Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

korvauksia isännöintikartellista

Markkinaoikeus antoi joulukuun puolivälissä ratkaisun isännöintikartellijutussa. Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen kartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan.

Perusedellytyksenä on, että kartellista on aiheutunut yhtiölle vahinkoa ja että yhtiö pystyy näyttämään vahingon toteen. Käräjille lähtöä on syytä arvioida sekä sen aiheuttaman taloudellisen rasitteen ja mahdollisen häviämisriskin että saavutettavissa olevan taloudellisen hyödyn näkökulmasta.

Mikäli taloyhtiö päätyy vahinkoa koskevaa näyttöä hankittuaan siihen, että kartelli on aiheuttanut sille niin paljon taloudellista vahinkoa, että asiasta on syytä nostaa kanne, taloyhtiön kannattaa hankkia oikeudenkäyntiä varten kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Jukka Nortio

Kirjoittaja on tekniikka-, talous-, tiede- ja ympäristöaiheisiin perehtynyt vapaa toimittaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

talousarviossa

9.3.2023

Taloyhtiön toiminnantarkastajalle apua tarjolla

Kevään yhtiökokouksissa valitaan taloyhtiöille toiminnantarkastajia. Osalle heistä voi valinnan hetkellä olla epäselvää, mitä kaikkea tehtävä sisältää.

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Hyvä suunnittelu takaa hyvän hallintotavan

Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.