Göteborg valmistautuu kuljettajattomiin ajoneuvoihin

Göteborgin kaupunkisuunnittelijat tutkivat itseohjautuvien ajoneuvojen ja kestävän kehityksen yhteyttä. Projektissa kaupunki haluaa tarkastella tulevaisuuden pysäköintipaikkatarpeita, liikenneturvallisuutta, saavutettavuutta ja julkisen tilan käyttötapoja. Asiasta kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti.

Erilaisia skenaarioita ja tulevaisuudenkuvia hyödyntäen halutaan tarkastella, mitä vaikutuksia uudella tekniikalla voi olla ja kuinka ne sopivat yhteen Göteborgin kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, ja myös vaikutusta katujen, aukioiden ja talojen suunnitteluun.

– Olemme vasta alussa sen osalta, mitä digitalisointi voi tuoda mukanaan kaupungin kestävään kehitykseen… ja miten itseohjautuvat ajoneuvot voivat luoda uusia mahdollisuuksia kaupungin hyvälle kehittämiselle, kaupungin rakennustoimen johtaja Agneta Hammer sanoo.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.11.2016

Ruotsissa satsataan energiainnovaatioihin asuntorakentamisessa

Kierrätetyt bussin akut aurinkopaneelien keräämän energian varastointiin, vähähiilinen betoni rakennuselementeissä, maalämmön käyttö kaukolämmön ohella – göteborgilainen seitsemän asuintalon rakennusprojekti satsaa ympäristöystävällisyyteen. Göteborgissa alkoivat marraskuun alussa uuden asuinalueen rakennustyöt. Ruotsin innovatiivisimmaksi tituleeratussa Asumisoikeusyhdistys Vivan rakennusprojektissa otetaan huomioon ympäristöystävällisyys aivan uudella tavalla.

9.11.2015

Asuntomarkkinat piristyvät, vaikka epävarmuus jatkuu

Asunnonostajan kannattaa muistaa loppuvuoden aleviikot: Hinnat laskevat ja pankeissa halutaan täyttää vuoden myyntitavoitteet Asuntomarkkinat ovat syksyn mittaan piristyneet, vaikka talouskehitys laahaa, eikä epävarmuus hellitä millään. Hypon Asuntoindeksi osoittaa, että kasvanut kysyntä on yllättävästi lisännyt kauppamääriä ja pitänyt hintatasoa yllä erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Jatkuva asuntojen tarve kehittyvillä alueilla ja alhainen korkotaso ovat kuitenkin ainoat vastavoimat […]

17.1.2017

Trendi kääntyy? Asuntomarkkinat hiljenevät Tukholmassakin

Sekä asumisoikeusasuntojen (bostadsrätt) että omakotitalojen hinnannousu pysähtyi Suur-Tukholman alueella viime kuukauden aikana, kertoo Ruotsin kiinteistönvälittäjien ylläpitämä tilasto Svensk Mäklarstatistik. Asiasta uutisoi Veckans Affärer. Koko maassa asumisoikeusasunnot kallistuivat vain prosentin, mutta Veckans Affärer varoittaa tekemästä vielä kovin voimakkaita johtopäätöksiä.

20.12.2017

Ruotsin arkkitehdit eivät halua pilvenpiirtäjiä

Suurkaupungit kilpailevat mielellään korkeilla rakennuksilla. Monet arkkitehdit ovat kuitenkin sitä mieltä, etteivät pilvenpiirtäjät tuo mitään lisäarvoa tai edes ole hyviä ratkaisuja asuntopulaan, kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti. Göteborgissa rakennetaan Pohjoismaiden korkeinta rakennusta Karlatornia, josta tulee 245 metriä korkea.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti