, valokuvannut paljon ja tehnyt perusteellista taustatyötä ennen maalauksen aloittamista.

Guido van Helten on yksi tunnetuimmista siiloteoksia toteuttavista taiteilijoista. Taiteilija on aiemmin maalannut mm. hylätyn viljasiilon julkisivuun Brimin kylässä Australian Victorian osavaltiossa. Suomessa hän on toista kertaa. Viime vuonna hän maalasi UPEA16-festivaalilla muraalin seitsenkerroksisen talon päätyseinään Helsingin Vallilassa. Hänen taidettaan on nähtävillä myös muualla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Grönlannissa.

Hämeenlinnan teoksen toteuttamisessa ovat mukana Hämeenlinnan kaupunki, Australian Suurlähetystö, Visit Finland, Taike, Tikkurila, Suomen Viljava, Cramo ja Dripit.fi.

UPEA17-festivaali käynnistyi viime viikolla. Suomen suurimman julkisen tilan taidetapahtuman myötä uusia ulkotaideteoksia syntyy 13 suomalaiskaupunkiin. Maalaustyöt ovat Hämeenlinnan lisäksi jo alkaneet Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kemissä, Hyvinkäällä ja Turussa. Myöhemmin tässä kuussa maalataan vielä Kotkassa, Joensuussa, Rovaniemellä, Sipoossa ja Vaasassa. Katso kaikki kohteet: upeart.com.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

19.10.2023

Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat heinä-syyskuussa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä-syyskuussa pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia ja muualla Suomessa 2,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

ikkunaremontti

6.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön ikkunaremontista on hyvä tietää

Ikkunaremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Se tuo taloyhtiölle asumismukavuutta sekä usein myös rahallista säästöä arvon nousun ja lämmityskulujen laskun myötä. Miten remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti