Hallitustyöhön tarjolla asiantuntija-apua

apua

Tulevana syksynä taloyhtiöiden hallitukset saavat eteensä aiempaa monimutkaisempia kysymyksiä. Kasvavat kustannukset luovat paineita keksiä ratkaisuja energiansäästöön, ja moni taloyhtiö joutuu pohtimaan ylimääräisten vastikkeiden keräämistä ja vastikkeiden korottamista.

Hallituksissa voi olla mukana viime keväänä valittuja uusia jäseniä, joille asunto-osakeyhtiöiden asiat eivät ole entuudestaan tuttuja. Suomen Kiinteistöliitto tarjoaa jäsentaloyhtiöilleen apua ja tukea hallitustyöhön.

– Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet ovat vastuullisessa roolissa huolehtiessaan osakkaiden yhteisestä omaisuudesta. Normaali huolellisuus ja halu perehtyä asioihin riittävät, ja tarjolla olevaa asiantuntija-apua kannattaa hyödyntää, toteaa neuvontalakimies Tapio Haltia.

Maksuton lakineuvonta palvelee Kiinteistöliiton jäseninä olevien taloyhtiöiden hallitusten jäseniä ja isännöitsijöitä sekä tilin- ja toiminnantarkastajia viitenä päivänä viikossa. Neuvontaa on saatavilla myös korjausrakentamisessa ja energia-asioissa sekä talouteen ja verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Liitto ja sen alueelliset jäsenyhdistykset järjestävät lisäksi koulutustilaisuuksia.

Kiinteistöliitto on koonnut verkkosivuilleen taloyhtiöiden hallitusten jäsenille tarkoitetun tarkastuslistan ja muita hallitustyön kannalta hyödyllisiä työkaluja. Jäsensivuilla on esillä hyödyllistä tietoa, kuten oppaita, lomakkeita ja videoita. Lakibotti-palvelusta voi kysyä neuvoa tavallisimmissa taloyhtiön lakikysymyksissä, kuten vastuunjakoon liittyvissä asioissa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

8.11.2021

Asuinrakennusten korjausvelka hipoo 10 miljardia euroa − velka halutaan kuriin lakimuutoksen avulla

Asunto-osakeyhtiöillä on jatkuva tarve korjaustoimille. Raksystemsin Inspections & Surveys -liiketoiminnan johtaja Jari Marttinen esittää, että tilanne parantuisi kunnossapitotarveselvitystä koskevan lainmuutoksen avulla. Oikeusministeriö selvittää parasta aikaa lainmuutostarpeita.

taloyhtiö palvelut kiinteistöala

27.5.2022

Mitä taloyhtiön kannattaa muistaa palveluita ostaessa?

Taloyhtiöt tarvitsevat monia ulkopuolisten tuottamia palveluita muun muassa kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin. Siksi ne ovat merkittävä kiinteistöalan työllistäjä. Mutta mitä palveluita ostaessa on hyvä muistaa?

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Miksi korjaushankkeeseen kannattaa palkata puolueeton projektipäällikkö?

Kokeneenkaan isännöitsijän aika ei riitä kaikkeen. Jotta isännöitsijä kykenee suoriutumaan päätehtävästään, eli isännöinnistä, on korjaushankkeiden aikaa vievät työt järkevää ulkoistaa kokonaan tai osittain ulkopuoliselle asiantuntijalle. Taloyhtiön isoimpiin korjaushankkeisiin palkataan yhä useammin ulkopuolinen projektipäällikkö jo hankkeen alkumetreillä.

Raksystems

11.3.2022

Taloyhtiöiden kannattaa varautua kyberhyökkäyksiin

Joulukuussa joukko hakkereita tunkeutui Pohjoismaissa ja Baltiassa toimivan Nordic Choice -hotelliryhmän järjestelmään. Tämä tehtiin sähköpostilla, jossa mukana ollut tiedosto huijattiin lataamaan. Virus levisi ja lukitsi varauksia, sisään- ja uloskirjautumisia sekä uusien huoneavaimien luomista käsittelevän järjestelmän.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti