Göteborg valmistautuu kuljettajattomiin ajoneuvoihin

Göteborgin kaupunkisuunnittelijat tutkivat itseohjautuvien ajoneuvojen ja kestävän kehityksen yhteyttä. Projektissa kaupunki haluaa tarkastella tulevaisuuden pysäköintipaikkatarpeita, liikenneturvallisuutta, saavutettavuutta ja julkisen tilan käyttötapoja. Asiasta kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti.

Erilaisia skenaarioita ja tulevaisuudenkuvia hyödyntäen halutaan tarkastella, mitä vaikutuksia uudella tekniikalla voi olla ja kuinka ne sopivat yhteen Göteborgin kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, ja myös vaikutusta katujen, aukioiden ja talojen suunnitteluun.

– Olemme vasta alussa sen osalta, mitä digitalisointi voi tuoda mukanaan kaupungin kestävään kehitykseen… ja miten itseohjautuvat ajoneuvot voivat luoda uusia mahdollisuuksia kaupungin hyvälle kehittämiselle, kaupungin rakennustoimen johtaja Agneta Hammer sanoo.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkosivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

puheenjohtajan

6.9.2023

Puheenjohtajan kannattaa valmistautua huolella kokouksiin

Esko Ahola on vuosia johtanut puhetta useiden taloyhtiöiden yhtiökokouksissa. Hän neuvoo puheenjohtajia valmistautumaan kokoukseen hyvin ja antamaan osakkaiden saada äänensä kuuluviin. Äänestyksiä ei hänen mukaansa pidä pelätä.

myönteisiä muutoksia

15.3.2023

Kotien sisäympäristössä tapahtunut myönteisiä muutoksia

Asuinympäristössämme on tapahtunut myönteisiä muutoksia viimeisen 15 vuoden aikana, selviää Oulun yliopiston toteuttamasta kyselystä. Tupakointi sisätiloissa, sisäilman kosteus ja tuoksujen käyttö on vähentynyt, ja radontietoisuus lisääntynyt.

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

sähköautonlataushanke

10.3.2023

Sähköautonlataushanke sai vauhtia avustuksesta

Helsingissä 29 taloyhtiötä hankki viiden autohallin yhteensä 845 autopaikkaan sähköautojen latausmahdollisuudet. ARAn avustus auttoi kustannusten kattamisessa. Nyt latauslaitteita on jo 200 autopaikassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti